www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

SIM900 shield - identifikacija številke
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 7:42 pm    Naslov sporočila:  SIM900 shield - identifikacija številke Odgovori s citatom

Živjo,

branje in pošiljanje podatkov deluje brezhibno ... a le na prednastavljeno številko.

Nikakor ne uspem najti načina, da bi odgovor na zahtevo po podatku (modul SIM900) posredoval na številko, s katere je prišla zahteva.

Ne znam prebrati, s katere številke je zahteva prišla. To bi uporabil tudi za možnost daljinskega nastavljanja parametrov le s prednastavljene številke.

Mi zna kdo pomagati ?

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 438
Aktiv.: 6.39
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej ukaz AT+CMGR in odgovor v datasheetu.
Odgovor bi moral biti v obliki:
+CMGR: "REC UNREAD","+38651987654","","14/09/17,21:52:51+08"
telefonska številka je v tem primeru +38651987654 oz. 051987654
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2018 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno sem še v stadiju odprave napake - poln spomin.

ob poslani komandi se ne zgodi nič, javi napako :

+CIEV: "SMSFULL",2

Google najde rešitev, ki ne deluje :

AT+CMGD=1,4

ki naj bi spraznila spomin SMS sporočil.

A ne deluje.

Kako naj pobrišem shranjena sporočila ?
Če dam kartico v telefon, ne najde sporočil.


LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 438
Aktiv.: 6.39
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2018 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za brisanje vseh SMS sporocil probaj ukaz:
AT+CMGDA="DEL ALL"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2018 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi tega vnosa ne prime. Tudi če dam kartico v telefon, na njej ni sporočil. Kam jih modem sploh shrani ?

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 834
Aktiv.: 11.04
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Igor01 je napisal/a:
Tudi tega vnosa ne prime. Tudi če dam kartico v telefon, na njej ni sporočil. Kam jih modem sploh shrani ?

LP Igor


Komanda AT+CPMS nastavi v kater spomin gredo sporočila. To velja tudi za delete ukaz.

_________________
Život nije lak....
....ali nije ni aceton Wink
LP, Tilen.
stm32f4-discovery.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 554
Aktiv.: 4.58
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej pogruntaj kam modem shranjuje sporočila.

Igor01 je napisal/a:

.......Google najde rešitev, ki ne deluje :

AT+CMGD=1,4

ki naj bi spraznila spomin SMS sporočil.

A ne deluje.

Kako naj pobrišem shranjena sporočila ?
Če dam kartico v telefon, ne najde sporočil.


Kolikor sem sam poizkušal s brisanjem SIM je bilo tako, da vsa sporočila niso šla od enkrat. Brisal sem vsako sporočilo posebej AT+CMGD=1, AT+CMGD=2 itd.... Poterbuje pa SIM kar nekaj časa, da zbriše sporočilo. Jaz sem dal med vsakim ukazom 100ms pavze pa ni delovalo. Z zakasnitvijo 1s je potem delovalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 834
Aktiv.: 11.04
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

arksi, sporočilo je izbrisano, ko dobiš "OK" odgovor, ni potrebe po nobenih zakasnitvah.
_________________
Život nije lak....
....ali nije ni aceton Wink
LP, Tilen.
stm32f4-discovery.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 554
Aktiv.: 4.58
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
arksi, sporočilo je izbrisano, ko dobiš "OK" odgovor, ni potrebe po nobenih zakasnitvah.


Ja, ja, seveda. Če sprogramiraš "amatersko" potem uporabiš zakasnitve Wink.
Če programiraš "profesionalno" potem počakaš, da modem vrne OK in potem brišeš naslednje sporočilo. Priporočam, da se uporabi "profesionalni" pristop Wink.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno nekaj ni v redu, saj ne morem poslati ukaza iz seriskega vmesnika.
Ko sem vpisal v kodo, je spomin pobrisalo brez težav.
Zakaj ne delujejo ukazi, poslani iz serijskega vmesnika ?

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 834
Aktiv.: 11.04
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Igor01 je napisal/a:
Očitno nekaj ni v redu, saj ne morem poslati ukaza iz seriskega vmesnika.
Ko sem vpisal v kodo, je spomin pobrisalo brez težav.
Zakaj ne delujejo ukazi, poslani iz serijskega vmesnika ?

LP Igor


CRLF problemi?

_________________
Život nije lak....
....ali nije ni aceton Wink
LP, Tilen.
stm32f4-discovery.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, enostavno ne dobim odziva.
Izvajanje kode deluje, izpis iz krmilnika na serijski vmesnik deluje, tipkam tudi lahko, odziva na vpisano pa ni ....

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 438
Aktiv.: 6.39
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imas komunikacijo priklopljeno direktno na SIM900 shield in USB racunalnika ali vpisujes preko arduino serijskega porta?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preko Arduina.

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 499
Aktiv.: 3.25
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2018 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uspel sem delno rešiti težave, vendar se je ustavilo pri naslednji :

iz podatkov ob sprejetem sporočilu uspem izluščiti številko pošiljatelja.

Ko jo uporabim kot naslovnikovo številko mi vrne napako :

+CMS ERROR: 305 (invalid text mode parameter)


Potrebujem nasvet, kako naj jo obdelam, da jo bo modem prebavil ?

LP Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2233 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group