www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Philips LCD 3D Smart TV problem???
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 3:14 pm    Naslov sporočila:  Philips LCD 3D Smart TV problem??? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam Smart televizor Philips z 3D. Problem je sledeč, ko imam tv prižgan na HDMI se mi po določenem času TV ugasne "črna slika" potem se po 2s zopet sama prižge "brez Philips logotipa", in se naključno težava ponavlja. Probal sem tudi druge HDMI vhode in težava ostaja enaka. Edina stvar, ki sem jo opazil ob izklopu televizorja, da nekaj časa po izklopu nekaj zvok "klika" iz televizije na 30-40s" tudi med samim delovanjem. Mogoče kdo ve kakšna bi lahko bila približno okvara, mogoče kakšni kondenzatorji? TV nima Android sistema in je stara približno 5 let, slika je pa še vedno super. Mogoče veste kako veš, če je kondenzator slab, če jo odprem? Model televizorja; 42PFL6678K/12.

Vnaprej hvala,

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še dodam...Sem bil tudi v servisnem meniju, kjer sem pogledal “delovnd ure” pokazalo jih je kar 4200 :O sem pa drugi lastnik TV-ja. Pregledal sem Errorje in nobenega ni bilo vpisanega. Naj še povem, da se simptom za circa. 1 uro umiri, če izklopim TV za par minut iz elektrike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 422
Aktiv.: 2.75
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ali se TV ugasne ali samo ne prikazuje slike ton pa je še vedno? Kondenzator z opazovanjem v dosti primerih ugotoviš da je slab.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cici je napisal/a:
Torej ali se TV ugasne ali samo ne prikazuje slike ton pa je še vedno? Kondenzator z opazovanjem v dosti primerih ugotoviš da je slab.


Televizor se resetira sam od sebe med tem ni ne zvoka ne slike. Ko se prižge je slika in zvok normalno nato se zopet resetira in to se skos ponavlja. Da dam še primer, da se bomo narobe razumeli; Prižgem TV slika je normalna in zvok tudi potem se pa naključno sama od sebe resetira med resetom ni zvoka ne slike. Potem se zopet prižge normalno z sliko iz zvokom in potem se reset ponovno ponovi. Interval je lahko na 1min ali manj. Prvo moram počakati približno 24h da se kondenzatorji izpraznejo vsaj tako se nekje bral?? Potem bom pa pogledal v kakem stanju so (sepravi gledam samo zgoraj če je napihnjen ali obarvan)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 422
Aktiv.: 2.75
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za opazovanje ni potrebno nič čakati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cici je napisal/a:
Za opazovanje ni potrebno nič čakati.


Sem odprl in ne vidim nič sumljivega na konden. pošiljam slike, ker jaz sem lalek v tem.
Link:
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je nekdo pobrisal linke fotografij. Odklopil sem matično ploščo in napajalno ploščo sem pregledal in nisem našel nič sumljivega Sad sedaj se pa tv prižge brez klikanja ampak je samo črna slika brez logotipa oz. ne prikazuje več nič... sem pa večkrat preveril če je vse OK vklopljeno. Zgleda bo potrebno po novo... :/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 422
Aktiv.: 2.75
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najverjetneje je krivec za to "mrzli spoj".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2018 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cici je napisal/a:
Najverjetneje je krivec za to "mrzli spoj".


Na maticni plosci ali ja napajalni plosci?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 422
Aktiv.: 2.75
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2018 6:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tega s temi podatki ne morem lokalizirati na daljavo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.68
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2018 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je mamaplata s keramičnim hladilnikom na procesorju?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2018 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
A je mamaplata s keramičnim hladilnikom na procesorju?


Tako ja.



Z8HRXh[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.08 MB
 Pogledana:  12 krat

Z8HRXh[1].jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1683
Aktiv.: 10.96
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z osciloskopom bi lahko preveril stabilnost napetosti iz napajalnika.
Sumim pa na hladne spoje pri glavnem CPU, kar reši reballing. Nekateri člani foruma to lahko naredijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AudiAllroad
Član
Član



Pridružen-a: Sob 01 Okt 2016 23:07
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem odnesel na TV-servis in je na sumu matična plošča ja, ker ne da več signala. Zdaj do 150€ še dam za servis če ne grem pa po novo Smile hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1683
Aktiv.: 10.96
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2018 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugo dobiš za precej manjši denar:
https://www.ebay.co.uk/itm/placa-principal-3104-303-54945-TV-PHILIPS-42PFL6678K-L/273248767242
Sicer pa; reballing te pride še manj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2233 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group