www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Nov instrument Fluke ima zmaknjen ekran... Kaj narediti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borzon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 17 Sep 2015 23:14
Prispevkov: 84
Aktiv.: 1.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2018 12:15 am    Naslov sporočila:  Nov instrument Fluke ima zmaknjen ekran... Kaj narediti Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Kupil sem nov industrijski merilni instrument Fluke v cenovnem rangu (500 do 1000 eur). Po prihodu domov, sem opazil, da ima ta merilni instrument malce zmaknjen ekran oziroma displej. Instrument sicer na prvi pogled ni nič poškodoan ali da bi bile na njem očitne vidne poškodbe, le displej, ko ga postaviš na ravno površino je videt, da je malce izven levela. Z drugimi bededami, leva stran displeja je cca 1mm višja kot desna (opazi se s prostim očesom).

Zanima me kaj narediti? A je ta instrumetn zdrav za zamenjavo ali se to mogoče "redno dogaja"? A ste kdaj imeli podobno situacijo?

hvala za nasvete
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 147
Aktiv.: 5.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2018 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj sploh sprašuješ, za tak denar mora biti brezhiben. Jaz sem svoj Fluke kupil na Kitajskem in je brezhiben, tudi primerjava z enakim službenim je dala identične meritve.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4547
Aktiv.: 27.95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2018 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje si kupil? Jaz bi nesel nazaj definitivno ... Oz zelel videti se enega identicnega za primerjavo.
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
backbiter17
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 15:02
Prispevkov: 56
Aktiv.: 0.40
Kraj: LJ in okolica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 18, 2018 7:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fluke ima neko doživljensko garancijo, vrni v servis

lp,A
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borzon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 17 Sep 2015 23:14
Prispevkov: 84
Aktiv.: 1.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 18, 2018 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsem se iskreno zahvaljujem za vaše nasvete, ki so samo potrdili moje domneve.

V bistvu bom zahteval novega, ker z instrumentom ni bila izvedena še niti ena meritev. Meruitev nisem izjahal ravno iz razloga morebitnega vračila.

Hvala še 1x.

P.S.
Nekateri ste me preko zasebnih sporočil spraševali v katerem podjetju sem dotični instrument kupil. Odločil sem se, da tega podatka "še" ne posredujem, ker hočem biti "fer" in omogočiti prodajalcu, da odpravi nastalo težavo in njihovo napako. V kolikor pa bodo kakršnekoli komplikacije v zvezi s tem, bom javno objavil na forumu ime podjetja in naslov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2130
Aktiv.: 15.18
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 18, 2018 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se lahko zgodi kjerkoli, pri katerikoli znamki. Nadzor kakovosti je očitno spregledal napako ali pa je ocenil, da ni smiselno popravilo.

Ne samo, da firma mora to napako odpraviti po zakonu, tudi spodobi se, da jo odpravi. Sem 100 %, da ne bodo komplicirali. Mirno lahko poveš, kje si to kupil, ne bo podjetje nič očrnjeno zaradi tega. Sicer pa ni veliko prodajalcev, tako, da lahko že sklepamo, kje si kupil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član



Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Prispevkov: 748
Aktiv.: 4.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 18, 2018 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
To se lahko zgodi kjerkoli, pri katerikoli znamki. Nadzor kakovosti je očitno spregledal napako ali pa je ocenil, da ni smiselno popravilo.

Ne samo, da firma mora to napako odpraviti po zakonu, tudi spodobi se, da jo odpravi. Sem 100 %, da ne bodo komplicirali. Mirno lahko poveš, kje si to kupil, ne bo podjetje nič očrnjeno zaradi tega. Sicer pa ni veliko prodajalcev, tako, da lahko že sklepamo, kje si kupil.

Nekaterim prodajalcem se to dogaja pri vsaki robi, ker prodajajo 2. klaso, ali celo izmet. Pardon, pri vsaki res ne, verjetno ne morejo dobiti vsega v škart kvaliteti in je kaj tudi brezhibnega.

Sem za prvo plačo kopil Hameg osciloskop pri zastopniku, imej je napako (baje en čip vstavljen mimo), dali so mi drugega, prav tako z (drugačno) napako (kot mulec ga nisem nesel nazaj in jim ga vrgel v obraz). Ta osciloskop imam po 25 letih še vedno pri sebi.

Izdelek se nese nazaj (in če komplicirajo, se uveljavlja stvarna napaka z vrnitvijo kupnine). Če obstaja alternativa za nakup, vzameš denar, in greš tja kjer te bolj cenijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4547
Aktiv.: 27.95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2018 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Micom ali pa Belmet, saj prav velike izbire ni!
Imam pa pri obeh dobre izkusnje, tako da bodo po mojem uredili bp.

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.12
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2018 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa tudi fotografijo instrumenta za napako bi lahko prilepil, da še ostali vidimo ..
_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
borzon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 17 Sep 2015 23:14
Prispevkov: 84
Aktiv.: 1.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2018 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi objavljam sliko instrumenta...
Sicer pa sem malo šel gledat slike po internetu in ima kar nekaj tovrstnih instrumentov zamaknjen ekran ...



IMG_20180618_140931.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.64 MB
 Pogledana:  56 krat

IMG_20180618_140931.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2130
Aktiv.: 15.18
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2018 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš več možnosti.

Lahko ga dajo popravit.
Lahko zahtevaš novega.
Lahko zahtevaš vračilo denarja, v celoti in vrneš multimeter ali pa samo delno, v skladu z dogovorom in z resnostjo napake.

Te možnosti imaš, sedaj se pa odloči, kaj boš zahteval, kontaktiraj prodajalca in boste rešili problem po tvojih željah.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1225
Aktiv.: 14.26
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2018 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če napaka na vpliva na funkcijske lastnosti izdelka in seveda, če s to napako lahko živiš (jaz lahko), potem se v izogib uveljavitve stvarne napake in v win:win situacijo obeh strani, raje zdilaj za popust ali dobropis za recimo 10%.

Drugače si lahko min. 8 dni brez inštrumenta (v tem času ti mora prodajalec vsaj odgovoriti ali upošteva stvarno napako ali ne ali seveda več dni in za=bancija naprej, če proizvajalec ne prizna napake),... kup živcev, časa in pisanja.
Zgolj predlog.

p.s.
popravek iz 45 dni na 8 dni (reklamacija:stvarna napaka)

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2130
Aktiv.: 15.18
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2018 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej naj vpraša, kakšen popust mu dajo, če se bo odločil ta to možnost. Ker lahko da mu ponudijo višjo vsoto, kot je sam imel v mislih.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 226 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group