www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Elektromotor v agregat

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
discoversci
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 29 Jun 2018 16:37
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 29, 2018 4:56 pm    Naslov sporočila:  Elektromotor v agregat Odgovori s citatom

Živjo publika

Zanima me, če se je kdo že kadarkoli podal na pot v predelavo iz elektromotorja (v konkretnem primeru je to Elektrokovina T 132 M 4 7.5kW 380V 16,3A 1450/min) v agragat ? Je to pri tem konkretnem elektromotorju sploh možno oz. tehnično izvedljivo, ne glede na zahtevnost izvedbe ?

Če je kdo že spisal na to temo kaj podobnega, bi prosil če me preusmerite.

V naprej se vam zahvaljujem.

lp



20180628_163714.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.71 MB
 Pogledana:  6 krat

20180628_163714.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 149
Aktiv.: 2.97
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 29, 2018 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vodna turbina ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
discoversci
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 29 Jun 2018 16:37
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 29, 2018 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse jasno: https://www.quora.com/How-can-we-operate-induction-motor-as-a-induction-generator
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
int47
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Prispevkov: 1927
Aktiv.: 12.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2018 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Želiš imeti generator, ki bo oddajal moč v omrežje, ali samostojen izoliran otočni sistem?
_________________
Ko bom velik trol, bom moderator.
Kdor ni skregan, ni Slovenc !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 930
Aktiv.: 8.55
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2018 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priklopiš ga na omrežje, ki ti drži napetost in frekvenco. Z zunanjim pogonom ga zavrtiš čez sinhronsko število vrtljajev, pa bo oddajal v omrežje delovno moč. Za jalovo moč poskrbi omrežje, pa ne rabiš nobenih kondenzatorjev. Torej rabiš motorsko zaščitno stikalo, ki ti varuje motor pred preobremenitvijo.
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
discoversci
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 29 Jun 2018 16:37
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2018 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

int47 je napisal/a:
Želiš imeti generator, ki bo oddajal moč v omrežje, ali samostojen izoliran otočni sistem?


Da, otočni sistem, brez oddajanja energije v omrežje. Npr. na traktorskem priključnem vretenu. Pri sinhronem ni problem. Pri asin. pa ne vem kako bi lahko to naredil, brez magnetov na letvicah rotorja. Ali pač.. ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2692
Aktiv.: 18.17
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2018 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj smo se precej razpisali. Tudi sam, sem hotel narediti podobno stvar. V glavnem, motor je treba previti, če hočeš enofazne porabnike, dodati kondenzatorje... težave z regulacijo.
Ti priporočam, da kupiš sinhroni generator z regulacijo. Kitajske za takšno moč dobiš pod 1000 €.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2323 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group