www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

ojačevalec se ne vklopi
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 08, 2018 10:22 pm    Naslov sporočila:  ojačevalec se ne vklopi Odgovori s citatom

Včeraj delal normalno, danes se ni več vklopil. Ni na nobenem elektrolitu napetosti, razen na dveh največjih okrog 300v.
Rele na napajanju se ne vklopi. Sem ga probal prožit z 12v in dela normalno.
Ni niti lučk na prednji plošči- nič. Kot da nisem pritisnil stikala.
Shema v prilogi.
Kaj bi lahko bilo?



Behringer_iNuke_NU3000_sch.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Behringer_iNuke_NU3000_sch.pdf
 Velikost datoteke:  335.55 KB
 Downloadano:  78 krat


_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2240
Aktiv.: 14.38
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri, če ti dela pomožni napajalnik ( narejen s čipom Viper22)

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa preverim?
Z osciloskopom?
lp

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na VDD je 11,7 v
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri VDD?

Meri na sekundarni strani; +15V, -15V.

Je na C20 napajanje (za IC1)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na c20 je 1,7v
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na c43 in c44 ni napetosti
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi na c27 je 10,5v
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje


Nazadnje urejal/a ro-bi Ned Sep 09, 2018 1:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 361
Aktiv.: 2.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri napetosti na C175 in C176. Če ni nič, preveri R140.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na c175 in c176 ni napetosti, R140 je 4,2 ohm
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 361
Aktiv.: 2.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

C42 ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

C42 je 320v
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 361
Aktiv.: 2.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej imaš dovolj ozko področje glavnih osumljencev.
Vse kar je med C42 in C43,C44.
Če je VC1=10,5V, potem celo nekaj dela...

Tudi mene zanima kateri Vdd=11,7V.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

med pinom 1 in 4 na viper 22 imam 11,7v.
Ali lahko na 5,6,7,8 na viper22 pomerim z osciloskopom? Tam bi morala biti žaga, če se ne motim? Ali je varno za osciloskop?

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3104
Aktiv.: 21.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2018 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iz viper22 grejo v trafo pulzi 50hz in 320v pk to pk. Na izhodu iz trafota pa ni nič. Torej je trafo šel po gobe? TR3C
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2298 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group