www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

ESP: HTML stran s spremenljivkami

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Prispevkov: 2001
Aktiv.: 11.91
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2018 7:02 am    Naslov sporočila:  ESP: HTML stran s spremenljivkami Odgovori s citatom

Ojla,

imam vprašanje iz HTML.

Iščem bolj eleganten način, kako z ESP prikazati HTML stran, ki vsebuje statični text in vrednosti spremenljivk.

Do sedaj imam deklariran global "String s;", ki mu na začetku (v setup{}) ) rezerviram mesto z "s.reserve(2500);". Nato sestavim string v obliki html kode (fiksni texti so v romu z uporabo F("blablabla") in pošljem clientu.

Idealno bi bilo, če bi lahko poslal fiksni html, nato pa še spremenljivi del, ki bi vseboval samo vrednosti spremenljivk. Poskušam z uporabo "id" v html, pa me zanima še kakšna (enostavna) varianta.

Vse to delam zato, da bi sprostil malo rama, ki mi ga je požrlo že 75%, kar je že skoraj maksimum, da nimaš težav s stabilnostjo.

_________________
Dobrga štromarja samo slab šnops strese!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 854
Aktiv.: 9.49
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2018 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da kdo ve kaj je to s.reserve.
Ena opcija so SSI tahi, ena recimo je, da staticno stran posljes, potem pa ajax naredi in pridobi dinamiko v drugem requestu.

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miharix
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Prispevkov: 324
Aktiv.: 3.89
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2018 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SPIFFS na njem pa html + css + json + JavaScript + opcijsko za real time posodobitve vzpostaviš WebSocket.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 174 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group