www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Tokovno zmogljiv napajalnik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Prispevkov: 685
Aktiv.: 5.81
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 12:58 pm    Naslov sporočila:  Tokovno zmogljiv napajalnik Odgovori s citatom

Živjo!

Ali ima kdo kakšen nasvet kje bi dobil napajalnik oz. usmernik ustrezen za elektrolizo ali eloksacijo. Tukaj se gre, da je naprava sposobna ustvariti čim večji tok, napetost pa naj bo nastavljiva od 0 do cca 6V.

Vhod: 230VAC
Izhod: 0-6VDC; 0-50A.

lp

_________________
Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 53
Aktiv.: 4.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa kaj švasaparati?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 688
Aktiv.: 22.30

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lambda TDK serija Genesys. Rablend dobiš za kakih 300 eur.
_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1885
Aktiv.: 14.91
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kako ceno? Mora biti DC ali je lahko AC?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Prispevkov: 685
Aktiv.: 5.81
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri elektrolizi se obvezno uporablja samo DC. Cena namenoma ni omenjena, ker nisem točno prepričan za koliko se te stvari prodajajo. V IC Elektronika imajo sicer nekaj laboratorijskih usmernikov, vendar pa večina ne gre čez 10A.

Tisti predlog o švasaparatu je tudi zanimiv. Npr, če bi dobil nek rabljen poceni aparat, ga razdrem in predelam v nizkonapetostni izvor z visokim maksimalnim tokom. Nisem pa prepričan, če so te stvari primerne za kontinuirno obratovanje... baje niso.

lp

_________________
Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3495
Aktiv.: 22.43
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi dal zaporedno avtotransformator iz 230V na 48V cca 600-800W,
iz njega na transformator 8:1 , da dobiš želeno napetost in greatz za enosmerno
napetost. Po moje tile niso kaj dosti drugače narejeni,
verjetno imajo kak grelec za shunt za konstanten tok in spreminjajo napetost.

Delta , TDK Lambda , Sorensen , HP saj dobiš samo (ni ravno poceni , po moje pa ne smeš kupit prestarih ( kondenzatorji! )
npr.:
prvi,
drugi,
tretji.

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2691
Aktiv.: 18.26
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neuhold ima 1-15V/60A za 350 €.
Je pa res, da ta napajalnik nima tokovne regulacije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1885
Aktiv.: 14.91
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali bi ti ustrezal IT6512?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Prispevkov: 1970
Aktiv.: 12.64
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predelaš PC napajalnik.
_________________
Dobrga štromarja samo slab šnops strese!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1885
Aktiv.: 14.91
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Neuhold ima 1-15V/60A za 350 €.
Je pa res, da ta napajalnik nima tokovne regulacije.

Isti, še 50 eur ceneje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2240
Aktiv.: 14.37
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Isti, še 50 eur ceneje.


ja, v primeru, da ti ga uspe kupit brez DDV-ja

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 361
Aktiv.: 2.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takega? Dovolj napetosti? Imam na zalogi.


PSU 3,3V 120A.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  406.19 KB
 Pogledana:  67 krat

PSU 3,3V 120A.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dakrno
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 08 Avg 2018 19:54
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.83

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2018 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa transformator iz mikrovalovne? Jaz uporabljam dva zvezana skupaj za improvizirano točkovno varjenje.
Verjetno bi ga lahko ustrezno pripravil za DC.
Te reči iz starih mikrovalovn pa dobiš na kakšnih servisih tovrstne opreme.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1096
Aktiv.: 9.22
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2018 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformator iz mikrovalovne bi bil do max 700W trajne obremenitve.
Če to zadostuje je pa?

Moraš upoštevati da boš kljub nizki napetosti zadevo precej segrel, če ne drugega se bo segrevala zaradi upornosti žic.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Prispevkov: 685
Aktiv.: 5.81
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2018 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo in hvala za vse nasvete. Za enkrat se mi zdi tale zadeva še najbolj primerna za moje potrebe:

MANSON SPS-9600
http://ww1.manson.com.hk/product/sps-9600/

Prodajalne:
https://www.tme.eu/en/details/sps-9600/one-channel-power-supplies/manson/
https://www.myvolt.de/index.php?cat=KAT12&product=P31016-AA

Stane okrog 350€, gre pa do 60A. Napetost gre sicer do 15V, ampak več od 6V itak ne bom uporabljal. Aha, pa še tole. Nekateri mislim, da ste mi ponudili napajalnike s fiksno napetostjo na izhodu. To ne bo vredu - pri elektrokemijskih procesih je izbira napetosti zelo pomembna zato potrebujem napravo z nastavljivo napetostjo.

lp

_________________
Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2299 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group