www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

AUX vhod pri avtoradiju IBIZA na dela

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucky77
Član
Član



Pridružen-a: Čet 22 Avg 2013 21:49
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2018 7:30 pm    Naslov sporočila:  AUX vhod pri avtoradiju IBIZA na dela Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam SEAT Ibizo letnik 2010 in danes sem prvič poskusil priključiti audio signal iz PC na AUX vhod. Če me spomin ne vara sem pred leti, ko sem se na radiju kaj zatipkal, uspel priklicati AUX vhod s tipko MEDIA. Danes sem pa s to tipko uspel preklapljati samo med radijem in CD, AUX je kar izginil (enako tudi na obvolanski komandi). Na AUX vhod sem nato poskusil priključiti še telefon, brez uspeha.

Skratka zdi se, da je AUX izginil softwersko. Res smo pred slabim letom menjali akumulator, takrat so se tudi pojavile težave z zavornimi lučmi, saj so non-stop svetile. To napako je takrat odpravil avtoelektričar.

Kakšna ideja kaj lahko naredim?

Lep pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1249
Aktiv.: 9.41
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 17, 2018 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj za en Blaupunkt London radio vem, da lahko v meniju izbiraš ali se naj aux prikaže ali ne, pri izbiranju s "source" tipko. Preveri če je tudi pri tvojemu tako.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucky77
Član
Član



Pridružen-a: Čet 22 Avg 2013 21:49
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2018 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namig. Sem preveril, a kaj ko v tem grmu ne tiči zajec, smoola! Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Prispevkov: 430
Aktiv.: 3.86

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako?
_________________
LP
Srečko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucky77
Član
Član



Pridružen-a: Čet 22 Avg 2013 21:49
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem bil vesel, da bo to to, ampak smola. Moj radio nima USB vhoda. Šel sem po postopku kot v posnetku in izbira AUX še vedno ni možna - še več, dejansko mi je ne ponudi. Ko pritisnem "MEDIA" se takoj nadaljuje predvajanje CD od trenutka, ko je bil Volume na nulo.

Ampak vseeno hvala! YouTube pa res postaja vir za (skoraj) vse mogoče zadeve. Smile

Sem pa pomislil še eno stvar - ko smo menjali akumulator, je radio zgubil vse nastavitve. Ko sem ga ponovno vključil, je kakih 20 sekund komuniciral z Board Computerjem (vsaj jaz si tako laično razlagam) in glej ga - vse radijske postaje in nastavitve so bile obnovljene (ponovno naložene). Kaj če se je zmešalo računalniku? Zato sem to temo spravil tudi na Avtoelektriko, kjer so jo na žalost že odstranili.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 292
Aktiv.: 1.85
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče moraš ponovno vnesti kodo za radio, če jo imaš.
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucky77
Član
Član



Pridružen-a: Čet 22 Avg 2013 21:49
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kode seveda nimam in tudi po menjavi akumulatorja radio ni zahteval nobene kode. Sklepam da sta se radio in računalnik "povohala" med sabo in to je bilo dovolj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucky77
Član
Član



Pridružen-a: Čet 22 Avg 2013 21:49
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.60
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost še vedno nisem uspel rešiti problema. Brskal sem po netu, brez uspeha. Je med nami kakšen avtoelektričar, ki se spozna na board computer, da bi vsaj dobil informacijo o tem, če ima lahko le-on vlogo pri nastavitvah avtoradija (aktivacije vhodov ipd.)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2354 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group