www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Zagon elektromotorja 18.5kW, 480V, 60Hz

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Prispevkov: 560
Aktiv.: 3.55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2018 11:40 pm    Naslov sporočila:  Zagon elektromotorja 18.5kW, 480V, 60Hz Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me kako bi lahko zagnal 480VAC 60Hz trofazni elektromotor ampak imam na voljo samo 3x400 napajanje?
Razmisljal sem da bi ga pognal s frekvencnikom na 60Hz ampak na izhodu se vedno ne bom imel 480V, ker imam vhodno napetost 400V.

Rad bi ga pa pognal na 480V. Obstaja kaksna resitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
japek
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Prispevkov: 751
Aktiv.: 4.76
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je običajno to, pri 50 Hz 400V pri 60 Hz pa je dovoljena nekaj višja napetost. Po moje ga brez težav priklopiš na to, kar imaš na razpolago.

Lp

_________________
73 de S55WT, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
king25
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Prispevkov: 560
Aktiv.: 3.55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rad bi ga testiral na 480V/60Hz.
Kaj pa če vozim s frekvenčnikom na 400V/60Hz ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 715
Aktiv.: 4.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na frekvenčniku ga lahko "goniš" tudi na 480V/60Hz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Prispevkov: 560
Aktiv.: 3.55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da ga lahko gonim s frekvencnikom na 480V/60Hz.
Kaj pa vhodna napetost mora biti potem tudi 480V?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 715
Aktiv.: 4.92
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Prispevkov: 560
Aktiv.: 3.55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce prav razumem lahko dam na frekvencnik 3x400V in iz frekvencnika ven dobim 3x480V? Se pravi frekvencnik lahko dvigne napetost. Potem je problem resen Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 932
Aktiv.: 8.49
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne.
Vsak frekvenčnik ima na vhodu usmernik, ki 400V medfazne napetosti usmeri na 566V. Iz tega lahko izhodna stopnja napravi 400V medfazno, nikakor pa 480V. Če pa se ti gre za nekaj malega dodatnega navora in bi ga na vsak način rad gnal na 480V, rabiš še (avto)transformator, tako da boš dvignil napajanje frekvenčnika. Pa frekvenčnik mora biti tak, da to prenese.

_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
king25
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Prispevkov: 560
Aktiv.: 3.55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Se mi je zdelo da frekvencnik da na izhodu toliko kot mu das na vhodu.
Ga bom pac zagnal na 400V in 60Hz z manjsim navorom.

Hvala vsem za pomoc.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MitjaN
Član
Član



Pridružen-a: Sre 17 Avg 2011 15:40
Prispevkov: 88
Aktiv.: 0.99
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2018 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga boš gnal pri 400 V namesto 480 V računaj na samo 70% nazivnega navora. Ampak pri 400 V 50 Hz imaš pa polni navor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Prispevkov: 639
Aktiv.: 5.69
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2018 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Energetik-m je napisal/a:
Ne.
Vsak frekvenčnik ima na vhodu usmernik, ki 400V medfazne napetosti usmeri na 566V. Iz tega lahko izhodna stopnja napravi 400V medfazno, nikakor pa 480V. Če pa se ti gre za nekaj malega dodatnega navora in bi ga na vsak način rad gnal na 480V, rabiš še (avto)transformator, tako da boš dvignil napajanje frekvenčnika. Pa frekvenčnik mora biti tak, da to prenese.


To je filozofiranje (nakladanje) na pamet, čeprav se sliši pametno argumentirano.

_________________
Lep pozdrav!
Boris Z.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Prispevkov: 639
Aktiv.: 5.69
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2018 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule je napisal/a:
Na frekvenčniku ga lahko "goniš" tudi na 480V/60Hz


To je res. čeprav ni argumentirano.

Vsak frekvenčnik je sposoben dati na izhodu od cca 5V do cca 550 V efektivne napetosti, pri vhodu 400V.
Drugače ni frekvenčnik.

Nimam pa jaz volje in sposobnosi da bi to argumentiral Very Happy

_________________
Lep pozdrav!
Boris Z.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2355 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group