www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

priklop elektronike Nice A01 in motro za rolo vrata
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gs1986
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 09 Dec 2018 9:12
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.68

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2018 9:46 am    Naslov sporočila:  priklop elektronike Nice A01 in motro za rolo vrata Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni

Potrebujem malo nasvetov in sicer, ko so demontirali vrata nisem bil prisoten in so pozabili poslikati kako je bila priključena elektronika.

In sicer gre za rolo vrata katere vodi motor Jolly JM 60/100 in elektronika za sprejem signala A01 Nice.

Ko sem ji sedaj zmontiral sem jih priklopil a ne delujejo točno tako kot bi rad.
Imam težavo s nastavitvijo začetne in končne točke.

Zanima me tudi pravilna priključitev kablov na elektroniko.
1 - 4 so veza na motor
1. dol
2. C ( ???? )
3. gor
4. ozemljitev

5-7 dovod elektrika
5. ozemljitev
6. faza
7. nula

8-12 ( tukaj sta bili 8 in 10 brikani )
8.
9.
10.
11.
12.

hvala za pomoč

v kolikor pa se kateri spozna in je iz okolice MB se lahko oglasi in on uredi zadevo.

HVALA in lp



QuickMemo+_2018-12-08-14-04-04.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  175.83 KB
 Pogledana:  25 krat

QuickMemo+_2018-12-08-14-04-04.png



20181208_100910.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.07 MB
 Pogledana:  5 krat

20181208_100910.jpg



nice-mindi-a01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  50.34 KB
 Pogledana:  14 krat

nice-mindi-a01.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član



Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Prispevkov: 3860
Aktiv.: 24.43
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2018 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končne pozicije nastaviš pri motorju. Na elektroniki imaš opcijo samo za fotocelico, ki je nimaš.
_________________
lp, ElGrigon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gs1986
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 09 Dec 2018 9:12
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.68

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2018 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa se vedno drugace ustavi motor.

Ali vam je znano sistem priklopa na elektroniko. Namrec tudi prej ni bilo nobenih fotocelic ali kaj podobnega.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 124
Aktiv.: 6.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2018 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno nadzira navor motorja, posledično je to odjem v Amperih. Načrt je jasen, povabi strokovnjaka, da ti pomaga. Na pamet probavat, boš kaj dragega zakuril. Sam sem sestavil tak pogon motorja iz različnih modulov s Kitajske in dela v nulo. Prva pa je absolutna dvojna varnost, fotocelica z odbojnikom, kakšen Omron do 4m in mora prekinjati pri tleh, ker so vrata nevarna za mačke in ščenete, tudi človeku zdrobi kost, pazi!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.94
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2018 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gs1986 je napisal/a:
Zakaj pa se vedno drugace ustavi motor.
Hvala


A si preveril nastavitev časa za trajanje vklopa oziroma izklopa motorja ?
Elektronika omogoča to nastavitev !

LP, stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 19.00
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2018 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nauči jih... ta vrata se "programirajo"

Sigurno ti piše v navodilih... sem imel nedolgo nazaj isti problem.

Dobro preberi, zakaj sta tipki T1 in T2... Wink

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 202
Aktiv.: 5.09
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2018 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A imaš to na garažnih vratih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 124
Aktiv.: 6.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2018 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja kaj boš pa programiral, saj ni koračni motor z impulzgeberjem. Na ohišju ima dva potenciometra za nastavljanje mejnega toka. Vse ti piše na netu. Očitno je prenizek tok nastavljen, pa meče samodejno ven že na pol.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 19.00
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2018 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še enkrat: tudi če ni koračni, servo ali ne vem kakšen motor, se da ta vrata nastaviti brez stikal, kdaj so točno do tal zaprta oz. točno do vrha odprta....

Sicer pa sej ni mus poslušati nekoga, ki je to že imel... brihtajte se... Wink

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 124
Aktiv.: 6.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2018 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj provociraš. Na sliki sta vidna dva potija na samem motorju, natsvitev navora za izklop. Časovno programiranje ne obstoja brez impulzgeberja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.94
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2018 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Kaj provociraš. Na sliki sta vidna dva potija na samem motorju,


Na kateri sliki ti vidiš "potije" ?
Sam motor ima končna stekala za eno in drugo smer. Ko motor zavrtiš v eno smer pritisneš na stikalo, s tem se pa samo stikalo "deaktivira" (izklopi). Enako ponoviš za drugo smer. Tako nastaviš končni položaj. Seveda se tudi za potrebne "fine nastavitve" uporabi navojno vreteno, ki je v končnih stikalih.
Avtor teme je že verjetno vse uredil, mi pa tukaj ugotavljamo "kdo za več"

LP stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1176
Aktiv.: 14.52
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2018 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče sta mišljena dva potenciometra na samem motorju.
Vir-PDF



Jolly_limit_switch_adj.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  282.31 KB
 Pogledana:  13 krat

Jolly_limit_switch_adj.jpg



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 124
Aktiv.: 6.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2018 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so to vrata od Crawforda, raje pusti, rado nosilce potrga. Je serviser cenejši. Ima natančni postopek inicializacije, pa še sam se bolj previdno s tem ubada. Tukaj pa dol grede ne more kontrolirati navora in ga zavrti preveč, pa nosilce roloja nazaj noter obrne in potrga. Sem videl to, pa ker je bilo v garanciji, nisem premikal. Čuden, neumen patent.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 178
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2018 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto nista potenciometra, ampak čisto navadna končna stikala. Nastaviš mehansko pozicijo, kje se motor izklopi v eni in v drugi smeri (odprto , zaprto).
Ni pa nek bavbav. Začneš pri varni razdalji in potem počasi prestavljaš do želene pozicije. Kateri je za gor in kateri za dol je odvisno od orientacije motorja.
Ampak to hitro ugotoviš in tudi občutek, koliko obniti pozicijo stikala, da se bodo vrata ustavila pet centimetrov kasneje tudi imaš hitro v roki.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 124
Aktiv.: 6.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2018 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za nesporazum. Bi pa rekel, če kaj na tleh pozabiš, da vse odlomi, če za vogalom zapiraš. Zato je pa imel serviser cel žakelj plastičnih navijalcev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 78 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group