www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

HDMI pasivni splitter

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5581
Aktiv.: 33.44
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2018 8:22 pm    Naslov sporočila:  HDMI pasivni splitter Odgovori s citatom

Zahteva je, da se iz enega vira prikazuje enaka slika na dveh monitorjih. Izhod grafike je en sam, monitorja pa sta enaka, obrnjena v različnih smereh. Ideja je, da se uporabi HDMI splitter 1-IN/2-OUT.

Težava se pojavlja ob vklopu / startu / prižiganju, ker oba monitorja izmenično javljata, da ni signala, slike pa ni na nobenem. Če pustim, da vir starta brez priključenih monitorjev, potem pa enega za drugim monitorja priključim na splitter se slika brezhibno pojavi na obeh in zadeva dela b.p. do izklopa.

Vem, da opcija ni najboljša, je pa v danih razmerah najenostavnejša. Ima kdo kaj izkušenj s tem? Bi moral na monitorjih kaj nastaviti, da bi tole peljalo po pričakovanjih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1194
Aktiv.: 14.37
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2018 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi moral poizkusiti z aktivnim splitterjem.
Za test, če mogoče vpliva dolžina kabla, uporabi vse 3 hdmi kable kar se da najkrajše.
Ali slike ni tudi v primeru, ko imaš vir in dva monitorja že fizično povezane s hdmi kabli, vse 3 enote ugasnjene, nato vklopiš napajanje najprej viru in nato obema monitorjema?

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5581
Aktiv.: 33.44
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2018 6:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, aktivni je naslednja varianta, ki jo bom iskal. Dolžina kablov zaenkrat mislim, da ne bi smela biti problem, do splitterja je dolg cca 0.5m, med splitterjem in monitorji pa sta oba 2m. Tole glede sekvence vklopa pa sem preizkusil in ne vpliva na obnašanje.

Razmišljam, da bi lahko bila problem auto nastavitev za izbiro vhoda (gor je še VGA priključek), če slučajno kaj premetava, ko išče iz katerega vira bo dobil video signal? Bom danes preveril ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5581
Aktiv.: 33.44
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2018 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolžan sem še informacijo na tole temo. Zadeva s pasivnim splitterjem ne dela po pričakovanjih v nobenim primeru. Poskusil sem vse (meni) logične variante, vendar se slika na monitorjih po prižiganju ne prikaže v nobenem primeru, če so stvari povezane. Če pa prižgem razklenjeno in potem priključim monitorja, se slika pojavi in brezhibno dela do izklopa.

Za predvideni namen nesprejemljivo. Zadevo sem rešil z menjavo za "aktivni" splitter, ta pa deluje b.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vpeter
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Prispevkov: 299
Aktiv.: 3.38
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2018 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni tako, da HDMI display sporoči podatke za delovanje (resolucija in podobno)? V tem primeru si ne predstavljam, kako bi lahko analogni spliter sploh deloval.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5581
Aktiv.: 33.44
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2018 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, monitorja sta tako ali tako enaka z enako resolucijo, ... saj zadeva deluje, ampak samo v primeru, da kabla od monitorjev na splitter nataknem potem, ko se vir prižge brez monitorjev. Ne vem pa razloga, zakaj tako obnašanje.

No, "aktivnega" sem se izogibal zaradi napajanja, ki je v tem primeru izvedeno z adapterjem 230/5V. V končni fazi sem zadevo rešil tako, da sem napajanje zanj enostavno vzel iz USB vtičnice.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 42
Aktiv.: 0.49
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2018 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj če bi na pasivnem splitterju na monitorskih izhodih odščipnil pine za ddc oz. edid za vse monitorje razen za enega bi verjetno delal. Zdaj ima računalnik probleme, saj se mu na enem hdmi izhodu javljata 2 monitorja, pa sploh ni važno, da sta enaka. On enostavno ne pričakuje dveh naprav. Če pa pustiš, da komunicira samo z enim...
_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Davorin
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28
Prispevkov: 127
Aktiv.: 0.81

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 16, 2019 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enak problem, frenki kako si rešil? Mogoče je problem HDCP. Mogoče kdo ve kateri splitter bi znal to zaščito odpraviti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5581
Aktiv.: 33.44
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 16, 2019 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot sem zgoraj napisal ... mislim, da sem porinil vmes nekaj takega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 140 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group