www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Nastavitve avtoradio pioneer AVH - X490 DAB

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 181
Aktiv.: 1.61
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 1:02 pm    Naslov sporočila:  Nastavitve avtoradio pioneer AVH - X490 DAB Odgovori s citatom

Zdravo!

V fiat bravo sem namestil omenjeni avtoradio. Radio deluje dobro tudi prostoročno telefoniranje deluje dobro. Nastal je naslednji problem. V nastavitvah ne morem nastavljati osvetlitve ekrana saj omenja nekakšno povezavo z ročno zavoro. Tudi kalibracijo ekran ni možno saj je ponovno omenjena ročna zavora (hand brake).Ali pozna kdo kako rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nevednez
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36
Prispevkov: 224
Aktiv.: 1.37
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v navodilih imaš napisano (instalation manual), kaeri kabel se priključi na stikalo ročne zavore, pri pioneerju je bil navadno zelene barve (preveri v navodilih!!!)

Poveži kabel po shemi, potegni ročno zavoro in bo tvoja težava opravljena Wink

Zadeva je namenjena temu, da se nastavitve izvajajao pri zaustavljenem vozilu, z aktivirano ročno zavoro (in ne med vožno). Pravtako je (ponavadi) onemogočen ogled video posnetkov med vožno.

Zadevo se da ''prelisičit'', vednar ti to odsvetujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 181
Aktiv.: 1.61
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno to sem hotel ,da bi prelisičil,da ne bi imel preveliko razdiranja v avtu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Merlin
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Prispevkov: 274
Aktiv.: 1.96
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni stikalo blizu zavornega pedala?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 181
Aktiv.: 1.61
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je žica je zelene barve in tudi ima oznako kjer piše (hand brake). Se pravi moram poiskati stikalo od ročne zavore in to zeleno žico priklopiti na kakšno žico v stikalu?
Ali obstaja še kakšen način razen priključitve na ročno zavoro.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nevednez
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36
Prispevkov: 224
Aktiv.: 1.37
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merlin je napisal/a:
A ni stikalo blizu zavornega pedala?


ne, stikalo ročne zavore se nahaja pod ročno zavoro.

kramko 69 je napisal/a:
Tako je žica je zelene barve in tudi ima oznako kjer piše (hand brake). Se pravi moram poiskati stikalo od ročne zavore in to zeleno žico priklopiti na kakšno žico v stikalu?
Ali obstaja še kakšen način razen priključitve na ročno zavoro.


signal iz stikala ročne zavore je pripeljan do števca, mimo levega A stebrička - tudi tam lahko najdeš omenjeni signal, le malo raziskovanja bo potrebnega (shema ali iskanje kateri kabel je pravi)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1368
Aktiv.: 8.35
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imaš obrazložitev katera žica je katero stvar:
https://www.youtube.com/watch?v=-bF3uzzaT30

Očitno obstaja tudi nameski modul (bypass):
https://www.youtube.com/watch?v=0xYNn8LDvnE

Poglej še naslednje posnetke:
https://www.youtube.com/watch?v=tZUBDoIlYPs
https://www.youtube.com/watch?v=-3PTL4R3gjY
https://www.youtube.com/watch?v=Kwcdbv-pXr0
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Merlin
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Prispevkov: 274
Aktiv.: 1.96
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, nisem dobro prebral Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 181
Aktiv.: 1.61
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala fantje to sem iskal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 50 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group