www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Multiple networks na mreži

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2019 6:07 pm    Naslov sporočila:  Multiple networks na mreži Odgovori s citatom

Enake težave sem imel z različnimi kombinacijami PC-jev, routerjev, ISP-jev, optika/kabel. Včasih kak mesec ni težav, spet drugič pa nekaj ur ne uspem priti do interneta. Nekaj let nazaj je pomagalo enable/disable mrežne kartice. Sedaj ob problemu resetiram router, PC, mrežno kartico, pa ne deluje nič.

Ima kdo podobne probleme ali kako idejo. Rešitve iz googla sem že pogledal in razni reseti mrežne kartice, routerja in PC-ja ne pomagajo.

Sprašujem za PC, povezan preko kabla direktno v router.



Untitled.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  18.98 KB
 Pogledana:  4 krat

Untitled.png


Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 148
Aktiv.: 5.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2019 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel je vtaknjen v port, ki ni mapiran kot DATA ampak je za TV
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To žal ni. Pozabil sem napisati da imam WIN7, čeprav na googlu vidim da imajo na WIN10 nekateri enake težave.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1626
Aktiv.: 9.58
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prilepi sliko, kaj je pod "Local area connection"
To je IP,prehod,dns,...

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno sem imel vse na auto, prav tako nikoli nisem imel statičnega IP-ja.

Na sliki je "protocol version 4", pri "version 6" je prav tako vse na "auto".

Laho naredim še sliko "advanced settings" ampak je prav tako vse auto/default. Nikoli nisem nič spreminjal.

Odkar sem objavil temo deluje vse BP. Bom bolj pozorno spremljal še takrat, ko se ne bo hotel povezati.



mreza.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  227.51 KB
 Pogledana:  16 krat

mreza.jpg


Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1626
Aktiv.: 9.58
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen IP dobiš? 192.168.x.y ali kaj drugega ?
_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj je normalen, 192.168.1.2
Sem naredil slike in javim še takrat, ko ne bo delalo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1626
Aktiv.: 9.58
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 03, 2019 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj tudi vidim, da imaš gigabitno kartico povezano 100Mb/s.
Če je modem (kateri?) z gigabit porti zna biti kaj narobe s kablom (vtičnico).
V času Smarcom modemov in Realtek kartic so se včasih tudi dogajale kozlarije zaradi nekompatibilnosti čipovja.
Takrat je pomagalo spremeniti v nastavitvah kartice;dodatno;speed&duplex iz auto na 100mbps full duplex Wink

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1891
Aktiv.: 11.14
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2019 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Takrat je pomagalo spremeniti v nastavitvah kartice;dodatno;speed&duplex iz auto na 100mbps full duplex ;)

To je potrebno narediti na obeh straneh ali nastaviti half duplex, sicer so težave - Duplex mismatch. Bolje je omejiti hitrost na želeno vrednost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2019 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bo najbolj pravilna diagnoza težava v kablu ali konektorjih. Vse ostalo se je že 2x spremenilo, pa problem ostaja. Konektorje sem stiskal z Interdiskont kleščami, pa tudi kabel se je med obnovo stanovanja dlje časa valjal po tleh. Enkrat vmes sem tudi menjal konektor, ker je javljal da je izklopljen.

Modem je drugače Telemachov INNbox G67. Priklopljeno je direktno optika-modem-PC. Nisem še preveril, ampak verjetno gre preko 100Mb/s. Preveril bom tudi nastavitve.

Ostale podatki (IP, DNS...) so identični, takrat ko dela in takrat ko imam 2 omrežji, tako da slik ne bom pripenjal.

Pri duplex-u sem probal vse nastavitve, tudi half 10/100. Problem je sporadično izginil ali nastal, ne glede na nastavitve.

Ne vem zakaj nisem pomislil na težavo v kablu Think Nikoli nisem imel hitrejšega interneta od 100Mb/s, pa tudi večino časa je delalo. Javim ko stisnem nove konektorje in preverim hitrost modema.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 144
Aktiv.: 4.70

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2019 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha Interdiskont klešče. Tu pa moraš stisniti dokaj močno, moraš s strani videti, da ti ga dobro zvije. Nič zato, če ga boš uničil saj jih imaš še nekaj v kompletu. Ko boš dobil občutek do kje je meja takrat boš prepričan, da si ga dobro spel skupaj. Lastne izkušnje.
_________________
Izgubil sem račun pod imenom kobranka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1626
Aktiv.: 9.58
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2019 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

INNBOX G67 ima samo 4x gigabitne priključke in prav tako je tvoja kartica gigabitna.
Torej se ti mora povezati 1Gbps in ne 100Mbps - pazi kako razvrščaš žičke po barvah !

Poguglaj za T568B Wink

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2019 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šele pred kratkim sem se spravil popravljati konektorje. Stisnil sem z izposojenimi kvalitetnimi kleščami. Izgleda je bila težava samo v konektorjih, sedaj nimam več težav, tudi hitrost kaže 1Gbps.

Hvala vsem za pomoč.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 227 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group