www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Priklop tri faznega motorja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aliI
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 25 Avg 2019 17:48
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.35

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2019 5:58 pm    Naslov sporočila:  Priklop tri faznega motorja Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Kupil sem starejšo napravo s trifaznim motorjem in zamenjati moram priključni kabel z vtikačem.
Mimogrede, nisem ravno strokovnjak na el. področju, a načeloma vseeno opravim enostavnejša popravila ipd.

Torej, težava, na katero sem naletel je sledeča:

Elektro motor ima v dozi zgolj tri priklope za posamične faze ter ozemljitev, nima pa nule (modra žica)

Kako naj vežem nulo, ali kaj naj naredim z njo?

Pri ostalih trifaznih motorjih imam nulo, tu je pa ni.

Upam, da je jasno kje se mi zatika. Laughing

lp, Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3164
Aktiv.: 20.29
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2019 6:33 pm    Naslov sporočila:  Re: Priklop tri faznega motorja Odgovori s citatom

aliI je napisal/a:



Pri ostalih trifaznih motorjih imam nulo, tu je pa ni.


Question

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1172
Aktiv.: 8.87
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2019 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja upam da se ne boš poškodoval.
Prvo poveži ozemljitev!
Nule pač ne vežeš. Noben 3 fazni motor ne potrebuje nule, veže se faze.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinkobalinko
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Feb 2017 0:07
Prispevkov: 62
Aktiv.: 1.84

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2019 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta motor je očitno predviden samo za trikot povezavo. Nule za delovanje ne potrebuje, ker el. tok skozi navitja poganja medfazna napetost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 401
Aktiv.: 2.37
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2019 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pinkobalinko je napisal/a:
Ta motor je očitno predviden samo za trikot povezavo. Nule za delovanje ne potrebuje, ker el. tok skozi navitja poganja medfazna napetost.

Lahko je tudi za vezavo zvezda. V vsake primeru se priklopijo samo faze in ozemljitev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 205 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group