www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Firefox in activeX ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13575
Aktiv.: 81.23
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 12:01 pm    Naslov sporočila: icon_sad Firefox in activeX ? Odgovori s citatom

Za dostop do kamer uporabljam spletni servis http://www.instaon.com/
Aplikacija zahteva activeX. Koliko sem gledal na spletu je kontrolnik activeX namenjen le microsoft explorerju. Aplikacija sicer ponudi instalacijo v firefoxu a zadeva ne deluje. Poskusil sem tudi crome in edge. Nikjer ne deluje. Poskusil na različnih računalnikh z različnimi os. (seveda na vseh deluje z explorerjem)
Zanimivo je da pa mi na enem starejšem prenosniku z XP dela z starejšo verzijo firefoxa. Je zadevo možno kako prepričati da bi delala tudi kje drugje razen explorer-ju?
Obvestilo firefox-a:

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S57KSL
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 14:52
Prispevkov: 191
Aktiv.: 2.11
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam za take namene en XP v Virtualboxu. S POS hackom se še vedno posodablja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 649
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi tipi snemalnikov, s katerimi sem imel opravka do sedaj, podpirajo le Internet Explorer. Pri starejših je bil potreben Active x. Pri zadnjem, ki sem ga nabavil, je bilo potrebno namestiti neki vtičnik (se nisem posebej obremenjeval kakšen), ker je že nameščen v snemalniku in ga takoj ponudi. Seveda deluje samo v Internet explorerju.
_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2092
Aktiv.: 15.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kak drug servis, ki ne zahteva tega dinozavra?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13575
Aktiv.: 81.23
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Kaj pa kak drug servis, ki ne zahteva tega dinozavra?


Tole je orginalni servis za CP Plus kamero Brez problema gre skozi brez odpiranja kakih portov itd...

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 595
Aktiv.: 10.61
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 03, 2019 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse, kar potrebuje NPAPI oziroma deluje na osnovi tega, ne deluje v chrome (ta je najprej odpovedal sodelovanje), in tudi v firefox ne deluje več, razen v starejših verzijah. IE to podpira, kako je v Edge, še nisem probal. Imam videonadzor, ki žal, za dostop potrebuje vtičnik in v chrome ne dela niti slučajno, v novejšem firefox enako ne, samo v IE dela, no, pa v aplikaciji na mobilnem telefonu tudi... in žal gre spet za eno slabo narejeno aplikacijo, ki se pogosto ne zaključi in ugasne tako kot je treba, še vedno nekako žre baterijo, čeprav je na videz ugasnjena, zanesljivo pomaga restart telefona po uporabi aplikacije, samo tako zanesljivo ni težav s porabo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 147 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group