www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Ruter, antena kar preneha delat?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mojster-kvarish
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Jan 2016 21:55
Prispevkov: 34
Aktiv.: 0.73
Kraj: Centralno močvirje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 19, 2019 10:02 am    Naslov sporočila:  Ruter, antena kar preneha delat? Odgovori s citatom

dobro jutro, sobotno jutro, na golem hrbtu.

sem naivni navdusenec elektronike, znam zamenjat zarnice kot profesionalec.
doma imamo dva ruterja, vceraj zvecer je eden odpovedal brezzicno sodelovanje.
pod crto me zanima ali lahko antena na ruterju kar preneha delat
in ce lahko kaj naredimo?

Po kablu dela (lan), grem v ruter (dd-wrt) in kaze da antena dela,
Radio is On
na tej tocki sem uposteval 'IT Crowd' nasvet in ruter ponovno zagnal.

zdaj sploh ni wifija za viden nikjer...
grem nazaj v ruter (po kablu gre lepo),
gledam in pod status/wireles/Wireless Packet Info najdem sledece:
Received (RX) 0 OK, no error 0%
Transmitted (TX) 0 OK, 1573 errors


od takrat kombiniram, recimo pod wirelles/advance settings/
TX Antenna nastimano na auto
RX Antenna na na Right
(ruter ima dve antenci).

po kablu dela, brezzicnega sploh ni za videt

ruter je star ene 3-4 leta.

prosil bi vas za par predlogov kaj je pametno preizkusit,
da zamenjam antenci eno z drugo (mislim, lahko, toda ali je to modro, ali rdece?)
da resetiram ruter? (ali shranim prej kaksne nastavitve ki jih imam zdaj?)
oziroma kaj pravite?

vnaprej hvala

_________________
gnu/linux
ker raje uporabljam svoboden OS
kot pa ukradenega ki ni vreden svojega denarja...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jan
Član
Član



Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Prispevkov: 286
Aktiv.: 1.75
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 19, 2019 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Antena sama od sebe skoraj zagotovo ni crknila.
Veliko bolj verjetno je kaj narobe s čipom, ki skrbi za Wifi delovanje.
Lahko sicer probaš zamenjati antene, ampak ne verjamem da bo kaj drugače.

Jan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojster-kvarish
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Jan 2016 21:55
Prispevkov: 34
Aktiv.: 0.73
Kraj: Centralno močvirje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 19, 2019 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dober vecer jan,

aha cipi prej, pol ta reset gumb stisnem za nekaj sekund in grem v tej smeri?

mislim, ali sprasujem bedarijo, ali je sploh smotrno popravljat/resevat ruterje?

hvala Wink

_________________
gnu/linux
ker raje uporabljam svoboden OS
kot pa ukradenega ki ni vreden svojega denarja...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roby
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Prispevkov: 221
Aktiv.: 1.31

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 19, 2019 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Security nastavi na none in poročaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojster-kvarish
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Jan 2016 21:55
Prispevkov: 34
Aktiv.: 0.73
Kraj: Centralno močvirje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 19, 2019 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robi... wifi antenca dela ko izklopim security... (veliko veselje)
so se takoj zaceli gor popat...
sem dal nazaj zascito
in je zopet vse skp dol padlel.

brez zascite dela, z njo pa ne Neutral


UREJANJE:

ok, zdaj se to ne dela, ko sem probal zopet z izklopljenim...
bom jutri probal zamenjat par antenc okrog,
do takrat lahko noc

_________________
gnu/linux
ker raje uporabljam svoboden OS
kot pa ukradenega ki ni vreden svojega denarja...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roby
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Prispevkov: 221
Aktiv.: 1.31

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 20, 2019 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je v ddwrt ker piše statistike in zablodi fs.
Poosodobi fw na zadnjo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 205 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group