www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Vezava rekuperatorja na dvojno menjalno stikalo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
spletnib
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 12 Jun 2014 13:15
Prispevkov: 8
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2019 5:06 pm    Naslov sporočila:  Vezava rekuperatorja na dvojno menjalno stikalo Odgovori s citatom

Pozdravljeni mojstri,

zanima me ali bi ta varianta delovala in če kako povezati, da česa ne skurim.

Slika v priponki so priključki v rekuperatorju in me zanima ali bi to šlo zvezati na dvopolno navadno stikalo (spodnja slika), da bi prva tipka bila on/off, druga pa 1. ali 2. stopnja ventilatorja?

Prosim za pomoč.

Hvala.

Lp



stikalo.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  39.7 KB
 Pogledana:  26 krat

stikalo.JPG



Rekuperator.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  68.65 KB
 Pogledana:  7 krat

Rekuperator.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 460
Aktiv.: 2.72
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2019 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S tema dvema stikaloma to ne bo šlo, spodnje mora biti menjalno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3020
Aktiv.: 21.00
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 6:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo dvojna izmenična stikala. To bi mislim šlo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 354
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem problem, rabiš eno stikalo "ON-OFF" in drugo "ON-ON"
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
spletnib
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 12 Jun 2014 13:15
Prispevkov: 8
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče se nismo razumeli, spodnja slika je kako izgleda na rekuperatorju(izhod - vhod), zgornja če bi takšno stikalo bilo ok.

Z enim stikalom bi rad rekuperator ugasnil, drugo stikalo pa bi bilo za stopnjo 1 ventilatorja in stopnjo 2 ventilatorja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 354
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stikalo na zgornji sliki ne ustreza. To stikalo omogoča da vklopiš eno luč, drugo luč ali obe hkrati. Drugo stikalo mora imeti tri kontakte, torej mora biti vklop-vklop. Prvo bi ti vklopilo ali izklopilo rekuperator, drugo določa katera hitrost.
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
spletnib
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 12 Jun 2014 13:15
Prispevkov: 8
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katero stikalo mi priporočaš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 354
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TEM SE 63
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
spletnib
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 12 Jun 2014 13:15
Prispevkov: 8
Aktiv.: 0.12

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Thx!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1938
Aktiv.: 17.17
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2019 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

baresi je napisal/a:
Stikalo na zgornji sliki ne ustreza. To stikalo omogoča da vklopiš eno luč, drugo luč ali obe hkrati. Drugo stikalo mora imeti tri kontakte, torej mora biti vklop-vklop. Prvo bi ti vklopilo ali izklopilo rekuperator, drugo določa katera hitrost.
Ti veš kaj je stikalo in kaj preklopnik?
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3020
Aktiv.: 21.00
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2019 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
baresi je napisal/a:
Stikalo na zgornji sliki ne ustreza. To stikalo omogoča da vklopiš eno luč, drugo luč ali obe hkrati. Drugo stikalo mora imeti tri kontakte, torej mora biti vklop-vklop. Prvo bi ti vklopilo ali izklopilo rekuperator, drugo določa katera hitrost.
Ti veš kaj je stikalo in kaj preklopnik?


@laura: Ti veš zakaj se gre? Rolling Eyes Globoko mislim da ne. Brick wall
@Baresi je čisto lepo izboljšal moj odgovor z lepo navedenim tipom stikala: TEM SE 63 .

Tako da VEM da čisto dobro ve, kaj je stikalo in kaj je preklopnik. In kaj človek potrebuje.

OFFTOPIC:
Ne vem pa če ti veš.... Question stikalo VS preklopnik...
Think Pravzaprav, kaj je med njima razlika Think ? Ali je navadno stikalo res "stikalo", potem je izmenično "preklopnik" ? Eh? Ker niti ne ugasne elektrike, vedno gre elektrika skozenj, samo preklopi.... Think Pa potem, če pritisnem na stikalo in če pritisnem na preklopnik....? kaj se zgodi? Ali se nekaj stakne ali se nekaj preklopi? Question Če imam dve stikali za eno luč, potem ne vklopim/izklopim ampak preklopim Eh?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 202 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group