www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

vklop izklop 220V preko neta

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 336
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 10:41 am    Naslov sporočila:  vklop izklop 220V preko neta Odgovori s citatom

Imam sicer neko okvirno idejo kako bi speljal zadevo.
Namreč "sprogramiral" bi arduino da pinga določen IP, če ga ne more pingat bi vklopil rele, ta rele bi izklopil 220V za 10 sekund, da bi se naprava resetirala in potem vzpostavila nazaj.
Zadevo bi rečmo lahko resetiral samo 3x v 5 urah, po tretjem resetu bi se ustavilo resetiranje za spet 5 ur. resetiral bi pa na vsakih 15 minut največ 3x.

Kakšna ideja kak arduino bi rabil in kako spisat program?

Ali obstaja še kaka web aplikacija za kontrolo arduina?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Prispevkov: 2002
Aktiv.: 11.84
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sonoff in napišeš svoj firmware.
_________________
Dobrga štromarja samo slab šnops strese!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Prispevkov: 223
Aktiv.: 1.43
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2019 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem bi naredil to nekega pesa čuvaja "Watchdoga" za kakšen modem mogoče?

Kaj takega ?

https://hackaday.com/2015/08/22/hackaday-prize-entry-netboot-powercycles-your-modem-when-you-cant/

Kot prej predlagano so pa že neke rešitve z Sonoff narejene prav za to.

_________________
"The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 336
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2019 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pogledal sem zadeve na Sonoff pa nisem našel nobene zadeve, ki ni jo priključil na ethernet kabel.
Tale na linku je pa samo napisano kako naj bi se naredilo brez kakih uporabnih zadev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1879
Aktiv.: 11.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 05, 2019 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eden študent FE ravno zaključuje seminarsko nalogo preko Etherneta (ali USB) krmiljenega razdelilnika. Z ustrezni popravkom SW bi znal tudi omenjeno.

Narejeno z ATmega328 (ki je tudi v Arduino), mreža pa z ENC28J60.

PS: V EU je nazivna omrežna napetost 230 V.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 207 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group