www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siemens LOGO! verzija 8

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janez72
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.35
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 1:12 pm    Naslov sporočila:  Siemens LOGO! verzija 8 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Prosim za pomoč pri programiranju siemens Logo-ja verzija 8. Težava mi nastopi pri komunikaciji preko etherneta med PC in logojem (V 8). Do sedaj sem s LOGO-ji (7) komuniciral preko USB-ja in je zadeva laufala. Sedaj pa ko hočem prenesti program preko Ethernet kabla , ali uro, ali START, ali STOP, ... mi zaključi potek prenosa in ne javi ne napake, ne izvede pa tudi ukaza (PC-LOGO, STOP, START,URA,...). Pri prenosu se komunikacija postavi (Test=OK) in se indikator za povezavo Ethernet obarva zeleno, mi pa potem ko potrdim z OK ne sporoči naprej (ne pojavi se okence) da je potrebo ustaviti program in ga potem ponovno zagnati. Pri USB mi sporoči ta opozorila in prikaže se prenašanje podatkov. Sedaj se pa samo okence"Interface" za povezavo zapre in ne naredi prenosa in ne sporoči nobene napake.
Imam program Logo!Soft Confort V 8.0.0 ( L 2014).
Hvala Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13666
Aktiv.: 78.77
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisal si precej zmedeno tako, da ti težko pomagam.

A imaš logota priključenega na domačo omrežje ali je prikljčen pc <-> LOgo ?
- v slednjem moraš PC-ju dati fiksni IP - logo namreč nima DHCP-ja da bi mu dodelil IP
- IP mora pripadati omrežju Logota
- oz logo mora imeti IP omrežja v koliko je v hišnem omrežju

Naredil sem par prinscrenov domačega omrežja (pri meni sta gor trenutno dva)


Moti me to da praviš, da se pri testu obrarva zeleno.
Potem bi moral biti povezan.
Kaj pravi Info window (pokličeš ga z F4) Tja se beležijo vsa dogajanja.
Imaš izbran pravi logo?

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janez72
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.35
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo najprej hvala.
F4 mi sporoči "
*** 3/20/20 2:42 PM Logo8_1 Diagram.lsc
*** PC --> LOGO! " .
Imam pa povezavo neposredno med PC in Logotom. Morda imam nepravilen ethernet kabel? Sem poskusil z različnimi in vedno je enako.
Če nastavim IP drugače (napačno) mi potem sporoči to napako.
Tip Logoja imam pa izbranega 0BA8.Standard, saj mi samo tega program ponudi kot verzijo 8.
Ali imam morda zastareli program? Imam Logo!Soft Confort V8.0.0 .[/b]

LP Janez



Logo tip V8standart.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  23.01 KB
 Pogledana:  4 krat

Logo tip V8standart.png



Logo povezava.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  55.26 KB
 Pogledana:  15 krat

Logo povezava.png



LogoSoft.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  69.08 KB
 Pogledana:  0 krat

LogoSoft.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majci
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Jan 2013 23:03
Prispevkov: 281
Aktiv.: 3.18
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na logotu imaš ip: 192.168.0.nekaj.
Ali imaš na pcju tudi 192.168.0.nekaj ??

Silvo, vidim da imaš peljano kurilnico iz logota, in po sliki sodeč imaš tudi scado narejeno. Na kakšen način jo imaš narejono? Mogoče preko logo web serverja?

_________________
When i am sad, i stop being sad and be awesome instead!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13666
Aktiv.: 78.77
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

janez72,

Torej, če karkoli poskusiš online ti program zmrzne?
Ti pride do sem?
Recimo Tools-> Transfer->diagnostic
Imaš računalnik na internetu? Lahko ti probam daljinsko pogledat kaj se dogaja.
Snami enydesk ga zaženi - kodo mi pošli oz se slišiva pod zasebno.

Majci,
Ni kurilnica. Pripravljam eno preprosto aplikacijo za službo. Ja naredil sem HMI.
Takole izgleda.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janez72
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.35
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

Na PC-ju imam nastavljeno. Je pravilno?

Lp Janez



TCP-IPV4.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  25.02 KB
 Pogledana:  0 krat

TCP-IPV4.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13666
Aktiv.: 78.77
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ni prav nastavleno.

Prehod sicer v danem primeru ne igra vloge lahko pa dela zgago, ker je v sporu z ip-jem
Ip mora biti različen od IP-ja logota. ( zadnja številka)
Torej na pc-ju nastavi IP 192.168.0.10
prehod pa 192.168.0.1 (kot je na logotu)
IP na logutu pa pusti 192.168.0.2

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janez72
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.35
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nastavil IP-je in zadeva še vedno ne deluje oziroma je enako kot prej.

Silvo, sem ti posredoval kodo za AnyDesk. Bi bil hvaležen tvoje pomoči.

Lp Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polkic
Član
Član



Pridružen-a: Pon 04 Dec 2017 20:27
Prispevkov: 62
Aktiv.: 2.19

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,
če imaš WIFI, poskusi onemogočiti wifi kartico in se poskusi povezat gor.

Lp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13666
Aktiv.: 78.77
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Janez,

Po podatkih, ki si mi jih poslal pod zasebno imaš logota LOGO 8 FS4

Tvoj software ga še ne podpira. Naredi upgrade.


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janez72
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Prispevkov: 39
Aktiv.: 0.35
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za pomoč, posebej tebi Silvo.

Ja, težava je bila v software V8.0.0. Sem posodobil ( https://365electricalvn.com/logo-soft-comfort-all-version-download-setup/ -V8.2.0) in zadeva sedaj [slovenščina je zame španska vas].

Še enkrat zahvala.

Lp Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 39 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group