www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

A se da taka kljuka montirati

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xerces8
Član
Član



Pridružen-a: Sob 14 Feb 2015 18:58
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.16
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2020 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ga več nimamo.

Imam pa eno vprašanje (načeloma se lahko v novo temo premakne).

Na novem hladilniku pogrešam tole:

https://youtu.be/0K10e9M3ZVU?t=72 (glej 5 sekund, odpiranje vrat)


Za primerjavo poglej tole:

https://youtu.be/er3pWPZawwc?t=37


A se da taka kljuka montirati naknadno?

To je razlika dan in noč (kdor ne verjame, naj proba v kaki trgovini, kot vidim, imajo take nekateri Gorenjevi hladilniki).

Razen tega novi hladilnik sploh nima kljuke, ampak se prime na dnu vrat. Taka kljuka/vzvod bi bila vredna zlata.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 412
Aktiv.: 2.35
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2020 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšna kljuka za odpiranje vrat hladilnika se s tremi kniping vijaki pritrjena na vrata. Če so dosti 'debela' (rob vrat) jo lahko pritrdiš, pač izvrtaš ustrezne luknje. Vrata na Gorenjevem hladilniku so 'debeline' 5 cm in širine 58,5 cm. Se pravi da so ožje od ohišja, saj se mora del kljuke, ki odpira vrata s pomočjo vzvoda na ohišje naslonit. Če temu ni tako - če so vrata enako široka kot ohišje, potem s to montažo ne bo nič.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.21
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najhitreje prideš do rešitve če kupiš novi hladilnik, ta pa ostane za spomin Very Happy
Kaj pa tam pravijo, kjer si pustil svoj denar. Nimajo kljuke?

_________________
Lep pozdrav!
Boris Z.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3712
Aktiv.: 21.14
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kljuko lepo kupiš kot rezervni del upam da jih je dovolj pač izbereš primerno ; lahko jo prilepiš s dvostranskim lepilnim trakom ali pa privijačiš

http://rezervni-deli.tehes.si/search/node/ro%C4%8Daj%20za%20hladilnik

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 50
Aktiv.: 0.53
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo pogledal prvi video, čas minuta in 7 sekund? Takšne kljuke ne moreš naknadno namontirati, če pa hladilnik nima ustreznega mehanizma.
Podobno kljuko imam na Electrolux zamrzovalniku in je res odlična zadeva. Na kombiniranem hladilniku Bosch, ki ga tudi premorem sta na vratih navadna ročaja in odpiranje sploh ni primerljivo. Ko hočem odpreti vrata hladilnika zaradi podtlaka v njem skoraj premaknem cel aparat.

l.p.

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 412
Aktiv.: 2.35
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

magma je napisal/a:
A je kdo pogledal prvi video, čas minuta in 7 sekund? Takšne kljuke ne moreš naknadno namontirati, če pa hladilnik nima ustreznega mehanizma.
Podobno kljuko imam na Electrolux zamrzovalniku in je res odlična zadeva. Na kombiniranem hladilniku Bosch, ki ga tudi premorem sta na vratih navadna ročaja in odpiranje sploh ni primerljivo. Ko hočem odpreti vrata hladilnika zaradi podtlaka v njem skoraj premaknem cel aparat.

l.p.


Tole pa ne drži. Vse je v kljuki. Problem je samo v vratih - ravna površina na straneh vrat (debelina vrat) in širina vrat. Če so vrata široka kot je ohišje, ne bo šlo, ker se del, ki je povezan z vzvodom nima kam nasloniti na ohišju.
Sama nabava in montaža pa kot je napisal tudi lucca brassi.

Hladilnik s takšnim ročajem imam doma. menjali smo tudi smer odpiranja vrat in takrat prestavili ročaj na drugo stran. Je pa res, da so bile na vratih že original narejene izvrtine ta pritrditev ročaja. Na drugih hladilnikih jih pač izvrtaš sam ali pa prilepiš ročaj. Ročaj je privijačen s 'kniping' vijaki - trije vijaki.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7357
Aktiv.: 41.91
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako!

magma je napisal/a:
...
Podobno kljuko imam na Electrolux zamrzovalniku in je res odlična zadeva...

Snemi tisti plastičen pokrov, pa boš videl kaj in kako.



kljuka_hladilnika.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.96 KB
 Pogledana:  2 krat

kljuka_hladilnika.jpg



_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 412
Aktiv.: 2.35
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez, hvala. Sem hotel pripeti slike, pa si že pojasnil kako in kaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7357
Aktiv.: 41.91
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh je pač tako, da če nekdo hoče zakomplicirati, je to čisto enostavno (zakomplicirati). Smile
Sedaj bo pa padlo vprašanje kje kupiti takšno kljuko. Whistle
Odgovor v naprej: V štacuni!

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 50
Aktiv.: 0.53
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, prav imata. Prepričan sem bil, da so pri Electroluxu vrata enako široka kot sam zamrzovalnik in je kljuka posebne oblike. No, ko sta me popravila sem še enkrat pogledal aparat in vrata so res ožja od od samega zamrzovalnika. Se opravičujem za širjenje dezinformacij Sad

l.p.

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3712
Aktiv.: 21.14
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 05, 2020 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tista kljuka je lahko taka iz 2 razlogov :

1. Višje v kljuki so močnejši magneti in dobro držijo vrata tesno prislonjena . S pomočjo
kljuke , ki je v bistvu vzvod pomagaš ločit (razmaknit ) magneta

2. Verjetno kaj takega obstaja tudi pri hladilnih skrinjah, tam je včasih poleti
težko dvignit (sploh v drugo ) vrata ker naredi notranjost tak vakuum.
( podobno kot vroče kozarce segrejemo , zapremo nato pa ohladimo )

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Prispevkov: 412
Aktiv.: 2.35
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 05, 2020 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole pa ne drži najbolj - vsaj pod točko 1
Ko sem spreminjal smer odpiranja vrat na hladilniku, nisem zasledil nobenega magneta v kljuki.
V tesnilu na vratih hladilnika je kovinski trak - okrog celih vrat. Ta trak je rahlo namagneten in služi za to, da se tesnilo tesno prilega ohišju hladilnika. To lahko takoj preveriš, odpri vrata hladilnika in na tesnilo prisloni rezilo noža in boš čutil magnet.
Kljuka pa je na kovinskem nosilcu. Če je na eni strani vrat se vzvod giblje od zgoraj navzdol, če pa na nasprotni strani pa od spodaj navzgor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 50 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group