www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siemens M20 terminal in AT komande?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13745
Aktiv.: 77.73
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 10:05 am    Naslov sporočila: icon_question Siemens M20 terminal in AT komande? Odgovori s citatom

Rad bi sprejemal SMS sporočila na računalniku. Berem pa ne najdem - obstaja sploh možnost, da mi "zleti" SMS direkt na serijski port, ko ga modem spremje brez da "sprašujem" po novem sporočilu. Oz obstaja kaka indikacija kot recimo pri zvonjenju mi zleti na serijski port "ring" ?
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arksi
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Prispevkov: 600
Aktiv.: 4.16
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da se da nastaviti. Ne vem točno kako. Ko sem se jaz igral z modemi (Falcon) je, ko je prispelo naovo sporočilo, na serijski port napisalo nekaj takega +CMTI:,1.
Če modem signalizira "ring" zvonenje, potem zagotovo nekako tudi signalizira, da je prišlo novo sporočilo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13745
Aktiv.: 77.73
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

arksi ahvala za namig.
Sem rešil.
ATCNMI=1,1,0,0,0 vklopi kar sem iskal.
Modem ob sprejetem poročilu pošlje CMTI "S M",n
Pri tem je n indeks zapisa SMS.
Naprej ne bo problem.
Že prišem software Wink

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eddie
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Prispevkov: 609
Aktiv.: 3.44
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2020 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno že veš, ampak za vsak slučaj... Modemi imajo omejeno število SMS sporočil katere lahko hranijo (na sim kartici ?). S tem ko se sporočilo prebere še vedno ostane na modemu oziroma kartici in zaseda prostor. Če sporočila ko ga prejmeš in prebereš ne rabiš več je najbolje, da ga z isto potjo tudi izbrišeš iz modema in tako sprostiš prostor. Če je seznam sporočil prazen se tudi vsako novo sporočilo shrani na prvo mesto n=1 (ali 0?).
Torej tudi v primeru, da je modem prižgan in prejme sporočilo, tvoja aplikacija pa v tistem trenutku še ne deluje bo prvo sporočilo zasedlo prvo mesto in lahko ob vklopu preveriš, če je na prvem mestu kakšno sporočilo in ustrezno odreagiraš. Če je važno, da obdelaš vsa prejeta sporočila bi bilo dobro ob zagonu pogledati če je kakšno sporočilo na kateremkoli mestu.

Lp, Edvard
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13745
Aktiv.: 77.73
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2020 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edvard hvala za nasvet. Sem nekako razmišljal v tej smeri. Nameravam narediti en "portal " Imam 6 neodvisnih črpališč (jung) katera o napakah obveščajo preko SMS sporočil. Tole nameravam "pobirat" z PC-jem. Napake analizirat ter po potrebi poslati sporočilo dežurnemu na telefon.



Mimogrede - a modemi, ki jih uporabljate vi v svojih apliacijah telemetrije omogočajo pošiljanje sms sporočil oz. a obstaja varianta sms obveščanja o napaki? Včasih bi bilo to dobrodošlo.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eddie
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Prispevkov: 609
Aktiv.: 3.44
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2020 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole bi zmogel tudi kakšen krmilnik, da nebi bilo potrebno poganjati računalnika samo za tole. Če že počne kaj drugega in bo to samo za zraven potem pa že.

Večinoma GPRS routerji znajo že tudi poslati SMS. Kdaj, komu in s kakšno vsebino pa mora biti sprogramirano na krmilniku. Obstajajo pa tudi taki s kakšnim vhodom ali dvema na katere je možno vezati tudi kakšno obveščanje preko SMS. Vsebino sporočila in prejemnika se nastavi kar na routerju samem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2195
Aktiv.: 14.89
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2020 7:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SMS pošlji na telefonsko številko in na še eno številko v centru vodenja/nadzornemu centru.

Sicer bi jaz odsvetoval tak način, raje bi vzpostavil podatkovno povezavo s centrom. Danes so podatki skoraj zastonj in delujejo dokaj zanesljivo.

Seveda bi moral imeti scado.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13745
Aktiv.: 77.73
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2020 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eddie je napisal/a:
Tole bi zmogel tudi kakšen krmilnik, da nebi bilo potrebno poganjati računalnika samo za tole. Če že počne kaj drugega in bo to samo za zraven potem pa že.

Večinoma GPRS routerji znajo že tudi poslati SMS. Kdaj, komu in s kakšno vsebino pa mora biti sprogramirano na krmilniku. Obstajajo pa tudi taki s kakšnim vhodom ali dvema na katere je možno vezati tudi kakšno obveščanje preko SMS. Vsebino sporočila in prejemnika se nastavi kar na routerju samem.


Edvard hvala za odgovor.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13745
Aktiv.: 77.73
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2020 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
SMS pošlji na telefonsko številko in na še eno številko v centru vodenja/nadzornemu centru.

Sicer bi jaz odsvetoval tak način, raje bi vzpostavil podatkovno povezavo s centrom. Danes so podatki skoraj zastonj in delujejo dokaj zanesljivo.

Seveda bi moral imeti scado.


Gre za namensko krmilje, ki je v funkciji že kar nekaj let in dela brezhibno. Tudi s črpališči ni nobenih problemov. krmilje omogoča vpis treh številk na katere letijo v naprej sprogramirane napake. Slaba lastnost je, da je trenutni status viden le neposredno na črpališču. Sicer krmilje omogoča tudi rutinsko preverjanje -pošiljanje statusa. A to je za dežurnega moteče kot sms tudi nepregledno -stanje je namreč poslano v obliki kode. V ta namen nameravam postaviti en modem ter eno številko dodeliti za dnevno rutinsko preverjanje statusa-število vklopov in čas obratovanja, ki se bo beležilo na PC. (del softwera sem že spisal - eno črpališče se že testira) Alarmi ostanjejo na dežurnem telefonu.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2195
Aktiv.: 14.89
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2020 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, kako ti je Smile

Jaz sem se naveličal tega in sem šel na S7 1200. Nato je prišla še scada.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 87 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group