www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCF meter s PIC16F628

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 7:29 pm    Naslov sporočila:  LCF meter s PIC16F628 Odgovori s citatom

Pozdravljeni
A je mogoče kdo izdelal LCF meter, ki je bil objavljen v februarski številki EPE magazina. Na sosednjem forumu (elektro-n) ga je nekdo izdelal in kot kaže so rezulatati merjenj slabi. Lahko kdo pove kaj o svojih izkušnjah z omenjenim LCF metrom?
Hvala
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je govor o pripetem LCF metru, potem verjetno kar precej časa vzame kalibracija. Po mojem mnenju pa kljub temu ne bo ravno zanesljiv in natančen.

Lp, Frenki

LCFmeter.zip
 Opis:
LCF meter - ASM in HEX

Download
 Ime datoteke:  LCFmeter.zip
 Velikost datoteke:  11.05 KB
 Downloadano:  98 krat

LCF_meter.pdf
 Opis:
LCF meter

Download
 Ime datoteke:  LCF_meter.pdf
 Velikost datoteke:  615.76 KB
 Downloadano:  192 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja govora je o tem LCF metru. Hvala za mnenje. Mogoče bo še kdo kaj dodal.

LP
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem se še ravno pravi čas ustavil, ker bi ga že skoraj naredil. Potem sem danes gledal stare številke Elektorja in v lasnski februarski številki je nekaj veliko bolj konkretnega, neameriškega. To zadevo je Frenki že pripel na forum po C meter.

LP, Andrej

igor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2004 2:46 pm    Naslov sporočila:  LCF meter Odgovori s citatom

Ja res sem ga že zvezal.To sem napisal že v drugem forumu. Vškatli še ni meri pa že. Mislim,da induktivnosti meri kar solidno. Tudi kondenzatorje sem meril že na cca 5do 10% natančno vendar sem moral malo predelati oscilator za merjenje kapacitivnosti. Drugače kapacitivnost ni dobro meril. Namesto 1000pF (sem vzel 590pF) in si tako malo razširil območje kapaditivnost.
Pri kondenzatorjih bi imel vprašanje. Boljši merilniki za merjenje kondenzatorjev merijo še neki faktor D (je to dielektrik?). Ugotovil sem, če merim kondenzatorje velikosti nekaj 1000mikroF kapacitivnosti ,je ta faktor precej velik (blizu 1 ali celo več, pri stiroflex kondenzatorjih, ki jih smatram za boljše je ta faktor 0,001 ali 0,002) mi takšen boljši merilnik (MA 4310 - ISKRA) pri merjenju v avtomatskem režimu pokaže lahko tudi 1/4 dejanske kapacitivnosti. Kaj to pomeni? Je to dober kondenzator ali ne ? Z mojim merilnikom takšne zmanjšane kapacitivnosti ne zaznam. Je pa res da ta boljši merilnik uporablja za meritev frekvenco 1000Hz , ki se mi zdi, je neuporabna za merjenje velikih kapacitivnosti.
Frekvenco sem meril cca 200KHz in je meril brez problema.
Nazaj na vrh
corbo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 23 Jan 2008 12:52
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PIC 16F628 LCF meter

C - 1pF to 2500uF
L - 0,070uH to 15H
HF - 15Hz to 46MHz
UHF - 25 MHz to 1,3GHz

LCFMetr.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LCFMetr.rar
 Velikost datoteke:  84.08 KB
 Downloadano:  72 krat

Nazaj na vrh
corbo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 23 Jan 2008 12:52
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PIC 16F628 LCF meter

C - 1pF to 2500uF
L - 0,070uH to 15H
HF - 15Hz to 46MHz
UHF - 25 MHz to 1,3GHz

LCFMetr.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LCFMetr.rar
 Velikost datoteke:  84.08 KB
 Downloadano:  57 krat

Nazaj na vrh
Vladek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11
Aktiv.: 0.47
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Corbo, a lahko kaj več napišeš o tem, mogoče link?

lp
Nazaj na vrh
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2008 11:48 am    Naslov sporočila:  LCF meter Odgovori s citatom

Originalna stran tega LCF metrahttp://www.cmail.cz/doveda/konstrukce/lcf_metr/index.htm
Nazaj na vrh
silvan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 3:13
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 3:47 am    Naslov sporočila:  Re: LCF meter Odgovori s citatom

mzmarez je napisal/a:
Originalna stran tega LCF metrahttp://www.cmail.cz/doveda/konstrukce/lcf_metr/index.htm

gostaria de saber mais sobre o circuito
Nazaj na vrh
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.42
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 9:45 am    Naslov sporočila:  Re: LCF meter Odgovori s citatom

silvan je napisal/a:

gostaria de saber mais sobre o circuito
I would like to know more about the circuit

I translated your message with google translate. Maybe you could try the same for the web page?
Eu traduzir a sua mensagem com Traduz Google. Talvez você poderia tentar o mesmo para a página da web?

Traduz Google

Hope it works well!
Espero que funcione bem!

s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.33
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2009 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sestavil tega:

http://www.aade.com/LCinst/lcm2b.htm

Pogosto uporabljam in deluje lepo. Umeril s pomočjo folijskih kondenzatorjev, ki jih je Iskra originalno izdelovala za filtre analognih večkanalnih TK sistemov prenosa in so se kasneje prodajali v vrečkah na kile. Imajo sicer čudne (nestandardne) vrednosti, toleranco pa 1%.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hava
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 04 Apr 2009 5:18
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S LCFMetra - http://www.cmail.cz/doveda/konstrukce/lcf_metr/index.htm imam dobre izkušnje
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni