|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 2:34 pm Naslov sporočila: Kateri iskalec podomente elektrike? |
|
|
Pozdrav,
V bližnji prihodnosti bom moral na stari hiši nekaj postoriti in nimam pojma, kje so žice, cevi itd.
Iščem nekakšen univerzalni iskalec predvsem elektrike, če bo pa še cevi in drugo železje kazal, pa toliko bolje. Enkrat sem jih že gledal (mislim da Hofer) in so imeli vse našteto,m pa še les je iskal.....
Koliko je tak "multimeter" dober pa ne vem ker nimam izkušenj. Zato se obračam na vas, saj ima zagotovo kdo kaj izkušenj.
Morda kdo pozna tudi razliko s profi aparati
Hvala za odg., LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolj težko bi bilo.če uporabiš ki prodajajo v trgovini.Če je globoko,ne bo pokazalo.Videl sem en prospekt Bosch,ima skener in displej.Tako lahko pokaže armaturo in ostalo.Samo cena khm...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
J a v Hofru so imeli v akciji cenejšo verzijo, ampak še vedno velja "manj denarja manj muzike", vsaj v večini primerov.
Imajo jih pa tudi vedno v OBI-ju za ceno pa ne vem.
Najcenejša varianta pa je tole preprosto vezje,vendar ta zazna samo žico pod napetostjo.
Mislim pa da sem videl tudi bolj kompleksen projekt nekje v eni izmed elektro revij, ki je prav tako iskala kovino, žico pod napetostjo, žico skozi katero teče tok, vendar se trenutno ne spomnim v kateri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš cenejši,to nič ne pomaga.Jaz sem imel podobno,stal je okoli 16euro.Zazna samo določene stvari,ko pa kakšen kabel globoko v zidu.Pa ne pokaže.Če pa na primer v bloku,pa raje vržem v smeti.Ker je povsod v betonu kovinska armatura.
Če pa misliš napraviti,poskusi s tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tole vezje bi pa res lahko naredil saj imam vse sestavne dele doma........Pa to najde žico pod ometom v cevki ??
No ja stane me nič če poizkusim...
Hvala za info, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.10 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Porocaj razultate ! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.96 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za informacijo ... pred dnevi sem testiral tak detektor.
Presenetilo me je, da poleg iskanja kovine (induktivni način) zazna tudi različne debeline lesa, plastike, itd. (kapacitivni način) in tudi el. žice, ki niso pod tokom in direkt ne oddajajo el. mag. polja , ampak je v njih le napetost ("antenski" - sevalni efekt) ali drugače rečeno, izvor el. smoga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom poročal, a bom imel šele v petek čas preizkusiti.........
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2007 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok tak detektor sem našel pri Conradu: Baje da najde skoraj vse....povej kakšne izkušnje si imel, kaj si iskal.....se ti zdi cena 70 eur OK ??
LP
ORTUNGSGERÄT MULTIFINDER PRO
Conrad: Artikel-Nr.: 813707 - 62
67,00 EUR
Nazadnje urejal/a nostromo Pet Okt 05, 2007 8:40 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.96 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2007 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
@nostromo, predlagam, da svoj post malo skrajšaš, ker ne pove dosti. Dovolj bi bilo, da napišeš samo Art.Nr.813707
Res ta iskalec najde kar precej, vendar je treba z njim delati premišljeno. Poznati je treba vsaj osnove induktivnih in kapacitivnih karakteristik materialov, kar sicer ni problem članom tega foruma, je pa problem za kakšnega laika. Ampak so ljudje nad njim večinoma kar navdušeni, ko jim zadeve obrazložiš in praktično prikažeš. Meni osebno se zdi najbolj uporabna funkcije "fazenbriferja" brez dotika, ker zazna prisotnost faze na 15 do 20 cm tudi v vodnikih, ki niso pod obremenitvijo. Pa tudi iskanje na podlagi kapacitivnosti je včasih kar uporabno, ko kakšnemu mizarju dokažeš, da v lesena vrata ni dal toliko ojačitev kolikor je obljubljal ...
Seveda pa so tudi omejitve, ko je nemočen pri iskanju bakrenih vodnikov el. instalacij po tankih stenah iz betona, ki imajo noter gosto železno armaturo. Če je stena debelejša in armatura globje pa se nekako da tudi to. Kot sem rekel, treba je pač malo premislit kaj in kako iskat ...
Če te bo stvar podrobneje zanimala jo lahko prideš pogledat in sprobat k meni v službo ... imam še nekaj podobnih "igrač".
Kaj naj ti rečem glede cene? Tako jaz kot ti in vsi, ki smo tudi kupci pač pretehtamo, kaj potrebujemo in koliko smo kje za to pripravljeni odšteti ... to je pač odločitev odvisna od vsakega posameznika.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2007 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Popravljeno
Hvala za info Iztok, bom še malo pregledal karakteristike drugih (cenejših) testerjev, čeprav me takšni multifinderji ("gadgeti") precej zanimajo.
TNX, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sedaj je prišel čas da bo res treba kupiti omenjeno zadevo, pa sem se "nakuril" za BOSCH PDO multi (Ideo.si=76€), potem sem pa prebral naslednjo stran, kjer ugotovijo, da ni vreden denarja.
http://www.testeo.co.uk/produkt_opinions/bosch-pdo-multi-puyyku.html
Torej ostane samo še Laserliner multifinder pro, ki so ga pri Conradu celo znižali na 59€..............
IZTOK: imaš še dostop do omenjene naprave, imaš kaj več izkušenj?? Se splača...
Hvala za info, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur