www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri iskalec podomente elektrike?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 2:34 pm    Naslov sporočila:  Kateri iskalec podomente elektrike? Odgovori s citatom

Pozdrav,
V bližnji prihodnosti bom moral na stari hiši nekaj postoriti in nimam pojma, kje so žice, cevi itd.
Iščem nekakšen univerzalni iskalec predvsem elektrike, če bo pa še cevi in drugo železje kazal, pa toliko bolje. Enkrat sem jih že gledal (mislim da Hofer) in so imeli vse našteto,m pa še les je iskal..... Smile
Koliko je tak "multimeter" dober pa ne vem ker nimam izkušenj. Zato se obračam na vas, saj ima zagotovo kdo kaj izkušenj.
Morda kdo pozna tudi razliko s profi aparati

Hvala za odg., LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj težko bi bilo.če uporabiš ki prodajajo v trgovini.Če je globoko,ne bo pokazalo.Videl sem en prospekt Bosch,ima skener in displej.Tako lahko pokaže armaturo in ostalo.Samo cena khm...
Lp
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si tega mislil:
http://www.top-service.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=20

Ja 90eur je kar veliko, zagotovo obstaja kakšna cenejša naprava
Na conrad.de nisem nič našel Sad
LP
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa od B&D ?? Ima kdo doma

http://www.g-mm.si/prodajni_program.php?kategorija=9&tip=5
Prvi je 44 drugi 23eur.......
Kaj mislite??

LP
Nazaj na vrh
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

J a v Hofru so imeli v akciji cenejšo verzijo, ampak še vedno velja "manj denarja manj muzike", vsaj v večini primerov.
Imajo jih pa tudi vedno v OBI-ju za ceno pa ne vem.

Najcenejša varianta pa je tole preprosto vezje,vendar ta zazna samo žico pod napetostjo.
Mislim pa da sem videl tudi bolj kompleksen projekt nekje v eni izmed elektro revij, ki je prav tako iskala kovino, žico pod napetostjo, žico skozi katero teče tok, vendar se trenutno ne spomnim v kateri.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nostromo je napisal/a:
A si tega mislil:
http://www.top-service.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=20

Ja 90eur je kar veliko, zagotovo obstaja kakšna cenejša naprava
Na conrad.de nisem nič našel Sad
LP

Če misliš cenejši,to nič ne pomaga.Jaz sem imel podobno,stal je okoli 16euro.Zazna samo določene stvari,ko pa kakšen kabel globoko v zidu.Pa ne pokaže.Če pa na primer v bloku,pa raje vržem v smeti.Ker je povsod v betonu kovinska armatura.
Če pa misliš napraviti,poskusi s tem.
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tole vezje bi pa res lahko naredil saj imam vse sestavne dele doma........Pa to najde žico pod ometom v cevki ??

No ja stane me nič če poizkusim...

Hvala za info, LP
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.10
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Porocaj razultate !
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.96
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za informacijo ... pred dnevi sem testiral tak detektor.

Presenetilo me je, da poleg iskanja kovine (induktivni način) zazna tudi različne debeline lesa, plastike, itd. (kapacitivni način) in tudi el. žice, ki niso pod tokom in direkt ne oddajajo el. mag. polja , ampak je v njih le napetost ("antenski" - sevalni efekt) ali drugače rečeno, izvor el. smoga.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poročal, a bom imel šele v petek čas preizkusiti.........

LP
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok tak detektor sem našel pri Conradu: Baje da najde skoraj vse....povej kakšne izkušnje si imel, kaj si iskal.....se ti zdi cena 70 eur OK ??

LP

ORTUNGSGERÄT MULTIFINDER PRO
Conrad: Artikel-Nr.: 813707 - 62
67,00 EUR

Nazadnje urejal/a nostromo Pet Okt 05, 2007 8:40 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.96
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@nostromo, predlagam, da svoj post malo skrajšaš, ker ne pove dosti. Dovolj bi bilo, da napišeš samo Art.Nr.813707 Wink

Res ta iskalec najde kar precej, vendar je treba z njim delati premišljeno. Poznati je treba vsaj osnove induktivnih in kapacitivnih karakteristik materialov, kar sicer ni problem članom tega foruma, je pa problem za kakšnega laika. Ampak so ljudje nad njim večinoma kar navdušeni, ko jim zadeve obrazložiš in praktično prikažeš. Meni osebno se zdi najbolj uporabna funkcije "fazenbriferja" brez dotika, ker zazna prisotnost faze na 15 do 20 cm tudi v vodnikih, ki niso pod obremenitvijo. Pa tudi iskanje na podlagi kapacitivnosti je včasih kar uporabno, ko kakšnemu mizarju dokažeš, da v lesena vrata ni dal toliko ojačitev kolikor je obljubljal ... Laughing

Seveda pa so tudi omejitve, ko je nemočen pri iskanju bakrenih vodnikov el. instalacij po tankih stenah iz betona, ki imajo noter gosto železno armaturo. Če je stena debelejša in armatura globje pa se nekako da tudi to. Kot sem rekel, treba je pač malo premislit kaj in kako iskat ...

Če te bo stvar podrobneje zanimala jo lahko prideš pogledat in sprobat k meni v službo ... imam še nekaj podobnih "igrač". Smile

Kaj naj ti rečem glede cene? Tako jaz kot ti in vsi, ki smo tudi kupci pač pretehtamo, kaj potrebujemo in koliko smo kje za to pripravljeni odšteti ... to je pač odločitev odvisna od vsakega posameznika. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljeno Very Happy

Hvala za info Iztok, bom še malo pregledal karakteristike drugih (cenejših) testerjev, čeprav me takšni multifinderji ("gadgeti") precej zanimajo.

TNX, LP
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sedaj je prišel čas da bo res treba kupiti omenjeno zadevo, pa sem se "nakuril" za BOSCH PDO multi (Ideo.si=76€), potem sem pa prebral naslednjo stran, kjer ugotovijo, da ni vreden denarja.
http://www.testeo.co.uk/produkt_opinions/bosch-pdo-multi-puyyku.html

Torej ostane samo še Laserliner multifinder pro, ki so ga pri Conradu celo znižali na 59€..............

IZTOK: imaš še dostop do omenjene naprave, imaš kaj več izkušenj?? Se splača...

Hvala za info, LP
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja pa tudi Slovenski proizvod:

http://www.metrel.si/products/electrical-installations-safety/eurotest-family-multifunction-testers/line-tracer.html

LP Tomaz

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 14 Ur