www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dober preglejevalnik grafičnih datotek

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 8:17 am    Naslov sporočila:  Dober preglejevalnik grafičnih datotek Odgovori s citatom

Pred časom sem iskal en "viewer", da sem lahko odprl en načrt, ki je bil v "djvu" formatu. Naletel sem na program bosanskega avtorja Irfanview Osebno mi je zelo všeč. Z njim sem zamenjal ACDsee, katerega sem uporabljal doslej.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja zelo "simpl" za uporabljat. Sam ga uporabljam že kar nekaj let. mislim da kar od začetka, ko ga je avtor napisal in dal na net. Pa še slovensko zna!
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš knjižnico z slovenskim jezikom ? Na avtorjevi strani je nisem našel. Je pa koda, ki omogoča lasten prevod.
glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.36
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Ja zelo "simpl" za uporabljat. Sam ga uporabljam že kar nekaj let. mislim da kar od začetka, ko ga je avtor napisal in dal na net. Pa še slovensko zna!
Tudi jaz ga uporabljam že nekaj let. Čeprav uporabljam angleški jezik.
Zelo vredu program, pohvalit moram tudi BATCH funkcijo, ki je zelo enostavna in tako primerna za začetnike.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično gre tudi zmanjšat velikost datoteke. Tole sem ravnokar poskusil. Fotografije, ki sem jih pripel spodaj so posnete z aparatom z 2MP ter "normal" kvalitete. Velikost datoteke je okrog 500k. Ko sem naredil "Resize" za 50% se je datoteka zmanjašala na ca 90k Shocked Kvaliteta za pregled na ekranu pa se ni zelo poslabšala Cool
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 6:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo oprosti. V naglici sem mislil, da imam slovensko knjižnico Embarassed , saj sam uporabljam še vedno original angleško, saj sem tega jezika kar vajen v računalništvu. Imam pa hrvaško, ki pa je na avtorjevi strani. Še enkrat oprosti.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2004 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno me ne moti saj večina softwera, ki ga uporabljam je v angleškem jeziku. Vprašal sem zato, ker bi mogoče kak uporabnik imel raje slovensko varianto. Na avtorjevi strani se sicer najde izvorna koda za knjižnico tako, da je možen lasten prevod.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni