|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 10:45 pm Naslov sporočila: Popravilo zalite elektronike generatorja v smolo |
|
|
Trifaznem generator je kar na enkrat začel dajati previsoko napetost in sicer namesto 380V cca 500V. Napaka je na regulatorju (reglerju) vzbujevalnega navitja, ki ga na polno vzbuja ne glede na obremenitev.
Ko sem snel regulator sem takoj videl da je zažgano ohišje ter da je tam zoglenela masa z katero je zalit v tem delu.
Sedaj pa me zanima kako bi odstranil to maso z katero je zalit računalnik.
Oziroma še rajši bi videl da bi dobil regulator kot rezervni del a kaj ko ni na generatorju nobenega imena proizvajalca če pa iščem pod oznako EF5500 najdem sicer Yamaho vendar če bi bil generator res Yamahin bi to tudi napisali.
Če je generator komu znan in ve kje bi se dalo dobiti regler bi mu bil zelo hvaležen za pomoč, prav bi pa prišel tudi kak namig kako odstraniti maso z katero so zalita vezja.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.8 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
25.89 KB |
4 krat |

|
|
28.35 KB |
4 krat |

|
|
916.79 KB |
10 krat |

|
|
25.2 KB |
8 krat |

|
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni