www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pogon za Garažna vrata Beninca

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bokr66
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 13:09
Aktiv.: 0.01
Kraj: Laporje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 1:35 pm    Naslov sporočila:  Pogon za Garažna vrata Beninca Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam en probem s pogonom Beninca KEN3-RI. Pri odpiranju z daljincem je OK, pri zapiranju pa se vrata začnejo zapirat (pomik cca 10cm) pa se ustavijo in se vrnejo nazaj (po nekaj poskusih se potem zaprejo). Preveril sem tudi ročno zapiranje, pa gredo vrata brez problema (ni mehanska težava). Verjetno je težava v samem pogonu (občutljivost). Rad bi to nastavil pa nimam nobenih navodil. Na plošči je eno dip stikalo in trije trimerji pa ne vem zakaj se uporablja. Ima kdo kako shemo tega pogona ? Zanimajo me tudi priključni kontakti.

IMG_0403.JPG
 Opis:
slika pogona
 Velikost datoteke:  2.24 MB
 Pogledana:  25 krat

IMG_0403.JPG

IMG_0404.JPG
 Opis:
slika vezja
 Velikost datoteke:  2.36 MB
 Pogledana:  19 krat

IMG_0404.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.90
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dip stikala ne spreminjaj. Poskusi s temi trimerji, eden od njih zna biti za občutljivost/obremenitev motorja, ostali so lahko za hitrost pomika vrat gor in dol.
Ko boš preiuzkušal vsak trimer posebej, ga obračaj le za nekaj stopinj in preizkusi vrata po vsakem premiku osi trimerja, tako boš videl kakšno je reagiranje posameznega.
Dobro bi bilo tudi, da si z fluomastrom označiš prvotno pozicijo trimerja, da ga na koncu nastaviš nazaj tako kot je bil, če se izkaže, da ni efekta.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.09
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi na njihovo spletno stran, napiši željo pod kontakt in boš dobil vse potrebno. Jaz sem pred časom dobil vse informacije za nek drug njihov proizvod.
Pozdrav, Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.02
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take simptome lahko povzroča slabo nastavljena fotocelica ali pa varnostna kontaktna letev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.65
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljše bo, da jim pošlješ e-pošto s podatki avtomatike. Sam sem pred časom imel težave z vrati, pa sem jim poslal sporočilo. Odgovorili so mi po 15-tih minutah s priloženimi pdf datotekami!!!

Lp Marko
Nazaj na vrh
bokr66
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsem hvala za odgovore. Bom probal še to.

lp
Nazaj na vrh
Staycool
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 1:20
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav vsem!

Začel in tudi končal sem domačo izdelavo dvoriščnih vrat. Gre za dvokrilna drsna vrata, vsako krilo ima svoj motor. Stvar že stoji, motorji so montirani in tudi delujejo. Težava se pojavi pri sinhronizaciji gibanja obeh kril.

Eno fotocelico (ki deluje kot stikalo) sem vezal na oba motorja tako da vsakič ko je žarek prekinjen obe krili prenehajo s premikanjem.

Za istočasni vklop premikanja sem oba motorja programiral na isti daljinski upravljalnik - sedaj z enim pritiskom na gumb poženeš obe krili levo-desno in vrata se usklajeno odprejo/zaprejo. zaradi samega položaja motorjev pa se nemalokrat zgodi da en motor prej ulovi signal z daljinca - posledica tega je da se odpre le eno krilo, drugo je potrebno aktivirati preko drugega kanala na daljincu.

(4-kanalni oddajnik;
tipka 1: obe krili skupaj
tipka 2: levo krilo
tipka 3: desno krilo
tipka 4: delno odpiranje)

sprejemnik se nahaja v motorju in je s sedmimi pini povezan na osnovno vezje motorja. 2-pina sta ločena (predvidevam da za napajanje), ostane jih še pet -

1) razmišljam da bi teh pet pinov enostavno razcepil in odpeljal še do drugega motorja. Tako bi imel en sprejemnik za dva motorja ter s tem rešene vse težave (slaba stran = posamično odpiranje kril ni več mogoče).

2) mogoče je dokupiti tudi zunanji daljinski sprejemnik ki se ga veže v vnaprej pripravljeno mesto na krmilni plošči preko štirih kablov. v tem primeru bi dobil nekaj dometa ter ohranil možnost posamičnega odpiranja vrat saj bi vgrajeni sprejemnik še vedno deloval posebej na vsakem motorju. V dvomih sem le kako bi se obneslo če bi tiste štiri izhodne kable iz zunanjega sprejemnika razcepil na oba motorja.

se vam zdi da bi rešitev pod točko 1) delovala?
kaj pa rešitev pod točko 2)? predvsem me zanima če bi se ta način deljenja vodnikov v oba motorja obnesel in kakšne težave se lahko pojavijo.

sam se bolj nagibam k drugi rešitvi.

V navodilih ni nič pametnega na to temo - očitno so drsna vrata povsod samo enokrilna Shocked . Vsekakor pa je istočasni vklop odpiranja nujen pri nihajnih vratih. Mogoče kdo ve kako imajo to rešeno motorji za dvokrilna nihajna vrata? Krmilna elektronika se navsezadnje verjetno ne razlikuje kaj preveč (če ni celo popolnoma enaka).

edit: motorji so znamke Hörmann, montažo sem izvajal sam in bi jo rad tudi sam zaključil. Če obstaja bolj primerna tema za vprašanje naj ga prosim nekdo prestavi.

bokr66
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 12:39 am    Naslov sporočila:  Pogon garažnih vrat Odgovori s citatom

Najlepša hvala vsem za ideje in namige. Sem poslal vprašanje tudi proizvajalcu in so mi poslali pdf za navodili. Tako imam zdaj podatke, kaj je na dip stikalih in zakaj so ti trimerji. enega od teh sem prenastavil (občutljivost pogona) pa je šlo in se mi vrata normalno odpirajo in zapirajo.

lep pozdrav vsem,

Bojan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni