www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zamenjava za Nerota

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:  Zamenjava za Nerota Odgovori s citatom

Nerota imam počasi dovolj. Zadeva se je že nerazumno razširila, med sistemske procese dodaja nove storitve, najnovejša verzija Expressa pa mi sploh (for no reason) noče pisat DVDjev. Odločil sem se za zamenjavo.

Kaj zahtevam?
Zapisuje CD/DVD in sicer: podatkovne nosilce, audio nosilce (dekoder iz mp3 in mogoče še wma)
Obvezno mora znat zapisovat vse/veliko vrst slik: iso, bin, cue, ccd, mds, bwt, itd...
Podpora vseh danes znanih medijev.

Malo sem prebrskal po forumu in našel tale dva: DeepBurner in InfraRecorder

Tako na oko, se mi oba precej dopadeta in ker nisem zahteven zadostujeta.
Ima kdo mogoče še kakšen predlog, ki bi se ga po njegovem definitivno izplačalo preizkusiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ni po vseh tvojih zahtevah, ampak meni se za res enostavne stvari dopade tale - "Micro Burner". Vse skupaj je en sam exe fajl, velik 1.5MB. Smile
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CDBurnerXP 4
BurnAware 1.2
( vir Moj mikro marec 2008-)

LP

salvador
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51
Aktiv.: 0.37
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 2:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.roxio.com/
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam ImgBurner.

Uporabljam že kakšno leto brez problemov. CD Burner XP je na moji mašini imel težave ravno z muziko. In sem potem iskal nadomestek. Naložen je ostal potem tale ImgBurner. Vmesnik sicer ni popolnoma enak Nerotu, a sem do danes zapekel z njim še vse kar sem hotel.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kolikor sedaj gledam je imgburner kurilnik slik na CD/DVD in obratno, ne zna pa delati CD/DVD na sistem dodajanja datotek ali avdio cd-ja...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa InfraRecorder?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem pred nekaj meseci iskal zamenjavo za Nerota. Izmed CDBurnerXP, ImgBurner in InfraRecorder sem najbolj zadovoljen z zadnjim in ga uporabljam še danes.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z Imgburnerjem se da izdelati tudi data CD-je / DVD je. Saj ga večinoma uporabljam ravno za to. Muziko sem pa tudi že zapekel. Mogoče pot ni najbolj enostavna za prvo uporabo, se pa da. Izbereš izdelavo slike (image) in za izhod določiš pekač, pa zapeče celo mapo ali posamezne datoteke na DVD. Pri tem celo vpraša, če osnovno mapo izpusti iz peke. Pride prav če razpakiraš kakšen arhiv v temp mapo, ki je nočeš na mediju.
kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.64
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi k3b (seveda, če si pripravljen zamenjati operacijski sistem za linux).

Lp Marko
Nazaj na vrh
boskosi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Feb 2008 22:16
Aktiv.: 0.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PowerISO
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tole je pa malce mimo...PowerISO ima samo spotoma funkcijo zapisovanja, njegova osnovna funkcija je pa raziskovanje, popravljanje in kreiranje ISO slik; ni pa to niti približen nadomestek Nerota.
Moram pa reči da tale InfraRecorder sploh ne izgleda slabo. Posebej za to ceno ne Cool Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam prej omenjeni InfraRecorder in moram reči, da zadeva deluje bp.

LP, Grega
Nazaj na vrh
vilibalt
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59
Aktiv.: 1.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CDBurnerXP v kombinaciji z DVD Shrink 3.2 zadovolji večino mojih potreb po peki. Vsaj tam kjer mora bit vse free.
Sicer imam pa na domačem PC-u nerota in njegovo bljižnico za Express.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni