|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.49 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2008 9:22 pm Naslov sporočila: Dve avdio kartici |
|
|
Zdravo,
Imam dve avdio kartici v PCju (ena na MB in druga posebna). Ima kdo idejo, kako uporabiti obe kartici naenkrat: isti predvajani zvok na izhode obeh kartic (vsi Line-out in/ali SP) in zajem signalov z obeh kartic (oba Lin-in in mic vhoda)...
Obstajajo kakšni gonilniki, ki bi nekako zmiksali zadeve? _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam 2 kartici uporabljam na prenosniku, kjer imam ozvočenje prireditev. USB kartica skrbi za stalno predvajanje, interna kartica pa za predposlušanje, montažo, ....
Če želiš več enakih izhodov boš imel težave. Bolje, da uporabiš čisto analogni razdelilec oz. ojačevalec. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.91 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj Dragan!
Poskusi asio4all.Mogoče je to, to kar iščeš.Če se boš igral z SDR, je asio kar prava stvar.
l.p. Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.58 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.49 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2008 3:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Cero tvoji predlogi bi bili idelani, imajo samo eno majčkeno slabost - ceno,
Za to, kar potrebujem, bi zadoščala tudi kakšna skripta, ne pa razkošen, drag program... Tomaž, tvoj predlog sem zagnal, vendar ga verjetno ne znam nastaviti.. Lahko le izbiram med eno in drugo kartico...
Kxproject pa se mi ne odpre stran.. pa tudi zadevo potrebujem na WinXP, tole pa mi nekako diši na Linux...
Kaj torej potrebujem:
Signale iz dveh sprejemnikov peljem na en program, oba signala moram slišati na slušalkah, ko pa oddajam, moram ta isti signal slišati na slušalkah in pošiljati na enega od dveh oddajnikov in to enkrat z mikrofonskega vhoda, drugič pa iz datoteke wav ... Za to bi sicer lahko izdelal posebno vezje z mikserji, vendar se mi zdi škoda, če imam že vgrajeni dve zvočni kartici z mikserji, dvema vhodoma in štirimi izhodi, datoteke pa itak generirajo zvok v računalniku... _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dagy je napisal/a: |
Kxproject pa se mi ne odpre stran.. pa tudi zadevo potrebujem na WinXP, tole pa mi nekako diši na Linux...
|
pojdi na google in vpisi kxproject .. morda najdes kaksen mirror site
Zadeva mi deluje na winXP. Menim, da je to to kar potrebujes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je izjavila, da ne najde nobene kompatibilne kartice in se noče namestiti...  _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2008 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je izjavila, da ne najde nobene kompatibilne kartice in se noče namestiti...  |
ktere zvocne kartice pa imas? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
s57bat je napisal/a: |
Hoj Dragan!
Poskusi asio4all.Mogoče je to, to kar iščeš.Če se boš igral z SDR, je asio kar prava stvar.
l.p. Tomaž |
Dragan, še vedno nisi odgovoril na citirano vprašanje.
Pozdrav, Brane _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo, Brane...
Sem odgovoril
Citiram: |
Tomaž, tvoj predlog sem zagnal, vendar ga verjetno ne znam nastaviti.. Lahko le izbiram med eno in drugo kartico... |
Torej kot sem napisal - sam sistem pa mi ne spozna vseh vhodov in izhodov...
Za sondencerja: ena je TERRATEC-ova 1024 pa nekaj (dela tudi z driverji Hercules Fortissimo), druga je na mamaplati (avdio čip CT5880) in dela z gonilniki Vinyl AC'97 Audio (plata je QDOZ 7X-A... ) s procesorjem AMD Athlon...
LPD. _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2008 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nov problem z zvočnimi karticami.... v kar nekaj primerih se mi je zgodilo, da v zvočniku slišim šumenje in brnenje ko premikam miško, prestavljam okna, scrollam zaslon, in podobno (WinXP pro).
V drugem primeru (gre za IBM Netviste) pa se sliši močan hrup ... očitno nekaj v zvezi z mic vhodom, saj se bistveno zmanjša, če ga disableam (ne izgine pa popolnoma)... najprej sem to opazil na enem in sem mislil, da je pač kartica fuč (integrirana na matični plošči). Vendar se enako obnašajo vsi trije...
Sedaj nisem prepričan, da bi kaj pomagalo, če zvok na plati disableam in vgradim nove PCI SB kartice ... ali je probelm v mother boardu?!
Ima kdo kakšne izkušnje na to temo?
Lep dan še naprej... _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2008 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nov problem z zvočnimi karticami.... v kar nekaj primerih se mi je zgodilo, da v zvočniku slišim šumenje in brnenje ko premikam miško, prestavljam okna, scrollam zaslon, in podobno (WinXP pro). |
Imaš premalo močen napajalnik. Sam sem imel isti problem, potem pa sem kupil močnejši napajalnik. Na slabši kartici(ena za 10€) se mi je pojavljal ta problem, da "škrta" ko premikaš miško, potem na audigy 2 kartici mi je na vsake toliko časa zaškrtalo, imel sem pa tudi E-MU 1212, ki ima na kartici stabilizator napetosti, tam se pa raznega škrtanja ni bilo, se je pa poznalo pri gainu. Če se malo bolj navil kartico je tako popačilo zvok da je bilo nevzdržno. Potem sem pa probal v drugem računalniku je pa vse delalo normalno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 13, 2008 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi kartice prestavljati v sosednje slote. Mogoče imaš sedaj postavljeno zraven neke kartice, ki povzroča precej motenj, ki se širijo po zraku.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, kar težko si predstavljam, da bi IBM dal slabe napajalnike.. ...
Ker je čip na motherboardu ga tudi težko prestavljam po slotih...
Pri slednji mašini, kjer se pojavljajo izraziti brumi med premikanjem in skrolanjem vsebin, je pa napajalnik močno predimenzioniran, čip je pa tudi na MB... _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni