www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Začetniške težave!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vasjaka
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 18:25
Aktiv.: 0.29
Kraj: Bovec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 6:48 pm    Naslov sporočila: icon_sad Začetniške težave! Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Moj problem je ta, da ko ustvarim nov projekt in napišem program, vedno javi error [M17] ob prevajanju. Ta napaka ima neke probleme z datoteko cygwin1.dll.

Na faksu sem dobil nekaj kar naj bi odpravilo napako. To je da iz c:\winnt\system32 prekopiramo to datoteko v c:\winIDEA\2006\gcc\arm\bin. Piše še da, če še vedno javlja isto napako, da je potrebno dobiti novejšo verzijo te datoteke.

Zdaj pa me zanima kje dobiti novejšo verzijo te datoteke.

Help me

Lp Vasja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejanjancar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18
Aktiv.: 0.33
Kraj: Tomačevica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam isti probelm na faksu smo pri laboratorijskih vajah napisali program kateri deluje brez hibno, ko pa pridem domov in ga na svoje računalniku zaženem se pojavi ista napaka kot pri tebi. Program lepo skompajal ko pa ga hočem prevest meta vn te napake kot si napisal.
Naložil sem že vse popravke in vse kar je novega ampak stvar je zmeraj enaka.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno da nista edina. Kaj sta skopirala iz tega: http://lisa.fe.uni-lj.si/racun/ ? Nam je asistent rekel,da sam tiste par datotek skopiramo v svoj profil in stvar dela(to je blo na vajah). Bom jaz jutri,ko imamo vaje, vprašal kako narediti projekt v WinIdei,ker bi rad tudi kaj naredil pa ne morem Evil or Very Mad
dejanjancar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18
Aktiv.: 0.33
Kraj: Tomačevica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem ni v novem projektu,nov projekt in vse kar spada zdraven znam naredit.
In če maš že narejen program ti ni potrebno delati novega projekta.
Problem mora biti kje drugje.
Ker če zaženem testni program stvar deluje brezhibno ko pa naložim kak drug že spisan program pa ne deluje v šoli pa deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WinIDEE na faksu in tiste, ki so priložene "letošnjim" ŠARM-om, niso iste verzije (mislim, da tudi same razvojne plošče niso, zato sta na spletni strani različici za serijske št. nižje od 50000 in za višje) . Mogoče projekt, ki ga ustvari stara, ne dela dobro v novi. Poskusite skopirat samo kodo (program.c) v domačo.
Nazaj na vrh
vasjaka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene niti stari primeri ne delujejo več, ki so mi prej delovali, dokler nisem začel novega projekta in se mi je pojavila napaka, ki sem jo opisal. [slovenščina je zame švedska vas] da zdej ne morem nič delat!
Nazaj na vrh
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi ponovno namestiti WinIDEO. A ti primer s CD-ja tudi ne dela več?
Nazaj na vrh
vasjaka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tudi primer s CD-ja mi ne dela več.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vasjaka:

A ti dela katerikoli primer ali ti ne dela samo, če narediš nov projekt?

Če ti ne dela nič in ti javlja napako glede cygwin1.dll, preveri, če imaš winidea nameščeno v poti brez presledkov (npr. C:\winidea, ne pa C:\Program Files\Winidea). Sicer ne bi smel biti to problem, mogoče bo pa pomagalo. Druga stvar je, da imaš mogoče na sistemu več datotek cygwin1.dll -- preišči cel disk za to datoteko in odstrani (oz, bolje preimenuj) vse, ki niso ali v direktoriju C:\windows\system32 ali pa v direktoriju winidee.

Če ti ne delajo samo na novo ustvarjeni projekti, verjetno v projektu manjka pot do chainset-a - Pod Project Settings \ General imaš:
Compiler toolset path, kjer bi moralo biti nekaj v stilu:
$(EXEDIR)gcc\arm\

Ne vem zakaj, a tudi meni je to pri eni novi verziji winidee manjkalo ...

Daj vseeno prilepi, kakšen error točno ti je napisalo ...

LP!
Nazaj na vrh
vasjaka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno nalagam winideo na novo.

Od tistega časa ko sem naredil nov projekt mi niso več delali niti stari programi ki so mi prej delali.

Winida-e nimam nameščene direktno, ampak v treh podmapah.

Na sistemu imam več teh datotek in sem jih poiskusil preimenovati. Tiste v C:\windows\system32 pa sploh ni kar je čudno.

$(EXEDIR)gcc\arm\ - sem imam pa tudi uštelano na takle način.

Če mi po reinstalaciji še vedno ne bo delalo pa bom prilepil tudi error, ki ga trenutno ne morem.
Nazaj na vrh
vasjaka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem winideo naložil ponovno mi je primer programa delal normalno.

Kaj pa če želim narediti nov projekt?

Kaj moram narediti da mi ne bo naredilo istega kot prej?

Če ima kdo iskušnje s tem naj me prosim obvesti, ker nebi rad vsak dan na novo nalagal programa.

Hvala za odgovore.

LP Vasja
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolj ziher je, če preprosto narediš kopijo obstoječega projekta -- skopiraš cel direktorij in potem v winidei popraviš, katere .c / .h datoteke so vključene ...

LP!
Nazaj na vrh
vasjaka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2008 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poizkusil.

Hvala za odgovore.

LP Vasja
Nazaj na vrh
fruc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Apr 2008 19:55
Aktiv.: 0.03
Kraj: Vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2008 3:04 pm    Naslov sporočila:  error :( Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Ko hočem naložit program na š-arma, mi javi napako:

Error 175: JTAG chain error.
Error 176: Cannot stop CPU after startup.

Ima kdo podobne izkušnje in kaj naj naredim?

Hvala in LP
Nazaj na vrh
hamax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Apr 2008 18:08
Aktiv.: 0.08
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2008 1:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probi zamenjat datoteki io.c in io.h.
Dobis jih na s-arm strani v faq.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni