www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Internetna povezava se prekine po 5 minutah

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2008 9:03 pm    Naslov sporočila:  Internetna povezava se prekine po 5 minutah Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Kolegu sem pred cca. 21 dnevi na novo naložil sistem, zdeva je do pred nekaj dnevi delovala brez problemov.

Sedaj pa se po cca. 5 minutah prekine povezava na internet. Njegov ponudnik je Siol,
do interneta pa dostopa prek gesla.

Ali je možno, da težave povzroča dns strežnik? Nekaj o tem sem enkrat zasledil na forumu.

Ker sam nisem najbolj vešč reševanja problemov z omrežji, vas naprošam za nekaj napotkov v stilu: možni vzroki, kaj najprej pogledati,...

Za kakršnekoli odgovore se vam v naprej lepo zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi najprej odstranil povezavo in jo ponovno naložil. Povezavo lahko prekine tudi antivirusni program ali požarni zid. Preveri nastavitve antivirusa, če je naložen. V skrajni sili bi računalnik nesel k drugemu uoporabniku Siol in se prijavil s svojim uporabniškim imenom in geslom, ker mora delovati tudi drugje(saj meni je delovalo drugje z mojimi podatki). Velikokrat se mi je zgodilo, da je po ponovni inštalaciji XPja internet normalno deloval. Tudi možnost pokvarjene mrežne kartice ni izločena. Preveri vse to, morda ti bo kaj pomagalo. Very Happy
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2008 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali sploh ima nameščen kak antivirusni program Question
Kateri?

Nezaščiteni XP-ji na ADSL povezavi ob vzpostavitvi povezave relo radi navlečejo nase viruse - in to že s samo prisotnostjo na internetu. Bognedaj, da celo z miško kam klikneš. Gre za take viruse, ki kar sami zaznajo svojo žrtev in se prenesejo nanjo, ne da bi uporabnik sploh kar koli napravil/kliknil.

Prvo pravilo pri nameščanju sistema je, da instaliraš AV program in zadnje definicije (te si dolpovlečeš pri sosedu) še preden prvič vzpostaviš povezavo. Sicer si stran vrgel ves čas, ki si ga porabil z nameščanjem.

1. Rešitev: z USB ključkom na računalnik preneseš definicije. S CDja zaženeš AV program in za definicije izbereš tiste sveže. Verjetnost uspeha je bolj tako tako, saj čistiš viruse iz delujočega sistema.

2. Rešitev: V svojem računalniku osvežiš definicije. Disk daš ven in v svoj računalnik na prestajanje suženjstva (nastaviš na SLAVE) in particije skeniraš s svojega sistema (ko je okužen sistem v mirovanju). To bo zelo verjetno počistilo nesnago.

3. Rešitev: format ... , vsekakor priporočam 2. rešitev .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2008 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred priklopom omrežnega kabla sem namestil avg antivirus in avg anti-spyware ter zone alarm.
Zadeva je okrog 2 tedna delovala tako kot mora, potem pa je začelo prekinjat povezavo. Dvomim da gre za virus, bom pa pregledal.

Zanima me, če je možna še kaka druga napaka.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri da ni nastavljen čas po katerem se izklopi če ni aktivnosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.55

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri da nima slučajno v kakšnem poštnem odjemalcu (npr. Outlook express) nastavljeno da se povezava prekine po pregledu pošte - se rado zgodi da to nekdo klikne.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj 100% je kriv AVG meni je povzročal enake težave. Zbriši ga in razlika bo očitna. Very Happy
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2008 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AVG uporabljam že kar nekaj let, prav tako ga namestim svojim prijateljem pa na takšne težave še nisem naletel.
LP
Boris
Nazaj na vrh
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi se po novi instalaciji to pojavlja,to pa zato,ker je nastavitev takšna. Sam ponavadi spremljam povezavo po instalaciji novih windosow in ko ven vrže izbiro o avtomatski prekinitvi povezave odkljukam,da ni te prekinitve pa je. Danes ta funkcija seveda ni aktualna,je pa bil hudič,ko smo na internet hodili preko navadne telefonske linije in se mi je zgodilo,da sem zapustil računalnik čez vikend v povezavi - inpulzi pa so tekli. So pa lahko seveda težave s samim ponudnikom interneta, opremo,vendar preveri najprej to nastavitev. Še enostavneje bi bilo na internet priključit drug pc (ali prenosnik) pa bi se takoj videlo kje je zajec.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni