www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mobitel crknil , krivec : Mleko
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PC_Master
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10
Aktiv.: 1.51
Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:  Mobitel crknil , krivec : Mleko Odgovori s citatom

Zivijo , ponesreči sem prijatelju polil mobitel z mlekom , ne sprašujte kako Laughing .

Telefon je po politju normalno delal , ampak po eni noči spanja nič več. Sem zajebu in nisem svetoval , naj da baterijo ven in na radiator Evil or Very Mad Mad .

Razstavljanje ne pride v poštev , ker nočem nič bolj [cenzurirano].

Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da če bi bil krivec mleko, bi takoj crknil, mar ne?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PC_Master
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Detajli , polil sem ga po zadnji strani , in sem ga nenudoma oz. takoj pobrisal po meni,tako da je mogoce samo nekaj tekocine notri , ampak se mi cudno zdi da je crknil , ker veste da tekocina ne more kar tako iti cez majhne luknjice v notranjost mobitela ( koztahezijeve vezi(sem pravilno izgovoril?) )
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj malo mobitelov je neprodušno zaprtih... Ponavadi je pod baterijo že čisto lepo vidno vezje. Čez vie pa komot kakršnakoli tekočina prileze tudi na drugo stran.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi pomagalo, če ga z destelirano vodo lepo umiješ od znotraj in posušiš. Brez odpiranja po moje ne bo šlo, sicer pa samo odpiranje niti ni nevarno, če se primerno spraviš zraven.
PC_Master
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevca zgleda kar draga tako da hmm. Pa še prejšnjič je bil na servisu , recimo 2 dni nazaj ga je dobil nazaj.
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nesi ga na servis in vprašaj koliko približno bi moral plačati, potem pa se odloči ali ga boš dal na servis ali DIY.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70635.53

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2008 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Videl sem nek postopek če ti mobi pade v vodo:

Hitro razstaviš kolikor se da, potem posušiš z krpo in fenom, pa čez noč pustiš v skledi polni suhega riža.(ta vpije vlago).

Probal bi umiti z destilirano vodo in opraviti postopek. Seveda baterijo prej vzemi ven.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2008 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolje kot z destilirano vodo je spirat z alkoholom. Ponavadi napisov ne topi, vezju ne škoduje, pa še izhlapi precej hitro.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2008 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje očistiti vezje v ultrazvočni kadici z nekakšno tekočino ki ne vsebuje vode. Celotno vezje pa potem pregledati pod mikroskopom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2008 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta tema ima poplnoma zgrešen naslov. Moralo bi se glasiti ....., krivec: Neroda!
Srbi imajo en prav posrečen izraz za takšne: Mamlaz!
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 03, 2008 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PC_Master je napisal/a:
Detajli , polil sem ga po zadnji strani , in sem ga nenudoma oz. takoj pobrisal po meni,tako da je mogoce samo nekaj tekocine notri , ampak se mi cudno zdi da je crknil , ker veste da tekocina ne more kar tako iti cez majhne luknjice v notranjost mobitela ( koztahezijeve vezi(sem pravilno izgovoril?) )
Malce drugače se reče tistim vezem (trenutno se ne spomnim), ampak ponavadi kapilarni efekt poskrbi, da se tekočina zaleze v najtanjše pore.
Nerodno je namreč to, da imajo pore zelo visoko površinsko napetost, zato jih omoči praktično vsaka tekočina.

Prejšnji telefon mi je trikrat "čofotal" v potoku, pa sem ga vsakič uspešno rešil. Vedno pa je padcu v vodo sledilo takojšnje ugašanje telefona, razdiranje pokrovčka, baterija ven, "razšravfanje" telefona na kose, kopel v destilirani vodi, čiščenje kontaktov z alkoholom, sušenje cel dan na zadnji strani računalnika (pri ventilatorju od napajalnika imam kar poličko za sušenje Laughing ) in potem lepo sestavljanje, vklop, delovanje.

Glede na to, da "zna" povprečen potrošnik telefon uničiti samo mehansko (padec, zlom, ...) in z raznimi tekočinami, je pravzaprav zelo čudno, da postopek obvezne "prve pomoči" v takih primerih ni vsesplošno poznan (vsaj do takojšnje odstranitve baterije, preden se ga da komu v nadaljnji postopek čiščenja in sušenja).
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70635.53

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš ga lahko meni pošlješ na servis.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni