www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Navijanje Canon fotoaparatov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70782.91

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 11:02 am    Naslov sporočila:  Navijanje Canon fotoaparatov Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oh, ja...da bi tole bilo kako leto ali dve nazaj, ko sem še imel S2 Brick wall ---zdaj mi pri 30D nič ne koristi Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa imam doma ravno A80 in digital ixus wireless, za katera ni nič!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva reč! Še posebo to, da ni treba flashat kamere tako, kot pri tistem ruskem hacku za Canona 300D (takrat se mi je kar malo roka tresla, ko sem vtaknil kartico v fotoaparat).
Sedaj pa naj fantje naredijo še timer za intervale za 40D pa bo moje zadovoljstvo popolno...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja...nič sploh ne omenja dSLR kamer - a ni to samo za kompakte? Nastavljivega timerja se tudi jaz na 30D ne bi branil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja sta oba kompakta pa ju ni. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da imajo dSLR in kompakti enake procesorje, bi pričakoval še kaj za dSLR...
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vprašanje je če se splača, kajti pri SLRjih je v bistvu skoraj vse že odklenjeno. Stvari, kot je recimo nastavljiv timer so nepomembne. Pri kompaktih je recimo RAW format kar pomembna zadeva in že zaradi tega se splača to delati...
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pa s3 in dela zadovoljivo. V bistvu iztisne iz fotoaparata dokonca vse zmogljivosti, ki jih še premore. Kar se tiče pa raw formata pa pri takšnih fotoaparatih ne pomaga kaj dosti.Najbolj se mi dopade ker lahko vidim trenutno stanje baterije, pa zebra način in skripte, med drugim tudi tista za uporabo doma narejenega daljinca.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem vse preiskal - o G5 nikjer nič.
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70782.91

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero-->uporabnost RAW formata je zelo velika. Med drugim si pri uporabi tega formata lahko privoščiš da zgrešiš osvetlitev slike +-2 blende, pa to z lahkoto popraviš. Druga stvar je da si lahko privoščiš napačen AWB - spet to lahko popraviš - seveda moraš vsako sliko posebej obdelati s ustreznim programom (recimo Canonov DPP). Obstaja še tretji plus, za katerega pa nisem siguren - ampak obstaja možnost da je senzor v kompaktu 10 ali 12 bitni, medtem ko je jpg format samo 8 bitni. Kaj to pomeni? Da pri uporabi RAW formata dobiš večjo dinamiko kot pri jpg, kjer aparat takoj odreže tiste 4 bite viška...ampak kot rečeno nisem siguren glede tega pri kompaktih...
Marsikdo na začetku pravi enako - da je RAW brez veze itd...dokler se ne poglobiš vanj, ga ne spoznaš. Potem vidiš kako vleiko uporabnost ima. Predvsem pr kompaktih, ki včasih niso tako natančni in znajo faliti osvetlitev kot tudi izravnavo beline (AWB). Poskusi in ne bo ti žal.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja no saj vem da raw ni brezveze in da ga uporabljajo vsi profiji, tudi razliko sem že videl.Ampak konkretno sem napisal za uporabo raw pri fotoaparatu s3is, kot je napisano tudi po drugih forumih:
So, unlike the dSLRs which have less-accurate exposure, less-agressive white-balance and much more DR latitude because of their larger sensors, I don't think these little P&S cameras would benefit much from RAW.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=20037290

LP cero
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 07, 2008 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja, ne vem... Včasih taki ljudje preveč pljujejo po kompaktih, ali pa jih vse preveč hvalijo, kako dobre in idelane fotke delajo...saj do neke mere res, ampak vseeno se prehitro najde pretemna slika recimo...
Če imaš možnost, slikaj par fotk nalašč pretemno v RAW-u in jih odpri z Canon DPP - ter tam malo povečaj "brigthness adjustment" - potem enako fotko slikaj pretemno v jpg in po poskusi enako kvalitetno narediti k kakšnim Photoshop-om. Če ti ne bo uspelo, si že dokazal uporabnost RAW formata. Bolj problem pri uporabi RAW-a je njihova velikost - približno toliko kot je pik na senzorju, zato bi rabil večjo kartico. Jaz bi recimo slikal v RAW-u samo delikatne slike, ostalo pa v JPG. Vsekakor pa bi se hotel sam prepričati, če je trditev iz dpreview resnična.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni