www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nov ZVCP
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kako vozite zdaj, ko je v veljavi nov zakon?
Nov zakon me ne gane, do sedaj sem vozil po omejitvah
39%
 39%  [ 17 ]
Sedaj bom vozil počasneje
23%
 23%  [ 10 ]
Še naprej bom kršil omejitve
18%
 18%  [ 8 ]
Nimam avtomobila
18%
 18%  [ 8 ]
Skupaj glasov : 43

Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 2:47 pm    Naslov sporočila:  Nov ZVCP Odgovori s citatom

Nekaj dni nazaj je stopil v veljavo nov zakon o varnosti cestnega prometa. Preberite si brošuro in komentirajte.
Kakšno je vaše mnenje o prehitrih, prepočasnih voznikih? O voznikih pod vplivom alkohola? O voznikih z mobiteli? O voznikih ...

brosura.pdf
 Opis:
Brošura

Download
 Ime datoteke:  brosura.pdf
 Velikost datoteke:  1.99 MB
 Downloadano:  36 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.68
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri se zgražajo, ker policaji po novem odpeljejo pijance za volanom v zapor. V ameriki delajo to že dolga leta, pa vsakega najprej vklenejo. Vsak pijanec (oziroma prehitro vozeči) za volanom je potencialni morilec. Saj me ne skrbi za druge, ampak tak tip lahko povozi mene. Kazni so vsekakor premajhne. Morali bi dodati še poseben dodatek na avto. Poleg osnovne kazni se doda še določen odstotek vrednosti avtomobila. Tako bi bogataši (z dragimi hitrimi avtomobili) bolj nayebali, kar je pravičnejše.

Ko me je v življenju prvič zadel avto, je glupa baba (vse istočasno) šla skozi rdečo luč, peljala čez dvojno belo neprekinjeno črto in še prehitevala dva avtobusa, ki sta stala eden zraven drugega pred rdečim semaforjem. Noga en mesec v gipsu.

Kot na TVju razlagajo razni pametnjakoviči, bi morali bolj vzgajati voznike, da bi vozili v redu. Norcev na pameten način (z vzgojo) ne prepričaš.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naših prometnih težav ne bo uredil noben zakon. Treba je spremenit kulturo pri ljudeh - toliko agresije, neuvidevnosti, egoizma na cesti kot pri nas ne vidiš prav pogosto...
robot
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 17:24
Aktiv.: 0.18
Kraj: MB, Podvelka

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
... Poleg osnovne kazni se doda še določen odstotek vrednosti avtomobila. Tako bi bogataši (z dragimi hitrimi avtomobili) bolj nayebali, kar je pravičnejše. ...
Jur

Kaj pomaga, če pa dosti ko jih divja niti ne divjajo s svojim avtomobilom.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, še nekaj - določeni prekrški so prepoceni. Recimo prehitevanje na avtocesti po desni. Za tak prekršek bi po moje mirne volje vzeli izpit in ti prepovedali opravljanje za kakih 10 let. To ni spregledan znak, trenutek nepazljivosti ampak čista objestnost. alkohol tudi. In 50 cm varnostne razdalje na AC, ko ti nekdo hoče s svojim avtom zlest v prtljažnik. Za take reči - brez milosti!
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Aha, še nekaj - določeni prekrški so prepoceni. Recimo prehitevanje na avtocesti po desni.

Še bolj smešna kazen je za vožnjo v nasprotno smer, ki znaša le 300€ + 5KT, kar je manj kot če se po AC voziš 180km/h v pravilno smer (300€ + 9KT + prepoved).

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mravlcax
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 19:19
Aktiv.: 1.34

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Aha, še nekaj - določeni prekrški so prepoceni. Recimo prehitevanje na avtocesti po desni. Za tak prekršek bi po moje mirne volje vzeli izpit in ti prepovedali opravljanje za kakih 10 let.

To se zgodi pa zato, ker se nekdo vozi po prehitevalnem pasu 120-130 na desni pa ni žive duše! Potem se pa še noče umaknit! Takim bi jaz vzel izpit. Taki egoisti največ nesreč naredijo, potem pa še po možnosti, ko hočeš po desni bi ti pot zaprl.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isto sra..je kot je bil tobačni zakon. Tem idi..tom verjetno nikoli ne bo šinilo v glavo, kaj je pravzaprav namen zakonodaje. Naj me prepričuje kdorkoli, ampak tole je namenjeno polnjenju proračuna, ne pa izboljšani prometni varnosti. Je že kdo kdaj videl policaja na kakšni "črni" točki? Radar na mestu, kjer prekoračena hitrost pomeni resno grožnjo? Smiselno postavljeno prometno signalizacijo? ... Jaz še ne Confused

Videvam pa policaje telefonirati med vožnjo, voziti brez pripetega varnostnega pasu, da o agresivni vožnji s službenimi (in tudi njihovimi osebnimi) vozili niti ne govorim. Še vedno mi ostaja v živem spominu ex policaj, ki je svoj čas preko TV zaslonov trobil o vozniški etiki in podobnem (o Zajcu govorim ja), kakih 14 dni nazaj pa mi je ta tako "kulturni" voznik tako izsilil prednost, da bi mu najraje primazal par krepkih čez pleča. Zgledi pa vlečejo, ... ali ne?

Naj bo za iztočnico Wink

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.87

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mravlcax je napisal/a:
To se zgodi pa zato, ker se nekdo vozi po prehitevalnem pasu 120-130 na desni pa ni žive duše! Potem se pa še noče umaknit! Takim bi jaz vzel izpit. Taki egoisti največ nesreč naredijo, potem pa še po možnosti, ko hočeš po desni bi ti pot zaprl.

Kaj narediš, če je tudi desni pas zaseden ? Se pelješ po odstavnem?

Kolikor je meni znano, na slovenskih AC ne ne moreš prehiteti vozila, ki vozi 130km/h, ne da bi naredil prekršek.
Nazaj na vrh
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki bi se kr strinjal s tabo, si pa pozabil omeniti VIP-ovce, kateri vsakodnevno kršijo "ZVCP" in se lepo izmuznejo, ker so, ali policaji, ali rezervisti, ali znanci, ali... Poznam nekaj ljudi, ki so iz teh vrst, pa vam povem, da mene bi že zaprli, če bi me samo enkrat ustavili.

ps: "C" mi je najbližje, ker ponekod se ne moreš držat, zaradi nesmiselnosti omejitve.
Nazaj na vrh
mravlcax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

int47 je napisal/a:
Kaj narediš, če je tudi desni pas zaseden ? Se pelješ po odstavnem?

Kolikor je meni znano, na slovenskih AC ne ne moreš prehiteti vozila, ki vozi 130km/h, ne da bi naredil prekršek.

Sam osebno če prehitevam pospešim tudi na 160km/h ali več, samo da čimprej sprostim prehitevalni pas, potem pa spustim na omejitev, drugače ne vidm smisla prehitevanja. Ker so tudi taki k prehitevajo avto, ki gre 5km/h počasneje od njih in naredijo celo štalo. Sicer pa naj bi se po prehitevalnem pasu samo prehitevalo ne pa konstantno peljalo. Rolling Eyes

Drugače se pa sedaj pozna da nasplošno ljudje vozijo počasneje, kar pa se bo spremenilo čez nekaj mesecev in bo vse po starem. Zgodovina se ponavlja.

LP
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da nam je država zrihtala če ne najvišje, pa vsaj med najvišjimi kaznimi v EU. Tudi prav. Ampak zdaj je na vrsti da to isto stori še pri plačah, potem me pa sploh ne bo motilo, če polnijo državni proračun.
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mravlcax je napisal/a:
piroman je napisal/a:
Aha, še nekaj - določeni prekrški so prepoceni. Recimo prehitevanje na avtocesti po desni. Za tak prekršek bi po moje mirne volje vzeli izpit in ti prepovedali opravljanje za kakih 10 let.

S takim načinom pridemo do kaosa. Če nekdo kampira na prehitevalnem pasu, ga lahko prehitim po desni. Kaj hitro se bo našel nekdo tretji ki bo mislil, da lahko oba zrine s ceste, saj očitno ne vesta, kaj počneta...
Nekako se mi ne zdi pravi način da delaš prekrške zato, ker jih delajo tudi drugi...

zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo berem vaše komentarje. Res je, da je potrebno v cestnem prometu nekaj narediti glede varnosti.
Danes sem opazoval zanimiv primer: dva mladeniča sta opravljala praktično vožnjo s kolesom z motorjem. V avtomobilu ju je spremljal instruktor. Komunikacija med instruktorjem kandidati poteka preko "UKV" veze in sicer tako da ima instruktor v eni roki napravo s katero komunicira, z drugo vozi. O prostoročni napravi ne duha in sluha. Za nameček pa še otroka v avtomobilu za katerega pa tudi nisem opazil da bi bil privezan.
Kaj v takem primeru? Ali ni instruktor tisti, ki mora prvi bodoče voznike vzgojiti v varne voznike. Kakšne kazni so predvidene za takšna dejanja. Kultura vožnje se začne v avto šoli.
Nazaj na vrh
mravlcax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
mravlcax je napisal/a:
piroman je napisal/a:

S takim načinom pridemo do kaosa. Če nekdo kampira na prehitevalnem pasu, ga lahko prehitim po desni. Kaj hitro se bo našel nekdo tretji ki bo mislil, da lahko oba zrine s ceste, saj očitno ne vesta, kaj počneta...
Nekako se mi ne zdi pravi način da delaš prekrške zato, ker jih delajo tudi drugi...

Naj bom bolj izrazit, ko si že nekaj časa za njim in se ti noče umaknit pa ve da bi rad šel mimo. Kaj narediš? Je pa to odličen način kako druge spraviti ob živce.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni