|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Kako vozite zdaj, ko je v veljavi nov zakon? |
Nov zakon me ne gane, do sedaj sem vozil po omejitvah |
|
39% |
[ 17 ] |
Sedaj bom vozil počasneje |
|
23% |
[ 10 ] |
Še naprej bom kršil omejitve |
|
18% |
[ 8 ] |
Nimam avtomobila |
|
18% |
[ 8 ] |
|
Skupaj glasov : 43 |
|
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po svoje te razumem, mene tudi hitro spravijo na obrate vsi ti bedaki na cesti ampak si vsakič sproti rečem, da nima smisla penit in delat neumnosti, ker te lehko preveč stanejo (ne denarja)...
Avtocestam se zadnje čase izogibam, ker so tako polne kamionov in del na cesti, da ne profitiraš kaj dosti v primerjavi z navadnimi cestami pa še vožnja je preveč stresna za moj okus. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sam osebno če prehitevam pospešim tudi na 160km/h ali več, samo da čimprej sprostim prehitevalni pas, potem pa spustim na omejitev, drugače ne vidm smisla prehitevanja. Ker so tudi taki k prehitevajo avto, ki gre 5km/h počasneje od njih in naredijo celo štalo. Sicer pa naj bi se po prehitevalnem pasu samo prehitevalo ne pa konstantno peljalo. Rolling Eyes |
Zakaj rabiš prehitevat nekoga, ki pelje 130 pred tabo? Aja prehiteval si nekoga, ki pelje 110? S 130 ga prehitiš čisto dovolj hitro.
Ja ja bla bla polnjenju proračuna bla bla. Neverjetno razmišljanje. Država mi je dala kazen, da si napolne proračun! To je napačno razmišljanje, bolj pravilno bi bilo: "Državi sem prostovoljno dopolnil proračun, ker sem zavestno kršil cestni predpis". Nihče vam ne pravi, da morate kršiti CPP. Če ste pripravljeni kršiti zakon, potem sprejmite tudi posledice, sej je enostavna logika.
In ja, takih pmetnjakovičev, ki po AC prehiteva po desni je iz dneva v dan več. In ne, tisti, ki gre 130 po prehitevalnem pasu, medtem ko na voznem ni nobenega ne nič povzročijo največ nesreč. Povzroči jo lahko le tisti ki je tako pameten, da takega prehiti po desni, kršil je dve pravili: prekoračitev hitrosti in prehitevanje po nedovoljeni strani. Če se v tistem trenutku, po prehitevalnem pasu vozeči voznik, odloči iti nazaj na vozni pas in mu je pametnjakovič v mrtvem kotu, je kriv prvi ne? Ja seveda... samo drugi se sploh nebi smel nahajati tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem mnenja, da z zakonom ne bo korenitih sprememb. Mogoče se bodo drugo leto spet pohvalili, da je bilo manj mrtvih na cestah za 3 osebe.
Število vozil se nenehno povečuje, tempo dela je vedno večji, ljudje so vedno bolj depresivni,.... itd, nikakor se ne da izkoreniniti prekrškov z večjimi kaznmi. Človek ni robot, da bi delal po neki proceduri, na njega vpliva veliko dejavnikov in je sam nepredvidljiv v različnih situacijah. Vsakdo naredi nekaj prekrškov na poti v službo ali iz nje pa naj bo to samo prevožen stop znak ali pa odvzem prednosti kolesarju, vožnja 20km/h več kot je dovoljeno.
Danes sem ravno opazoval mlado voznico pred seboj. Imela je ženski avto pač (šminko) in peljali smo se v koloni. Prvo vozilo v koloni je bilo od avto šole in je seveda le to peljalo po predpisih in glede na okoliščine na cesti (mokra cesta čez Malečnik). Voznica pred mano je krilila z rokami in se zgražala kako počasi vozijo. Verjemite, da je bilo očitno. Me zanima kakšna bi bila njena reakcijo, ko bi jo v ovinku obrnilo zaradi spolzkega cestišča ob prehitri vožnji. Že ta hitrost, ki jo je peljala je bila preveč glede na tiste "gumice" na njenem vozilu. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
in vožnja v nasprotni smeri je samo 300 EUR???
Po moje bi morali tistim, ki to delajo na AC takoj odvzeti avto in jih za 10 let zapreti...
Sicer pa, dokler policija pove, da je ponovno obravnavala voznika, ki že ima zabeleženih 200 kršitev, potem pri nas res nekaj ne štima... _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Debata zahaja na področja, ki z ZVCP nimajo kaj dosti skupnega. Ali ni bistvo nekega zakona v tem, da se na določenem področju vzpostavi regulativa, ki bo družbi prinesla neke koristi? Pa jih ta zakon prinaša? Figo! Dokler ni osnovnih pogojev za njegovo spoštovanje je to skropucalo namenjeno polnjenju proračuna.
Mirno lahko rečem, da tisti ki trdite, da vedno vozite po predpisih ne govorite resnice ali pa ne poznate prometnih predpisov. Pripravljen sem plačat pijačo tistemu, ki je v prometni konici sposoben priti iz enega konca Ljubljane na drugega brez vsakega prometnega prekrška. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
130 gor ali dol, vožnja po prehitevalnem pasu na AC je prekršek, pa če voziš 100, 130 ali pa 150. Nekateri to delajo nalašč in se namerno nočejo umakniti, s tem pa samo kažejo svojo vozniško (ne)kulturo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem eden tistih ki občasno prehiti po desni. In zakaj? Ko se pelješ in dohitiš kretena da pelje po levi, desna je pa prosta, po nekaj svetlobnih opozorilih če se ne odmakne mirno prehitim po desni. Zanima me ali se naj za takim peljem od NM do LJ, ali kaj naj počnem. Prepričam se tudi, ali je kaj in kdo za menoj preden izpeljem ta manever. Tudi 10 km vožnje za takim je prava mora, no vem pa da takih ne bodo kaznovali mene pa bodo če me dobijo. Na AC moje oči več gledajo v vzvratno ogledalo kot naprej.
Srečno vožnjo!!
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Božo, sva že dva mimo po desni. Ker to po skoraj celi LJ obvoznici niti NI PREPOVEDANO. Na AC pa tudi storim enako, če se kdo noče (beri: zatelefonira, ipd.) in kljub enemu jasnemu svetlobnemu znaku usmerjenih in močnih 240W H7 žarometov v ogledalih še vedno ne vidi praznega desnega pasu ...
Vem , da se bodo sedaj javili svetniki, ki "vedno" upoštevajo predpise z besedami: "kaj pa če bo on takrat zavil desno?" Odkrito povedano ... pri tem sem previden in sem jih že kar nekaj prisilil, da so potem ostali tam kjer so bili, čeprav so takšno zapiranje namerno poizkusili. Pa tudi razen oplaženja do česa hujšega ne more priti. V tem primeru pa se tudi ne bi dosti sekiral, ker imam prvič kasko, drugič pa naj on dokaže, da se ni "prehitro uvrstil nazaj na vozni pas". V tem drugem delu je sicer moja beseda proti njegovi, kar je neodločeno, so pa sledovi na cesti in vozilih, ki prej potrdijo moje kot njegove besede. Sem že imel zelo podoben primer in je tako tudi bilo!
Pa da ne bo kdo mislil, da imam izpit in sem voznik od včeraj. Imam ga že 27 let, vozim kar močne avte, prevozil sem več kot 1mio km in zadnji lažji karambolček sem imel pred 12. leti. Kaj hujšega pa še nikoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 7:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja zadnje čase se ljudlje res zelo radi vozijo samo po prehitevalnem
včasih izgleda kot da sta se pasova obrnila in je na desni manj avtomobilov, ki peljejo hitreje
drugače pa mislim da za uporabo mobilnega telefona v avtu bi lahko bila tudi višja kazen, tisti ki ga nujno potrebuje med vožnjo naj si omisli handsfree, ker včasih tudi obe roki nista dovolj da nebi povzročili nesreče, kaj šele ko je prosta samo ena roka + to da vmes ko se pogovarjaš posvečaš manj pozornosti cesti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Motijo me
- divjaki, ki dajejo svetlobne signale že 100m vnaprej, čeprav se lepo vidi, da sem sam tudi v fazi prehitevanja
- vozniki, ki ne vejo, čemu služi pospeševalni pas in se s 50 km/h še daleč pred koncem tega pasu zapeljejo na vozni pas...
- nedeljski vozniki, ki se po AC peljejo ob gužvi <100 km/h in jih začnejo prehitevati tovornjaki
- tovornjaki in predvsem avtobusi, ki se ne držijo nobenih omejitev in se peljejo svojih 100 tudi tam, kjer piše 60.... če naletijo na enega, ki se drži omejitev, pa blinkajo....
- ... _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70618.32
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2008 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
O AC je bilo že kar nekaj povedanega, tako da ne bom več nakladal o vožnji po prehitevalnem pasu, o prehitevanjih po odstavnem, ...
Sam sem do sedaj in tudi naprej bom vozil na max možni hitrosti. Motijo me pa ljudje, ki vozijo manj kot je omejitev in se ne umaknejo. Od tod pa tudi prehitevanja, nestrpni vozniki, ...
Sama kultura voznikov na Slovenskih cestah je
Kamijonarji so tudi poglevje zase. Ko je bila omejitev na trojanskih predorih omejitev še 60 km/h mi je en Tuš-ev tovornjakar blendal, ker sem peljal 60. Sredi predora se je odločil in me začel prehitevati.
Nov zakon pa ne bo dosegel nič, dokler časa nimamo policajev, ki bi promet spremljali. Sedaj jih je na cesti premalo, čez 14 dni jih pa ne bo spet natanko nič. Ravno toliko nič kot preden je zakon stopil v veljavo.
Zgodovina se ponavlja. Sedaj spet vsi vozijo 20, 30 ali celo 40 pod omejitvijo in s tem ovirajo promet. Čet slab mesec bo vse spet po starem, tisti ki nimajo bodo plačevali, tisti ki imajo se bodo izmazali.
Vozimo previdno, ne počasi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni