www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Programiranje PIC 12f675

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2005 8:56 pm    Naslov sporočila: icon_note Programiranje PIC 12f675 Odgovori s citatom

No končno sem se lotil izdelave zakasnilnega vezja z 12F675.
Ker med PIC-i še nisem ravno domač (do sedaj sem zapekel je nekaj 16F84A-jev)
Bi prosil najprej prosil za pregled inicializacije zgoraj omenjenega procesorja, ki sem jo skoval.

V bistvu sem malce predal inicializacijo 16F84A, ki sem jo uporabljal, sedaj me pa malo skrbi, da nisem še česa spregledal / zamočil.

Drugo pa je kalibracija internega oscilatorja. Vem, da je tovarniška kalibrirna vrednost vpisana na zadnji naslov spomina. Če pic sprogramiram z mojim programom bo ta vrednost zbrisana?
Kako isto vrednost zapisati nazaj na isto mesto?
Programator imam PICSTARTplus za pisanje programov uporabljam MPLAB-7.0

Sicer moj projekt ne potrebuje ne vem kakšne točnosti, me pa zanima to za v bodoče.

Konfiguracijske bite imam nastavljene v MPLAB-u:
Oscilator: Internal RC no clock
WDT:OFF
PUT:ON
MCE:external
CP:OFF
EERP:OFF

12f675.txt
 Opis:
Inicializacija 12f675

Download
 Ime datoteke:  12f675.txt
 Velikost datoteke:  1.25 KB
 Downloadano:  22 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2005 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista "glava" programa je čisto vredo napisana. Če želiš, da se ti samodejno vpiše določena vrednost na določeno lokacijo to storiš tako, da navedeš lokacijo ter vrednost.
Recimo za koncem bloka spremenjivk "ENDC" dopiši
Koda:
ORG 0x3FF           ;zadnja lokacija
retlw .0                 ; lahko vpišeš kar hexdecimalno vrednost, ki si jo prebral

Če želiš še kalibrirat uporabljen interni oscilator, to storiš tako, da pokličeš zadnjo lokacijo.
Koda:
call 0X3ff
movwf OSCCAL

Na njej je zapisana instrukcija retlw s kalibrirno vrednostjo. To zapišeš v kalibirni register.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2005 9:35 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Najlepša hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2005 5:09 pm    Naslov sporočila: icon_disgusting  Odgovori s citatom

No Pa sem spet tam, kjer ni muh ampak samo hrošči.

Izdelal sem program za za mojo zakasnitev, pa zadeva lepo deluje v simulatorju na prototipnem vezju pa ne. Torej sem si rekel poizkusimo raje nekaj lažjega.
Torej izmenično prižiganje treh LED diod.
In še vedno tema. Od treh utripa samo ena.

Na izhode GPIO 0-2 so preko tranzistorjev priključene 3 led diode
Utripa samo tista, ki je vezana na GPIO2

Program v simulatorju deluje, jaz pa ne najdem napake. Verjetno je kaj narobe z konfiguracijo procesorja.

Ima kdo kakšno idejo?

test.txt
 Opis:
programček za 12F675

Download
 Ime datoteke:  test.txt
 Velikost datoteke:  3.97 KB
 Downloadano:  20 krat

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2005 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, he dobro poglej 37 vrstico .... komparatorjev nisi izključil, če prav si to mislil storiti Wink Ko boš to popravil, bo delovalo Very Happy

P.S.
Mimigede ...
Kak programator uporabljaš. Vidim namreč, da si izklopil MCLRE pin. Kar precej programatorjev ima težave pri ponovnem programiranju, v koliko je ta pin izključen, kajti čim pride napetost na PIC začne v njem teči program.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2005 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En W je manjkal. Grr. Glede na to da sem zadevo prepisal iz PDF datoteke za procesor ....

Sedaj zadeva dela.

Ja programator imam Picstart Plus od Microchipa.
V bistvu je od firme, kjer delam, samo tam ni ravno v uporabi, Wink pa ga uporabljam malo zase malo za firmo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni