|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Hmm imam malo čuden problem. Tale moja nova škatla me na vsak način poskuša pripeljati domov po poljskih poteh. Jasno, da imam to opcijo izključeno. Pomislil sem že, da je kje kaka negacija, pa sem stvar vključil. Popolnoma isto. Je sicer res, da je pot za cel km krajša, a je skoraj zaraščena in polna robide. In kot sem že dejal makadamska.
Ve kdo v čem je hec? |
Darko, popolnoma isto se je obnašal Garmin, ko smo nazadnje prišli do tebe za sejem v Italiji. Mogoče karta nima pravih podatkov za tvoj konec. Na vsak način je kazal na neko makadamsko, zaraščeno pot. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha.. no tu doma se bom že znašel Bojim pa se, da bi me škatla vodila nabirat gobe v tujih krajih... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2008 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj češ, Slovenija je pač mala. Obstaja kakšen sistem, kamor bi lahko sporočili takšne "napake", da bi bile popravljene v naslednjih verzijah. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če poizkusiš še z nastavitvami: najkrajši čas in pa najkrajša pot? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70829.72
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo kot alternativo AR dobro poskusiti uporabo City Navigator 10, ki sedaj Slovenijo pokriva že kar dobro (so pa notri le "kulturne" ceste in ne vseh, kot pri AR, kjer je notri vsaka stezica in katera je verjetno tudi narobe katagorizirana?).
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam Nuvi 250W, ki se po mojih izkušnjah bolj ali manj odlično obnese.
Všeč mi je, da nimaš v avtu nobene ropotije, kot je to običaj, če je zadeva razdeljena na prikazovalnik in ločen GPS. Še posebej pride to prav pri daljših vožnjah 6ur+, ko postanejo dislocirane enote lačne energije. Prav tako se lahko z njim sprehajaš peš po mestu, kjer te preverjeni vedno pripelje do "taprave" gostilne
V osnovi ima naložene podrobne karte zahodne evrope in osnovne karte vzhodne evrope (vnesene le večje ceste in podrobne karte večjih mest).
Po vzhodne evropi sem ga preizkusil po Madžarski in Češki, kjer deluje odlično na nivoju Budimpešte in Prage, ter večjih prometnic, ki te tja pripeljejo. Manjših cest žal nima vnesenih. Kot primer, na poti v Budimpešto ima tudi luknjo v na novo zgrajeni avtocesti ob Blatnem jezeru, prav tako mu manjkajo manjše ceste okrog Blatnega jezera. V osnovi (brez Adriaroute) pokriva tudi prometni križ preko Slovenije, ter podrobno Ljubljano in Maribor.
Kar se zahoda tiče sem ga večkrat maličil po Italiji, Avstriji, Nemčiji in Franciji, kjer deluje bolj ali manj B.P.
Skoraj tako kot sama navigacija po cestah, so pri potovanjih uporabni tudi podatki o gostilnah, bencinskih črpalkah, hotelih in parkirnih mestihih.
Na zahodu se cena za liter goriva drastično razlikuje in je kar dobro vedeti, kje v neznanem mestu je bencinska črpalka, ki ima običajno nižjo ceno.
Prav tako je zelo uporabna navigacija do najbližjega parkirnega mesta, pičiš v središče mesta ali do "zadeve", ki si jo hočeš ogledati, nato preklopiš na pregled parkirnih mest, pogledaš, katero je najbližje pred teboj in v 90% vpadeš direktno na cilj.
Kot vsaka stvar ima tudi ta nekaj pomanjkljivosti:
- ko ga vključiš v kakšnem večjem mestu lahko malce zabljuzi. Takrat ga je najbolje vreči ven iz navigacije, se zapeljati po kakšni ravni cesti "da se najde" in ga ponovno vključiti v navigacijo. Občasno se zgubi v mestih z visoko gostoto cest (sosednje ulice so si blizu) in visokimi zgradbami (n.pr. Monaco). Očitno takrat "vidi" le malo satelitov pa se mu posledično poveča napaka odčitka, potem pa revež ne ve kje točno je. Zanimivo, da nima algoritma, ki bi deloval na osnovi logike, da ne moreš v eni sekundi skočiti iz ene ceste na drugo.
- če imaš vključeno navigacijo za pešca, potem pozabi, da te bo kam pripeljal z avtom,
- kot vedno velja pravilo zdrave logike, lepo je, da te navigira toda nekaj zdrave pameti in backup papirnat zemljevid, da ga malce kontroliraš tudi ni odveč.
Kar se pa tiče Adriaroute, pa je zadeva naslednja:
obesil sem se jim že na jajca, pa nič ne pomaga, še vedno nimajo urejene kategorizacije cest. Najbolj zahojena gozdna cesta ima isti status kot kakšna regionalka, posledično sledijo totalno bedasti izračuni poti.
Če izključiš n.pr. vodenje po avtocesti, potem te pelje iz Postojne do Ljubljane mimo Rakovega Škocjana, Cerknice in preko Rašice.
Zanimivo je tudi, da te n.pr. iz Ljubljane v Salzburg pelje čez karavanški predor, nazaj pa pri Beljaku naredi ovinek proti Italiji in nato čez Kranjsko Goro proti Ljubljani.
Takšnih in podobnih kiksov običajno v tujini ne dela. Očitno imajo kartografijo bistveno bolje urejeno. Vsekakor je smiselno, da si pot do cilja segmentiraš in se nato voziš od enega vmesnega cilja do drugega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
obesil sem se jim že na jajca, pa nič ne pomaga, še vedno nimajo urejene kategorizacije cest. Najbolj zahojena gozdna cesta ima isti status kot kakšna regionalka, posledično sledijo totalno bedasti izračuni poti. |
Kaj pa če bi se obesilo več nas za jajca ? Konec koncev je to karta ki stane preko 100€ !
Proteus je napisal/a: |
Če izključiš n.pr. vodenje po avtocesti, potem te pelje iz Postojne do Ljubljane mimo Rakovega Škocjana, Cerknice in preko Rašice. |
Priporočam, lep izlet. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70829.74
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70829.74
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda. Big Bang 107 €. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70829.72
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
takole - pridružil sem se garmin grupi. Nuvi 250W je nova igrača. Zdaj moram pa stvari raziskati. |
Tudi jaz sem se pridružil Garmin grupi (od 29.04.2008-) z Nuvi 760+ in petimi kartami.
Problem, ki ga navajaš, da te vodi po poljskih poteh se lahko odpravi na sledeč način: Vključeno vodenje- avtomobil, ter izključeno izogibanje prometu. Osebno, če vključim izogibanje prometu, me prav tako vodi po lokalnih cestah- makedamu itd. Sploh pa največji problem pri 250-ki je, ko ga enkrat ne ubogaš, ter zaviješ po svoje se zgubi z njegovim preračunavanjem. Najbolje, da ga takrat ugasneš, ter ponovno vklopiš, počakaš, da najde satelite in tvojo točko, ter mu ponovno pokažeš tvojo pot. Če še to ne pomaga izključiš adria route karto in uporabljaš samo novo evropsko karto 2008 NT v kateri je že velik del Slovenije pokrit, razen če te niso zaj.... in ti prodali garmina s staro karto 2007, kot to počne večina trgovcev. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Evo, sem imel nüvi 250W na preizkusu v Beogradu. Naložene karte Adriaroute 2.0 in SCGroute.
Hrvaška je dobro pokrita.
V Srbiji je pokritost z glavnimi cestami še kar zadovoljiva. Manjših ulic ni vrisanih, pravtako skoraj ni POI točk. Če hočeš tankat, te pošilja na Hrvaško...
V Ljubljani sem testiral, kako pametno zna izračunati, ko hočeš obvoz. V večini primerov mi ponudi 2 različni poti, ne ponudi pa še dveh drugih, ki jih redno uporabljam... Ko pa sem zavil po svoje, je v redu izračunal novo pot.
Citiram: |
Sploh pa največji problem pri 250-ki je, ko ga enkrat ne ubogaš, ter zaviješ po svoje se zgubi z njegovim preračunavanjem. Najbolje, da ga takrat ugasneš, ter ponovno vklopiš, počakaš, da najde satelite in tvojo točko, ter mu ponovno pokažeš tvojo pot. |
Še nikoli nisem zasledil takšnega problema... Vedno lepo preračuna.
Mogoče imaš kakšno napako v karti?
Citiram: |
Edino kar malo pogrešam, so plastnice, |
Si preizkusil AdriaTopo? Meni deluje zelo v redu. Tudi glavne pešpoti po hribih so vrisane. Le kakšno ime vrha manjka, ali pa ga navigator ne izpiše takrat ko bi ga rabil... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Hmm imam malo čuden problem. Tale moja nova škatla me na vsak način poskuša pripeljati domov po poljskih poteh. Jasno, da imam to opcijo izključeno. Pomislil sem že, da je kje kaka negacija, pa sem stvar vključil. Popolnoma isto. Je sicer res, da je pot za cel km krajša, a je skoraj zaraščena in polna robide. In kot sem že dejal makadamska.
Ve kdo v čem je hec? |
Darko, popolnoma isto se je obnašal Garmin, ko smo nazadnje prišli do tebe za sejem v Italiji. Mogoče karta nima pravih podatkov za tvoj konec. Na vsak način je kazal na neko makadamsko, zaraščeno pot. |
Ali nima naprava opcije: izogibanje: "makadam"? Za bicikel velja: izogibanje "avtocesta" in "plačljiva cesta", pa nariše pravo smer.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni