Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ju3e Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:30 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: lovrenc na pohorju
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 8:58 am Naslov sporočila: SMETI - Odpiranje in zapiranje mešalnega ventila glede na te |
|
|
mene zanima če kiri ve kako bi jas lahko naredil da bi se mi mešalni ventil odpiral in zapiral:
od 30stopin do 80 stopin se bi odpiral od 80 pa do 30 stopin pa zapiral ko pa bi temperatura stala na mestu se nebi spuščala ali rastla pa bi bil ventil bil pri miru se nebi zapiral in ne odpiral.
lepo prosim če gdo ve kako bi lahko to naredil bi mi sporočil
lep pozdrav jure[/b] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Točn tk mislm ej. Mi smo to rešl že tle pod točko 1.
--> Testni forum, brisano in smeti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
A imaš že kakšen ventil? Za teke primere je potrebno uporabljat proporcionalne ventile oz. krmilnike ventilov. Ostalo, elektroniko, pa ni tak "baubau" narediti le prav način krmiljenja moraš izbrati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kaj iz tega programa:
www.first.si  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazp Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50 Prispevkov: 113 Aktiv.: 0.54 Kraj: Blejska Dobrava
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
najcenejša varjanta je motorček od brisalcev (12V enosmerne), 2 zobnika in veriga za moped, senzor temperature, nekaj relejčkov in stvar dela odlično. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ju3e Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:30 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: lovrenc na pohorju
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja mam ze en ventil ki ima motorcek vgrajen in ga lahko nastavljas rocno ali automacko.ta ventil ima napajanje 24v ostale podatke pa zal nemorem povedati ker ga ima moj oče ki ne živi zraven mene.lahko pa ga povprasam za podatke in kakšno sliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ju3e Neznanec

|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja pa zanima me kakšne krmilnike bi lahko uporabil ??
hvala za nasvete in da mi pomagate pri tej tezavi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:16 am Naslov sporočila: Re: Odpiranje in zapiranje mešalnega ventila glede na temper |
|
|
ju3e je napisal/a: |
mene zanima če kiri ve kako bi jas lahko naredil da bi se mi mešalni ventil odpiral in zapiral:
od 30stopin do 80 stopin se bi odpiral od 80 pa do 30 stopin pa zapiral ko pa bi temperatura stala na mestu se nebi spuščala ali rastla pa bi bil ventil bil pri miru se nebi zapiral in ne odpiral.
lepo prosim če gdo ve kako bi lahko to naredil bi mi sporočil
lep pozdrav jure[/b] |
HE?
Ki češ met?
Daj spravi skupaj en pošten stavek in malo bolje opiši problem, lokacije senzorjev in vse ostalo. Če ne, potem pokliči inštalaterja za centralno, da ti zmontira PID regulator. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ju3e Neznanec

|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: lp |
|
|
jas bi rad to mel pri centralni da bi reguliralo vodo mislim koliko bo je steklo ven iz bojlerja ki ga grejejo soncni kolektorji.
imam pa eno cevto tipalo(ega 513-1100-000 tour&andersson AB- sweden. to so vsi podatki ki pisejo na njem) ki meri temp vode (cevi)kako je topla.za mesalni ventil pa nemorem kaj vec povedat ko pa da je 24v in lahko ga rocno nastavis ali pa automaticno.
lep pozdrav jure
Še eno tako skrpucalo, pa gre tema pod ključ. VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj piši po slovensko. Uporabljaj velike črke za začetek stavka, ker je prava muka razbrati kaj hočeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer mi ni popolnoma jasno "ki češ", toda obstajajo zelo enostavni termostatski mešalni ventili, kateri mešajo toplo in mrzlo vodo. Mešalni ventil nastaviš na določeno temperaturo in na izhodu bo vedno enaka temperatura vode. In to je to. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ju3e Neznanec

|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 9:12 pm Naslov sporočila: Lep pozdrav |
|
|
Ja obstajajo termostacki mesalni ventili samo ne delajo ako kot ti hoces. Ker ti kupleni so skoraj cist odprti ali pa skoraj cist zaprti jas pa hočem ,da ko bo temp. naraščala se bo odpiral in ko bo padala se bo zapiral (temp od 30-80 odpira od 80 do 30 pa zapira ko pa je temperatura na miru da se ne spreminja pa stoji ta ventil se ne zapira in tudi ne odpira.drugace pa more se pocasii odpirat in zapirat kot sem ze rekel prej.Upam da je vsaj malo vajm jasno kaj zelim povedat??
Opravičujem se za napake ki jih delam in upam da boste vsaj del tega lahko prebrali
L.p jure
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|