www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vezice za protoboard
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 9:55 pm    Naslov sporočila:  vezice za protoboard Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni!
Zanima me, kje mojstri dobite vezice, ki jih uporabljate za projekte na protoboardu. Jih sami narežete iz kakšnih kablov (katerih), ali se to kupi?
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UTP kabel potem LPT kabel itd. morajo biti čim bolj tanki, mehki in pa raznobarvni če se le da! Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam za to uporabljam posebej za to kupljenih 5m UTP-LAN kabla. Potem si ga sam narežem kolikor je pač treba. Najbolje je, da je kabel trd, če ima preveč žičk (oplet), potem vse skupaj rado "zacveti" Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Conrad in Neuhold

P5310003.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  156.34 KB
 Pogledana:  11 krat

P5310003.JPG

P5310002.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  199.36 KB
 Pogledana:  6 krat

P5310002.JPG

P5310001.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  426.67 KB
 Pogledana:  27 krat

P5310001.JPG

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam žice od telefonskega kabla. So raznobarvne, jih je dosti in so iz samo 1 žičke, se pravi se mi ne razpletajo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Jaz uporabljam žice od telefonskega kabla. So raznobarvne, jih je dosti in so iz samo 1 žičke, se pravi se mi ne razpletajo.

Enako... par metrov 50-paričnega kabla bo dovolj za naslednjih nekaj let Cool

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:
UTP kabel potem LPT kabel itd. morajo biti čim bolj tanki, mehki in pa raznobarvni če se le da! Laughing

Kaksni mehki - na to bi mroal dodajati svoje konice ? Trdikabel samo olupis, pa je takoj pripravljen za akcijo. Vcasih je imel HTE to na metre, pa ga je ze zdavnaj zmanjkalo ... kot so ze drugi omenili, je UTP kabel vir tovrstnih ziv (malenkost premajhnegapremera za moj okus, tisti HTEjev drat je bil namrec malo sirsi, a vseeno).

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za to uporabljam žico, ki ji ne vem več izvora. Ima izolacijo podobno silikonski, le da se jo da silno enostavno sneti že z nohtom.
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Conrad in Neuhold

Silvo, tale tvoj način se mi zdi praktičen. Verjetno si te žice kupil v kompletu Confused . Jaz moram najprej olupiti zgornjo plast UTP kabla, nato pa še vsako žičko posebej Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
Conrad in Neuhold

Silvo, tale tvoj način se mi zdi praktičen. Verjetno si te žice kupil v kompletu Confused . Jaz moram najprej olupiti zgornjo plast UTP kabla, nato pa še vsako žičko posebej Wink .

Pa še UTP kabel ima precej krhke žile in jih ne smeš veliko prepogibat.
Tele žičke, ki jih imajo pri Neuholdu so idealne za protoboard.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred vsem pri žicah iz UTP kabla problem izolacija, ki je kar precej trda. Za protobord uporabljam v glavnem rumeno, rdečo ter črno (kupljene v Conradu) Žice so pocinjene. Tudi izolacijo gre dokaj enostavno sneti. Tisti večbarvni sortiment sem kupil v Neuholdu. Gre za finožične žice, ki niso primerne za protobord. Služijo mi za kake povezave pri vgradnji v ohišja.

P6010006.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  420.01 KB
 Pogledana:  9 krat

P6010006.jpg

matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za snemanje izolacije s tankih kablov je odličen pripomoček vžigalnik, s katerim jo malo pogrejemo, nato pa gre brez težav proč tudi z nohtom.
Nazaj na vrh
krupivnk
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45
Aktiv.: 1.50
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si jih nabral kar v šoli Cool
Nazaj na vrh
taubek
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37
Aktiv.: 0.82
Kraj: Malecnik pri MB

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

telefonski kabl trdi je zelo dobra varjanta za to, prava debelina, trdota in enostavno snemanje izolacije.
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni