Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 4:56 pm Naslov sporočila: Preprost autoroute (PCB) |
|
|
Že dalj časa vsem mojim potrebam zadostuje Sprint Layout. Zanima me pa če obstaja kakšen tak preprost program za autoroute.
Se pravi kaj iščem:
-majhen za domačo amatersko uporabo
-pregleden da ga obvladaš v 5 minutah dela. Tako kot je to z sprint layout.
-da je koliko toliko spodoben pri preračunih poti. (rezultatih)
Kakšne pristope ti programi uporabljajo ne vem. Ali moraš z miško klikat pine in jih povezati ali pa vnašat številčno "pare" ker še nisme z dobenim delal. Sam da je simpl pa easy. To me zanima. (inštaliraš in že delaš) . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 71043.88
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja vem da so ti zahtevni ja.
Samo kaj takega bi jaz mel (pa četudi za majnše projekte in amatersko rabo) da bi elemente nametal na zaslon pa pine povezal med seboj tako da bi kliknil na pin1 od prvega elements in pin2 od drugega ali pa ročno vpisal recimo oznako pina 1 in pina 2 in bi potem program razporedil elemente in naredil vezi kar sam?
Gre pa za majnše malo zahtevne projekte!
Recimo sprint layout mi več kot zadošča ampak z autorute bi pri ploščicah ki majo recimo 3 čipe z 20 ali 30 pini to bistveno prej naredil kot da moram ročno sam povezovati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
To zgleda približno tako kot sem opisal.
Da bi jaz samo pine poklikal pa elemente nametal pa autoroute stisnil.
Pa da ni neki software preveč specialen ki še nevem kaj vse omogoča zraven ampak v bistvu le to. Predvsem pa da ne rabiš najprej kakšnih shem delati ali kaj podobnega ampak direkt klikaš pin na pin povezave in je to to.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 71043.88
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem iskal pa ni trial verzije.
Sem pa našel to in bom sprobal:
http://www.kov.com/QuickTour/PCBRouting.aspx
Ah ta trial pa hoče neki password. Bom drugič malo googlal na to tematiko če pa kdo pozna kaj s prve roke pa se priporočam za link.
Z teh dveh naslovov pa se vidi prbližno kaj me zanima. Simple da klikaš po pinih in klikneš autoroute in je to. Brez dodatnih nastavitev in da začetnik opbvlada v 5 minutah.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.67 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je zelo všeč sprint layout, imam scrackano verzijo vse lepo in prav, edino moti me to, ko delaš povezave za avtorute, lahko samo od pina do pina, ne moreš pa narediti povezave od pina naprimer do druge povezave (črte), ali od črte do črte, tako kot kaže na sliki linka, ki ga je pripel Sloman. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Tor Jun 03, 2008 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusi Dip trace. Jaz sem navdušen.
(Do zdaj sem vedno uporabljal sprint layout.) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.67 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sre Jun 04, 2008 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
super program, edino knjižnjica elementov je bolj boga. funkcije so pa fenomenalne. se mogoče da knjižnjico obogatiti? Če, kako?
Malo sem gledal na uradni spletni strani, pa je nekaj dodatnih knjižnjic, ampak ne vem, če je dosti kaj uporabnega v njih. Zanimajo me predvsem standartni elementi (pogoste diode, upori, triaci, tiristorji, tranzistorji, kondiji in tako dalje)...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Sre Jun 04, 2008 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dejansko omogoča uvoz program iz naprimer Eagle knjižnic in podobnih programov če sem prav razumel. Ampak se nisem s tem še nič ukvarjal.
Sam sem najprej tudi mislil da so knjižnice zanič ampak v knjižnicah je vsaj "50.000+ components from different manufacturers"
Tako da te stvari kot si napisal so zagotovo notri. Malo boš samo rabil časa da skužiš sistem kje kaj najdeš.
Sam definitivno ne grem nazaj na sprint layout več ker je program fenomenalen.
Ravno danes sem skupaj zmetal eno vezje in ne morem vrjeti kako hitro sem končal.
Priporočam ti tudi da si prebereš PDF tutorial z njihove strani. Direkt link je tudi kar iz programa glej pod help->diptrace tutorial. Kjer se naučiš tudi takih fint da elemente vrtiš z tipko R in podobno...
Da se tudi narediti shemo in potem vezje iz sheme ampak to je malo težavno za začetnika. Všeč mi je zelo tudi funkcija, ki sama razporedi elemente. Oziroma celo glede na prej določeno obliko ploščice. Plus tega pa je vse skupaj zelo preprosto in nezahtevno za uporabo. Vsekakor vredno preizkušnje. (In za moje pojme uporabo). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.29 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2008 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
A lahko pripneš sliko (print-screen ali print) vezja katerega si zrisal v tako kratkem času? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2008 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Tistega vezja ti ne morem sem pa naredil ti primer:
Namečemo elemente in povežemo ustrezne pine:
Stisnemo tipko za avtomatsko razporeditev elementov.
(Računalnik sam postavi elemente mi pa če se s čim ne strinjamo na koncu preprosto povlečemo element na ustrezno mesto):
Kliknemu Autoroute:
Program si zasluži bolj dostojno in točno predstavitev na nekem konkretnem vezju
in čeprav mi nebi vzelo dosti časa se odpravljam spat in mislim da bo za "prezentacijo" to dovolj.
Bistvo prezentacije: Čas dela? 1 minuta.
Imena elementov, debelina povezav razmik med elementi oblika ploščice... vse se
da na zelo pregleden način nastaviti.
Seveda lahko najprej se naredi tudi shema in potem iz nje avtomatsko vsi trije zgornji postopki ampak tam je potrebno malo več spretnosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2008 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta funkcija se pokaže uporabna, kadar na internetu najdeš, kar iščeš, vendar ni preizkušenega pcbja, pa je samo shema, pa jo prerišeš in ti tale mojster program sam nariše vezje (seveda po tvojih željah). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.73 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2008 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se pred časom igral s kicadom in freerouterjem, ki je zastonj, pa se mi zdi, da zadeva kar dobro funkcionira (je pa res, da drugih autorouterjev še nisem preizkušal). _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|