www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bascom AVR in serijske prekinitve

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MaLi-X
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2005 10:34
Aktiv.: 0.24

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2005 10:39 am    Naslov sporočila:  Bascom AVR in serijske prekinitve Odgovori s citatom

Za Bascom-om 8051 se veliko delal z serijskimi prekinitvami in Atmeli 2051

Sedaj pa sem si nabavil razvojno okolje za AVR-je pa mi tale serijska prekinitev ne gre in ne gre od rok.

Potreboval bi takšen program, ki bi v DO LOOP zanki nekaj delal.
Ko pa dobim nekaj preko serijskega RS232 porta na čip pa skoči program v neko prekinitveno rutino in samo sprejem to kar je dobil, in se vrne nazaj v DO LOOP zanko.

Za prekinitveno rutino more biti podprogram, ker bom še ta sprejem nekako obdelal in ga pol v DO LOOP zanki upošteval…

Mi lahko kdo napiše to v 5-tih vrsticah kako more biti skonfigurirana ta serijska prekinitev
Ker meni ne dela NIČ

Ima pa AVR 8535

Hvala,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Yahoo Messenger - naslov
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2005 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podobne težave. Z Bascom-om 8051 sem to reševal s SCON registrom. Na simulatorju mi je zadeva delovala tako, kot sem želel. Ko pa sem zadevo prestavil v realno okolje pa nisem in nisem mogel rešiti tega s prekinitvijo. Zadeva je delovala samo z uporabo SCON registra.

Pri AVR-jih SCON registra ni. Sta pa tu dva registra, ki upravljata s serijskim portom. Mislim, da sta to :

ter registra UCSRA in UCSRB.

Moram pa priznati, da se tudi jaz mučim s tem.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MaLi-X
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2005 10:34
Aktiv.: 0.24

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2005 5:26 pm    Naslov sporočila:  To je to Odgovori s citatom

To je to dela zagotovo

Za Bascom 8051
------------------------------------

Koda:

$baud = 2400
$crystal = 11059200

Enable Interrupts
Enable Serial
On Serial S_prekinitev

Do
  wait 1    'nekaj dela
Loop

S_prekinitev:

Scon.1 = 0
   sprejem = Inkey                                           

Return

---------------------------------------
ZA AVR
---------------------------------------

Koda:

Dim Name As String * 10 , I As Bit

Enable Urxc
On Urxc Recive
Enable Interrupts
Config Pinb.0 = Output

I = 1
Print "Start"

Do
Portb.0 = Not Portb.0         'UTRIPA

If I = 0 Then                 'NA STRING JE SPREJET
I = 1 : Print Name
End If

Wait 1
Loop

End
Recive:
Input Name
I = 0
Return
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Yahoo Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni