|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me še, če zmešate na koncu natrijev hidroksid (mešanica s katero ste razvijali) in mešanico s katero ste jedkali.
Zakaj to sprašujem?
Ker na solni kislini piše, da se nevtralizira z natrijevim hidroksidom. Ampak težava je da v mešanici za jedkanje so še druge spojine. Vodikjov peroksid. Ostanki od jedkanja in kaj ves kaj še vse...
Sem včeraj naredil mali test in sem zelo malo količino tega zmešal in sem dobil neko črno brozgo ven. Tako da nevem, če je to najbolj pametno početi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sloman je napisal/a: |
Zanima me še, če zmešate na koncu natrijev hidroksid (mešanica s katero ste razvijali) in mešanico s katero ste jedkali.
|
NE!
Spraviti moraš vsako posebej
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno, kaj s to brozgo nameravaš narediti. Dejansko gre za nevarne odpadke in bi si brozga zaslužila, da se jo zliva v eno posodo, potem pa odda ko je odvoz nevarnih odpadkov. Si pa upam trditi, da je bolje, da se kislina in baza zlijeta skupaj in se tako vsaj malo nevtralizirata (no, kot stranski produkt se izobori še bakrov nevemkaj). Sem pa videl, da se je kislino od jedkanja zlivalo v navaden odtok ... Ne tega delat ...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam si trditi da 80 % amaterskih uporabnikov zlije to kislino v odtok.
Ja to je vprašanje je bolše zmešati ali ne. Nisem kemik niti malo pa nevem. Slučajno sem pač prebral na solni kislini da se nevtralizira z natrijevim hidroksidom.
Ampak ker so še druge spojine prisotne preprosto nevem kaj se zgodi. Brozga nastane na vrhu po zmešanju male količine tega to sem sam sprobal. Druga pa nevem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kaj se že uporablja cevosan ?
Aja.. in s čim se škrope trte? A ni tisto modra galica? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni