|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tadej.ko2 Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.35 Kraj: sveta trojica
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 9:57 pm Naslov sporočila: težava s 5.1 sistemom zvočnikov - delujeta le L in D |
|
|
pozdravljeni!
nikakor mi ne uspe popolnoma usposobiti 5.1 sistema zvočnikov. zvok prihaja le iz L in D. ta problem sem srečal že večkrat, sedaj pa se je zgodilo še meni.
os vista; osnovna: Intel DRAGON TAIL PEAK DP35DPM, zvočna: Integrirana zvočna kartica Intel HDA 5.1.
audio driver: sigmatel
tako je: če v Sound nastavitvah nastavim Speakers-Configure - 5.1 surround, se zdi da dela (kliki na posameznih zvočnikih povzročijo zvok tam, kjer je treba).
vendar pa vsi ostali zvoki (wmp, divx & bs -player,windows sounds,...) ostanejo prikoreninjeni na L in D.
z instalacijo ffdshow kodekov ter obklukanjem nastavitve Dolby decoder sem celo dosegel, da se je bs-player oglasil tako kot se spodobi, ostalo pa še kar na stereo.
Dolby control center ne dela - javla konflikt s avdio driverjem.
please, help... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ostale predvajalnike ne vem, v Winampu je pa potrebno za surround predvajanje izbrati Directsound output (namesto Waveout). Primerne nastavitve je potrebno izbrati še v nastavitvah kartice -- to je za Audigy 2ZS.
Poglej, če tvoji predvajalniki omogočajo izbiro directsound (mislim da media player classic -- nemikrosoftovski to ima), če pa še kar ne dela, je pa problem verjetno v kakšnem filtru -- ffdshow, ac3dec, ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej Š. Član

Pridružen-a: Pon 25 Jun 2007 23:33 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.38 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš morda še kakšno zvočno kartico poleg integrirane v sistemu? Sem imel že primer konflikta s podobnimi znaki med integrirano in dodatno zvočno kartico. Pomagalo je, da sem integrirano v BIOS-u onemogočil in uporabljal dodatno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tadej.ko2 Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 18:26 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.35 Kraj: sveta trojica
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2008 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
problem rešen!
kot sem rekel, dolby driverji niso delovali. našel sem najnovejšo verzijo na internetu (ko sem ga prvič instaliral, interneta tu še ni bilo), obkljukal Enable dolby pro logic ll, in deluje!
pa hvala vsem za nasvete! lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni