www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

računalnik trese

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:  računalnik trese Odgovori s citatom

če se dotaknem računalnika in termoakomulacijske peči me strese(tudi če je peč ugasnjena) Evil or Very Mad (nameril sem slabih 20V). kaj je po vašem narobe?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slaba ozemljitev. Lahko da je prekinjena kje med PCjem in vtičnico (kabel ali vtikač na PCju), dostikrat pa je tudi kaj narobe v vtičnici na zidu ali vmesnem podaljšku.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozabil sem povedati da nista priključena na isto vtičnico
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem enkrat nameril 100V~ med pomivalnim koritom in pomivalnim strojem.

Obrnil sem vtikač od pomivalnega stroja na glavo(obrnjena faza in nevtralni) in zdaj ne trese več.

Prej sem seveda ledice prižigal gor Very Happy Toka pa ni bilo dosti. cca. 5W moči je dalo.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

StricGeza je napisal/a:
pozabil sem povedati da nista priključena na isto vtičnico

Nima veze. Vse vtičnice v hiši bi morale imeti skupaj vezan ozemljitveni vodnik. To pomeni, da bi morala biti tudi vsa ohišja brezhibno ozemljenih naprav na istem potencialu, kar zagotavlja varnost in odpravlja "tresoča presenečenja" ...

Vzrok za takšno tresenje je velikokrat v EMI (RSO) filtru, ki je prikazan na sliki. "Krivca" pa sta zaradi slabe ozemljitve ohišja naprave ravno kondenzatorja ob katerih je rdeča pika ...

EMI_Filter.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  21.91 KB
 Pogledana:  3 krat

EMI_Filter.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni