www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MIDI 2 ARM 2 Relay

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
TheUnknown7
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 12:30
Aktiv.: 0.04
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 12:49 pm    Naslov sporočila: icon_idea MIDI 2 ARM 2 Relay Odgovori s citatom

Zivjo

Dobil sem idejo pa me zanima ce je mozna realizacija z učnim razvojnim sistemom LPC2138.Sem bolj ko ne zacetnik na tem podrocjo, 2leti nazaj sem nazadnje uporabljal ta sistem na faxu in sem ze dosti pozabil od takrat.
Sem pa tudi nov na tem forumu, tako da vsi lepo pozdravljeni!

ideja je pa taka:
Kitarski multiefekt ima MIDI povezavo ki bi jo rad priklopil na LPC2138, prebral podatke ki se prenašajo preko, oz. samo podatek kateri preset je trenutno izbran na multiefektu.Ko bi znal enkrat to prebrati, potem bi priklopil na ta sistem še 3-4 releje, ki bi se vklapljali in izklapljali glede na preset izbran na multiefektu. Releji bi kontrolirali kanale na ojačevalcu... itd.

Prvo vprašanje je, ali je to možno realizirat s tem sistemom LPC2138?
Ko sem googlal sem zasledil nekaj, da je to mozno samo ce ma mikroproc. UART. ta ma 2, tako da to nebi smel bit problem.

Na vezjih na katere sem naletel je bil gor nek element 'optocoupler' ki naj bi glavnasko locil MIDI povezavo, skatlica v kateri je LED dioda in svetlobni senzor.
Zakaj je to tam in ali je to nujno potrebno??

Glavna naloga zaenkrat bi bila povezat MIDI z LPC2138 in prebrati kaj se dogaja na MIDI povezavi. Ima mogoce kdo kako idejo, izskusnje s tem in kako se zadeve lotit??

LP
Tomy

Nazadnje urejal/a TheUnknown7 Čet Jun 26, 2008 10:36 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MIDI je komunikacija z moduliranim tokom, za razliko od velike večine sistemov, kjer napetostni nivoji pomenijo podatke.
Z LPCjem bi šplo brez problema.
Optocoupler je v redu stvar, da galvansko ločiš vse sisteme. Vzemi take, ki imajo logična vrata na izhodu. Taki so hitri. Mislim da je 6Nxx serija.

P.S. popravi vse [slovenščina je zame španska vas] v svojem prispevku.

zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.borg.com/~jglatt/tech/midispec.htm

Tole si malo poglej. Vsebuje vse, kar rabiš. V temi "kaj trenutno počnete" pa sem postal fotke, kaj trenutno počnem. Šarm je še prevelika zadeva. Z nekaj volje bi lahko naredil precej bolj pripravno in cenejšo zadevico. Sicer pa trenutno ravno spravljam ene module iz protoboarda na tiskanine...

TheUnknown7
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zcetrt hvala za link. Bom najverjetneje uporabil kar 6N138, predlagan na tisti strani.
Torej je povezava do UARTa resena.

Kako se sedaj lotit naslednjega koraka?Prebrat kaj po tej povezavi pride?
Vem da iz tega multiefekta po MIDI povezavi pride 7-biten hex podatek:

MSB---> LSB
7-bit HEX: 0A DD EE
binary: 0000 abbc dddd dddd 0eee eeee
Tako dobesedno pise v navodilih.

Mene zanimajo krepko napisani d-ji, to so vrednosti trenutno izbranega preseta. 0-127

Mogoce kdo ve kje bi se dobile informacije kako se dela z UARTom?
Mogoce nekaj v stilu 'UART za telebane.' Think

Hvala
Nazaj na vrh
zcetrt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V datasheetu za ARM ali celo v skripti za šarm.

Za MIDI itak uporabljaš optocoupler, tako da ni kakšne panike ob pravilni vezavi izhoda optocouplerja preko pulldown upora na RX pin RS232 konektorja na Šarmovi plošči. Več se mi ne da ukvarjat s Šarmom trenutno. Vem pa, da smo v 4. letniku delali vajo z RS232 pri predmetu Računalniško nalrtovanje vezij II. Na tej spletni strani lahko najdeš predlogo, ki bi ti bila lahko v pomoč.

Jaz delam s PICi in bi imel program, ki bi počel to, kar želiš ti, spisan prej kot v eni uri in sestavljeno vezje na manjši ploščici, kot je ŠARM. Prav tako bi bil AVR več kot dovolj za tole. ARM je pa premočan in zelo neizkoriščen pri tem Smile

http://www.fe.uni-lj.si/~janezp/computer_aided_circuit_analysis_ii/uart-slo.html

Tole je laboratorijska vaja, katero morda prej opravi. Ko obš imel to narejeno, te do tvojih želja loči le nekaj minimalnih popravkov in modifikacij. In prava nastavitev BAUD rate (31250, če se ne motim. Piše v specifikacijah MIDI-ja)

TheUnknown7
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 1:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz datasheeta in ostale dokumentacije na strani www.s-arm.si se ne znajdem žal prav nič.

bom pa vsekakor pregledal tud vse kar je na tem tazadnjem linku.

in ja, vem da dosti ljudi tukaj bi tako stvar naredilo verjetno bolj hitro kot sem jaz rabil za napisat teh par objav, ampak bom jaz kar sam to pocasi nastudiral. Hobi pač.

Mogoče bi mi prav prišlo če bi mi kdo napisal ukaz/e za uporabo UARTa ali pa kje bi jih našel?!

Glede tega da je ARM ful preveč kot pa jaz rabim, vem.Trenutno imam samo to na voljo. Upam da naštudiram kako vse to deluje pa stestiram, pol pa se ze oglasim da mi priporočate kaj bolj primernega za končno realizacijo.

Hvala
Nazaj na vrh
zcetrt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 7:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto, kar bi ti rad n ašel, je izgleda narejen program. Na strani, katero si sam polinkal, je uporabniški priročnik, kjer iskalni niz UART vrne nezanemarljivo števiolo zadetkov. V tisti vaji, katere link sem podal, so navedeni vsi potrebni ukazi za UART (le za baud rate nisem 100% prepričan).

Preostane le, da se lotiš dela in morebitnih težavah vprašaš o konkretna vprašanja. S tem, kako se kje ne najde nič, pa nekoliko pazlivo Smile Če je res volja, potem je trenutno materiala zadosti.

A na Šarmov LCD znaš pisat?

TheUnknown7
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tistem uporabniškem priročniku se ne znajdem oz. ne vem kaj kaj pomeni.

Sem šel in bom šel še enkrat čez cele zapiske predavanj, kjer je na praktičnih primerih vse lepo razloženo.Glede uporabe LCDja,LEDic,ADC,DAC, ni problema. Dodatne pine sem tud enkrat ze testiral s priključitvijo dodatne tipke. To je več ali manj znanje ki ga imam.

Najbolje bo da najprej grem po optocoupler in vse skupaj povezem.Potem pa bom ze kaj spackal skupaj=)

zaenkrat hvala
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni