www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Garmin Nuve 200!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
burger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 3:38 pm    Naslov sporočila:  Garmin Nuve 200! Odgovori s citatom

Vaše mnenje! Zadeva je res poceni, me pa zanimajo vaše izkušnje z njim ali se splača kupit takemu uporabniku kot sem jaz (Večinoma sem na terenu po sloveniji in kaj po hrvaški, včasih pa tudi kaj bolj na sever)?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem na testu 250W.
Deluje solidno, navigacija je ok z Adriaroute. Glasovno vodenje je ok. Rabiš dodatno SD kartico za zemljevide. Adriaroute zasede cca 150MB na kartici.
Ne zna pokazat trenutnih koordinat in nadmorske višine.
Ne predvaja mp3 in ne sprejema radijskih sporočil o prometu - pri nas tega itak ne oddajajo).

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih informacijah je Adriarute še najboljša kartografija za Slovenijo ter balkan. Mislim, da to lahko daš edino na Garmina. Sam imam 250 ter solidno deluje. Z drugimi napravami nimam izkušenj.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ne zna pokazat trenutnih koordinat in nadmorske višine.

250-tka zna. Če se prav spomnim, klik na "vozilo" pokaže kordinate ter nadmorsko višino. (ne morem poskusit, ker sem ga posodil) Slednje sigurno dela, ker smo pri kolegu "merili" višinsko razdaljo od bazena do hiše.

elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 2:01 am    Naslov sporočila:  Re: Garmin Nuve 200! Odgovori s citatom

burger je napisal/a:
Vaše mnenje! Zadeva je res poceni, me pa zanimajo vaše izkušnje z njim ali se splača kupit takemu uporabniku kot sem jaz (Večinoma sem na terenu po sloveniji in kaj po hrvaški, včasih pa tudi kaj bolj na sever)?

LP

Za 20€ več dobiš nuvi 205, ki je novejši model od 200-tke, ima pa hitrejši procesor, več prostora 1G, tako da adriaroute brez problema spraviš v nuvi pomnilnik in ni potrebna dodatna pomnilniška kartica, ima tudi nov lepši software, pa še kaj bi se našlo. Deluje pa odlično, prej sem imel nuvi 250, sedaj pa imam nuvi 205 in je veliko hitrejši. Predvsem čas pridobivanja satelitov, preračunavanje, brskanje po meniju, brskanje po zemljevidu,..

LP

Leon

BTW: če kdo rabi kakšen nasvet kako naložiti adriaroute, lahko na PM

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 7:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Slednje sigurno dela, ker smo pri kolegu "merili" višinsko razdaljo od bazena do hiše.

Sicer nevem za kateri model je šlo, spomnim pa se da smo enkrat testirali kolegovega Garmina in da smo hodili po parkirišču, pa je po premiku dveh korakov prikazana višina skakala za cca 5 m. Shocked Rolling Eyes
Nevem kako ste lahko vi merili višinsko razdaljo od bazena do hiše.
Nazaj na vrh
burger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tale NAVIGON 2100 v primerjavi z garminom?

http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=55249
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2008 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam si lastim TomTom ONE XL in sem zadovoljen. Koordeinate dobiš lahko, višine pa ne prikazuje. Razen navigacije po stopnicah v Buzetu se še nisva zgubila in vsaj nima nadležnega "Preračunavam".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni