|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2003 11:21 pm Naslov sporočila: Informacije o forumu |
|
|
Pred časom je na vsem znanem forumu tekla precej aktivna debata o nekem zaprtem forumu ki ga je nek "iskra" dajal kot primer vzornosti. Po mojem je kar nekaj verjetnosti da gre za veliko skrivnost . Mene pa vseeno malo "firbca" kako zadeva izgleda v živo . Če ima kdo kake informacije o tem, so dobrodošle.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
castro Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.30
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2003 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
In ta isti Iskra se je na tem forumu (beri elektronu) tudi tako potrudil, da je (na roko) izbrisal vse svoje poste, ker bi ga v nasprotnem primeru najbrž kdo izmed kroga njegovih skrivnostnih sodelavcev lahko obtožil izdaje strogo zaupnega gradiva.
OK, sam mislim da je brez veze, da sploh sodeluješ na forumu, če potem kvasiš take kretenizme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, zelo verjetno imaš prav. OZS je bila omenjena. Iskri je šlo zelo v nos, da se informacije objavljajo javno in to celo take, kako naviti visokonapetostni transformator ali kako očistiti konico spajkalnika. Verjamem, da ljudje, ki živijo v bistvu od svojega znanja, težko gledajo, da se dragoceno znanje prosto objavlja - ampak to je smisel interneta. Informacije lahko iščeš po vsem svetu. In ko je Iskra to doumel, je svoje neumnosti izbrisal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni. Na našem forumu (SEKCIJA ELEKTRONIKOV OZS) že dolgo spremljamo razvoj vašega foruma. Naravnost presenetljiv je njegov razvoj in lahko samo pohvalim obliko in možnosti , ki jih daje obiskovalcem.Nekaj stvari na njem je naravnost " vizionarskih" , kot naprimer "bolha",res dobra pogrutavščina. Trenutno sicer ni ravno v uporabi , vendar pa bo lahko marsikomu pomagala do poceni materialov. File manager , je zelo uporaben, posebne pohvale pa je vredeno dodajanje priponk na forum.
Vaš administrator resnično obvlada programiranje.
Ker pa ste načeli tudi temo , katero sem sam začel na elektron-u in smatram ,da lahko izmenjamo nekatere izkušnje z delovanjem foruma.Seveda , če ste zainteresirani.
Foruma sta po funkciji zelo različna , tako da marsikatere rešitve niso prenosljive, mogoče pa je dobro da se z njimi seznanimo.
Naj samo na kratko predstavim forum sekcije elektronikov OZS:
Na njem delujejo različni profili elektronikov , ki so včlanjeni v obrtno Zbornico Slovenije. Najaktivnejši del trenutno predstavljajo RTV serviserji , saj je danes zaradi polave novih aparatov nemogoče več spremljati nove modele. Tako si medsebojno pomagamo, saj so nekateri specializirani za različne proizvajalce, tako da s svojem znanjem in rezervnim materialom pomagajo drugim. Samo za primer , ocenjujemo ,da je trenutno v slovenjiji nekaj tisoč različnih električnih aparatov , katere servisiramo. Nemogoče je imeti vse načrte , rezervne materiale , podatke za eprome , servisne menuje ITD. Zato tudi med seboj sodelujemo in si v težavah pomagamo. Veliko teh podatkov , načrtov ITD pa je avtorsko zaščitenih , tako da ne smejo biti javno objavljeni, zato tudi imamo določene stvari na zaprtem delu foruma. Verjamem da boste razumeli zakaj zaprti forum, saj nobena fabrika svoje tehnologije ne da na javno uporabo,še celo za zguljene TV oddaje moramo po novem plačevati lecinčnino.
kaj več o tem pa kasneje , seveda če bo interes.
Prepričan sem , da lahko uspešno sodelujemo , saj je že vaš član >Kralj< na nek način nakazal možno pot sodelovanja, ostale poti pa je potrebno strpno poizkati.
Z upanjem na uspešno sodelovanje .
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav tudi iz moje strani.
Se strinjam z Iskro o možnosti sodelovanja, vendar bi rad nekaj pripomnil.Ne poznam sicer omenjenega foruma, pa vendar, sem razvidel, da imate nekatere stvari zaklenjene, kar pomeni, da so dostopne samo določenim ljudem.To zame ni več forum, ki bi bil za širšo javnost, ampak za določen krog ljudi, verjetno pa tudi ne bom dobil odgovora, če bom vprašal kako odpraviti napako na TV Samsung, ki je izgubil sliko po horizontali (ali je mogoče trba menjat samo kakšen IC), ali se mogoče motim????
Ko govorimo o sodelovanju, računam na izmenjavo medsebojnih podatkov in znanj, ne pa, da mi nekdo ob določeni točki reče, da mi nekaj ne more povedati, ker je avtorsko zaščiteno...???Če jaz povem kako se odklene (primer) Nokia 6250, kar je več kakor avtorska zaščita, pričakujem odgovor, na moje vprašanje.
No, pa da ne bom preveč rekel in se komu zameril raje zaključim.Sicer pa tudi jaz upam na sodelovanje saj več glav več ve.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še moje: Osebno me razni zaprti foumi ne zanimajo. Sam bom svoje izkušnje ter znanje delil z ostalimi TUKAJ na ODPRTEM forumu. Vsak post tukaj v stilu "vem pa ne povem" - kakeršne sem zasledel na sosednjem forumu pa bo z moje strani brez opozorila letel v koš. Frenki, upam, da se strinjaš.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej bi rad rekel, da s svojim postom nisem imel namena povzročat viharja v kozarcu vode . Vprašanje sem postavil, ker me zanima kako so organizirani drugi forumi s podobno tematiko. Kot drugo pa ne želim da se diskusija tukaj razvije v podobno smer, kot se je to zgodilo na omenjenem forumu. Tale forum je namenjen prostovoljni odprti izmenjavi izkušenj in znanja in v skladu s tem se povsem strinjam s tabo Silvo, sporočila v smislu "vem, ampak ne povem" ne sodijo sem gor. Forum je in bo ostal odprt za vsakega, katerega namen obiska je v skladu z zgoraj napisanim. Možnosti dopolnjevnja med forumi ne izključujem, vendar je to stvar uporabnikov in ne samega foruma. Iskra, seveda so tudi uporabniki vašega foruma dobrodošli tukaj vse dokler se njihovo obnašanje in delo ujema s pravili in običaji, ki smo jih postavili tukaj. Če pa komu iz kakršnih koli razlogov omenjena zasnova ne odgovarja ima seveda povsem odprte možnosti tudi drugje.
Ne glede na to, da zasnova v določeni meri temelji na anonimnosti pa je moje mnenje, da bi moral vsak stati za povedanim oziroma napisanim. Ne razumem potrebe po tem, da bi bil danes viden recimo kot Znida, jutri pa Janez. Forum je odprt in dostopen vsakemu.
Za konec bi rekel, da se lahko pogovarjamo o vsem, kar bi lahko pripomoglo k večji uporabnosti foruma, ohranimo pa tak nivo diskusije da to ne bo vodilo k brezplodnim prepirom.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Pred časom je na vsem znanem forumu tekla precej aktivna debata o nekem zaprtem forumu ki ga je nek "iskra" dajal kot primer vzornosti. Po mojem je kar nekaj verjetnosti da gre za veliko skrivnost . Mene pa vseeno malo "firbca" kako zadeva izgleda v živo . Če ima kdo kake informacije o tem, so dobrodošle."
Na jasna vprašanja , so potrebni jasni odgovori.
Daleč od tega da je naš forum lahko vzor vsem forumom. Vse prej kot to, ga pa zelo potrebujemo , ker nam marsikdaj zelo pomaga. Tudi zaprt ni, saj ga lahko vsakdo obišče, so pa določeni deli dostopni samo članom OZS.
Kot sem že napisal sta si foruma po namembnosti različna in iz tega tudi izhajajo razlike. Na spletu je mnogo forumov namenjenih zelo zaprtemu članstvu, z njimi se velikokrat srečate , ko kaj iščete po spletu in se vam izpiše tisto "nimate dovoljenja za ogled..." Vsako večje podjetje ima takšen "forum" ki služi delovanju podjetja ki je razpršen po svetu.
Elektroniki v OZS smo razpršeni po celi sloveniji in smo preko spleta povezani med seboj, kar nam pride zelo prav.
Da bi mi ali jaz želeli spreminjati pravila na tem forumu ni niti govora. Ni nobene potrebe saj so ta pravila zelo jasna in na njih ni pripomb pa tudi urejenost foruma je mnogo preglednejša od elektro-n foruma(moje mišlenje).
Ker mi še vedno iščemo najboljšo obliko foruma intenzivno spremljamo več forumov na spletu in tu moram pohvaliti ta forum , saj vsaj po mojem okusu daleč prekaša ostale.
Najnazornejšo definicijo kaj potrebuje forum , da je res dober forum pa je podal vaš administrator frenki : naj ga citiram po spominu>> ni važna oblika foruma , važna je vsebina foruma <<
Ta misel se mi zdi ključna za razumevanje delovanja foruma.
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2003 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
živjo
iskra imam eno vprašanje pravkar sem poskušal priti na vaš forum pa zahtava geslo že na začetku v prjšnjem postu si omenil da je del foruma dostopen za vse ostalo pa samo za člane
mi lahko poveš kateri del je dostopen vsem
pa to ni mišljeno kot provokacija
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
forum- nedostopen del sploh ne vidiš da obstaja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
a lahko poveš potem kakšno je geslo in uporabniško ime
lahko tudi pod privatno
malce me zanima kako zgleda vaš forum
namreč poizkušal sem priti gor ampak te ne spusti brez pravega imena in gesla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da nebi bil napačno razumljen glede sodelovanja. Mogoče ne bo ravno najboljši primer , upam pa da bo razjasnil dvome. Na vašem forumu poteka šola programiranja mikroprocesorjev (vodi jo Silvo), mogoče bi se nekaj članov našega foruma navdušilo nad tem. Za uspešno sodelovanje v tem projektu pa moraš imeti testno ploščo , nekateri naši člani pa obvladajo izdelavo TIV(recimo sitotisk) in bi za naše potrebe napravili nekaj takih TIV, ker pa je priprava na izdelavo v bistvu dražja od samih izdelanih plošč bi pa napravili recimo serijo 15-tih TIV pet za nas , ostale pa bi odstipili vam , za tiste člane , ki si tega ne morejo sami izdelati. Po naših izkušnjah je pri vsakem takem projektu najvažnejše , da se skupaj zbere neka kritična masa, potem taka stvar poteka učinkovito in kvalitetno. Recimo da za nas izdelava nebi predstavljala velikega stroška , saj bi mnogo več pridobili z osvajanjem znanja.
Verjetno bi lahko mnogokrat priskočili na pomoč z kakšnim egzotičnim materialom ali čim podobnim. Po mojih izkušnjah naveč " bodočih" elektronikov obupa ob prvem neuspešnem projektu. Mnogokrat je brez pravega orodja prava muka spraviti v življenje kakšen elektronski sklop. Večina naših članov ima dobro opremljene delavnice in mislim da se bi dalo dogovoriti za kakšno pomoč v takih težavah.
Če je volja se da marsikaj rešiti , od nas je odvisno kakšen bo uspeh.
Kot sem že navedel , pa je ta forum lahko marsikateremu v vzgled in tudi nas zanimajo nekatere rešitve, skupaj lahko marsikaj napravimo za elektroniko.
L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
mogoče bi se nekaj članov našega foruma navdušilo nad tem |
Da odgovorim; Pravila so jasno napisana. Vse tukaj na forumu je FREE. Edini pogoj za sodelovanje je registracija člana. Na, pa, da objasim še pojem "VAŠ NAŠ FORUM" Kot sem zgoraj omenil mene ta VAŠ zaprt -odprt ali kakeršen koli že je ne zanima. Konec koncev tukaj na TEM forumu ni pomembno, če je kdo že "član" kakega drugega foruma. Mimogrede, sam aktivno sodelujem na forumu www.mobisux.com praktično že od začetka tistega foruma z vrjetno 10x večjim številom postov kot tukaj pa to nima nobene veze s tem forumom - tole sem prvič omenil tukaj.
P.S.
Nekateri tukaj me vrjetno poznajo TAM po značilnem nicku
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
P.S.
Nekateri tukaj me vrjetno poznajo TAM po značilnem nicku
lp
Silvo |
Zelo verjetno
Sicer pa se popolnoma strinjam s tabo.
LP Gavran
PS Tistih konektorjev ne potrebuješ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2003 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
PS Tistih konektorjev ne potrebuješ? |
Težave na stroju semo rešili tako, da sem na stvar pozabil. Bi mi pa vsekakor prišel prav kak kos. Bom pa skušal sledeč teden malo popisat podatke (napetost, tip - dimenzija) pa te bom prosil za predračun...
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni