www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 81, 82, 83  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če ga prepihaš z kompresorjem vedno drži vetrnico ker se pri velikih vrtljajih ventilator še bolj poškoduje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila:  Kaj delamo danes? Odgovori s citatom

Jaz pa cakam na kosilo ...
Pa razen solate ne bo nic;
zena si je vzela en teden dopusta ....

125_2514 Miza DDD.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  87.75 KB
 Pogledana:  16 krat

125_2514 Miza DDD.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smo vsi pojedli.

IMG_0441.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.87 MB
 Pogledana:  11 krat

IMG_0441.JPG

Nazaj na vrh
valdo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jul 2005 7:58
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar (slabi 2uri) sem prebral teh 40 strani da vidim kaj se dogaja drugje in v drugih glavah. Vidim da je to se edina tema kjer lahko kot NEelektronik kaj napisem da me ne bojo popluvali in skregali.
Trenutno pa se ukvrjam z ncrtovanjem CNC frezalnega hoby stroja in moram poiskat stran (strani) vem da je tu tema kjer veliko pise o tem.
Lp vsem, V
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cel dan sem si delal nekakšno ''delavnico''. Kupil sem si predalnike, kjer sem soltiral elemente. Skupaj spravil ''stari'' 3.2 GHz računalnik za potrebe programiranja ter za brskanje po internetu. Olupil okoli 5m UTP kabla iz katerega sem naredil vezice za protoboard, različnih dolžin ( mislim, da mi jih nebo več zmankalo Cool ). V bodoče, ko dobim elemente naročane prek spletne trgovine si še bom naredil usmernik z regulacijo toka ter napetosti ( prikaz toka in napetosti na displey-u ).

Zdaj pa izmučen v poslo Surprised

lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

H*ofrovi predalniki? Predalček zadaj nima roba, tako da izpade, ko ga izvečeš do konca. Ni preveč zdravo, če imaš poln predalček drobiža. Sad
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je...vendar če predal lepo vzameš ven in vzameš kaj rabiš mislim da nebi smelo biti problema. Drugače pa neka plastika je odzgor vendar ne na predalu ampak ohišju. Nima veze sam, da imam stvari zdaj bol pri roki Smile
Lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšna pa je cena teh predalčkov?

Jaz pa se trenutno ukvarjam s switcherjem 0-20V 0-10A, delam dvojni laboratorijski usmernik 0-30V 0-3A, pa še par drugih manjših projektov teče vzporedno
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 7:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:

8 euro
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
podboj je napisal/a:

8 euro

Laughing Jaz jih tudi imam. One z 38 + 1 predali. Kupil v četrtek. Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoferjevi predalčki res nimajo varovanja pred prevečvenpotegom, so pa iz mehkejše plastike in niso lomljivi, kot so to recimo Mars predalčniki (krhki kot steklo) pri najboljšem sosedu, ako že govorimo o ceneni robi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Hoferjevi predalčki res nimajo varovanja pred prevečvenpotegom, so pa iz mehkejše plastike in niso lomljivi, kot so to recimo Mars predalčniki (krhki kot steklo) pri najboljšem sosedu, ako že govorimo o ceneni robi.

Sam sem kupil en kos. Izvedbo varovanja ni problem narediti. Vzame se recimo folija za platnice spiralne vezave. Več pove fotografija.

P7280051.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  406.95 KB
 Pogledana:  8 krat

P7280051.JPG

P7280052.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  419.85 KB
 Pogledana:  4 krat

P7280052.JPG

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali pa na vzmet Very Happy.Opazil sem da omarica Mars prej je bil predalček debelejši pleksi,novejši imajo tanjši.Tako je prej boljši.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar s kolofonijo premazal dokončano TIV za mini USB polnilnik. Zdaj čakam komponente, da pridejo po pošti en dan.

Sicer pa sprobujem baterijski spajkalnik. Deuje odlično! Segreje se v 15 sekundah, deluje pa na 3 AA baterije.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delam drugo verzijo timerja za dozator,prva verzija je bila narejena z klasičnimi elementi(555,4072,upor,kondiji),ki uspešno deluje,nova je narena z AVR. Izhod imam galvansko ločen z optosklopnikom,ki odpirat triak,ta pa krmili trifazni kontaktor,program sem že spisal,povezati moram samo še tipke,kontaktor ter indikacijo nivoja(dve lučki).

prva verzija:

nova verzija:

Vmes,ko je ta projekt "počival",sem se pa še z vago igral,ter vse skupaj spravil v ohišje,ni mi pa še uspelo še en "load cell" element v pogon spravit:

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 81, 82, 83  Naslednja
Stran 40 od 83

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni