www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Delovno področje - izobrazba obiskovalcev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14551
Aktiv.: 65.53
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2004 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ko si včasih kakega "majstra" vprašal za nasvet ali ti ni hotel povedati ali pa tako,da nisi nič več vedel.


Srečko to sem tudi sam doživel. Ravno zaradi tega sem parkrat "znorel" ko je pojavila ideja po "zapiranju" foruma v neke skupine. Če napišem svojo zgodbo. Ko sem prišel v podjetje na vzdževanje sicer z določenim teoretskim znanjem pa praktično brez prakse sem bil različno sprejet. V delavnici so bili trije "jakotokači" ter en elektronik. S strani "jakotokačev" sem bil toplo sprejet ter so mi pomagali ter svetovali po svojih močeh. S strani elektronika (bil je RTV mehanik drugega poklica takrat itak ni bilo) pa dokaj hladno. Zelo nerad je kaj povedal. Ker pa je videl, da le nekaj znam sva začela nekako sodelovati. Sicer je to sodelovanje bilo zelo hladno. Po kakih treh letih sem spoznal, da pač človek še zdaleč ni tak strokovnjak za kakega ga pač imajo. A vedno je bil "ob pravem trenutku na pravem mestu". Njegov nasvet meni, preden je šel na drugo delovno mesto v drugo podjetje katerega se NIKOLI NISEM NITI POSKUŠAL držati "Silvo, raje znanje drži zase, pokaži to ko bo "zaškripalo" ter bodo vsi šefi v bližini. Takrat boš nekaj veljal." Je pa zanimivo, da prav to opažam pri tej stroki še danes Confused
Kako leto nazaj mi je crknil TV (pravzaprav ni crknil, le barv ni bilo oz. so se te pojavile čez čas) Ko kličem debrega kolega, za katerega sem nardil tudi par PIC aplikacij kaj bi lahko bilo. Odgovor: " Pripelji bova kar zrihtala " Ko sem mu rekel, da ga niti pod razno ne mislim vlačit, ampak, da se bom vzel čas ter defekt našel. (moral pa bi njemu nekaj pic-ev napisat ) mi je z muko povedal - "zamenjaj "tisti trimer" (ne vem več kateri Wink ) ...

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član



Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Prispevkov: 517
Aktiv.: 2.33
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2004 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, malo izven teme.

Lepo, da se dobijo tudi ljudje, ki radi delijo znaje z drugimi. npr:Jaz sem imel tudi problem, ko ni TV kazal barv, pa so mi na nekem forumu prijazno svetovali nekaj stvari, ki bi lahko bile in se je tudi v mojem primaru izkazalo, da je bil en trimer.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zrij
Član
Član



Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Prispevkov: 157
Aktiv.: 0.71
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2004 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej elektrotehnik - šibki tok, nato pa ob delu doštudiral na višji - inž. elektrotehnike - elektronika. Sedaj sem tik pred zdajci (diploma na visoki - elektrohnika - elektronika).

Področje dela: telekomunikacije.

Dobrih 23 let delovne dobe.

Tudi sam sem se v delovnem okolju srečeval z ljudmi, ki so svoje znanje (neznanje) skrivali kot kača noge.
Največkrat je bilo tako: potreboval sem rešitev za problem pri kofiguriranju sistema, pa je bolj izkušen sodelavec na drugi lokaciji samo rekel: Vključi modem, pa bom pogledal kaj se da napraviti. Čez nekaj časa me je poklical in povedal: Veš, sem malo pogledal, pa sem uspel zadevo urediti. Na vprašanje kaj in kako je uredil, je bil ponavadi odgovor: Nič posebnega - neke nastavitve v samem sistemu.
Kot po čudežu, naslednjič je modem crknil in mi je moral rešitev povedati po telefonu.

Sam sem ubral drugačno pot. Svoje znanje sem rade volje prenašal na manj izkušene, pač po načelu: sedaj znaš in delaj.

Zdravko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Strela
Član
Član



Pridružen-a: Pon 24 Nov 2003 13:33
Prispevkov: 22
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2004 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem student 3. letnika avtomatike na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. V prostem casu pa se ukvarjam s programiranjem PIC-ev in v zadnjem casu z FPGA vezji (VHDL) in digitalno obdelavo zvoka. Kar se tice faksa je pa res: kdor hoce znati matematiko na 1000 in 1 nacin ter vse mogoce teorije, naj studira, ce pa zeli tudi kaj uporabnega napraviti, naj se loti uciti sam. Vcasih pa je uporabna tudi kaksna teorija, saj bi drugace elektrotehnika pocasneje napredovala Smile .

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BrezC
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Prispevkov: 93
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektrotehnik - elektronik ...
Delal kot računalniški serviser, kontrolor kakovosti, tehnolog, vodja obrata, programer, sedaj pa pokrivam informatiko, telekomunikacije, videonadzor in zahtevnejše vzdrževanje el strojev na firmi...

Zanimivo kako smo elektrotehniki uporabni kot 'deklca za vse'. Mislim da smo imeli najbolj širok učni program v šoli in spekter dela..Uporabit se nas da skoraj za vse.

Najbolj mi gre na jetra da nekoga na firmi nekaj naučiš, čez kak dan pa pride k tebi z izjavo 'ne znam' samo zato da ti še enkrat opraviš njegovo delo..

Moje veselje (hobi) je avdio elektronika, ojačevalci, izdelava boxov, avtoakustika, sedaj se nekaj matram z lampami...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Prispevkov: 340
Aktiv.: 1.53
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektrotehnik elektronik, 10 let vzdrževanja avtomatike in signalno varnostnih naprav po terenu, kot dežurni vzdrževalec in vodja delovne skupine, 4 leta kalibracije meril, izdelava merilnih pripomočkov in razvijanje merilnih metod, popravila meril (instrumentov), zadnje leto papirno delo čisto drugem delovnem mestu (diplomiral).

Lotim se vsega; od elektro instalacij do zabavne elektronike, hobi mi je tudi računalništvo (hardware), zadnje čase tudi avto elektronika in GSM aparati.

Glede znanja pa tako: če sam daš, tudi dobiš, če držiš zase, se ti slej ko prej zgodi, da kje dokažeš svoje neznanje. Če si odprt za druge, se da še marsikaj izvedeti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
glavič
Član
Član



Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Prispevkov: 321
Aktiv.: 1.45
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Trenutno obiskujem Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani (Vič), sem v 2. letniku (smer avtomatika).
Delovnih izkušenj še nimam v smeri elektronike; doma se pa ukvarjam z programiranjem uK in sestavljanjem raznih ojačevalcev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6540
Aktiv.: 29.45
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2005 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole temo bom ponovno potegnil iz prahu z namenom, da še kak novo registrirani član napiše kaj. V zadnjem času se pojavljajo tudi vprašanja za katera nisem prepričan ali gre za vprašanja dejanskih začetnikov ali kaka testiranja praga potrpežljivosti. Predlagam, da vsaj okvirno opišete svoje izkušnje, saj je včasih veliko lažje napisat primeren odgovor, če veš kdo je sogovornik.

p.s. Pa tudi kak dodatni podatek v profilu bi bil dobrodošel. Ne gre za zbiranje osebnih podatkov, rad bi le, da forum postane in ostane koristen vsem obiskovalcem.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Hi-End
Član
Član



Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Prispevkov: 284
Aktiv.: 1.28
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2005 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj kot ne sveži diplomirani elektrotehnik, smer energetska tehnika in avtomatizacija postrojev. Sredna šola je bila tehnična in sicer sem bil elektronik. Tudi na splošno sem bolj navdušen nad prakso, a vse bolj spoznavam, da brez dobre teorije tudi praksa ne pomaga.

Službeno se ukvarjam z meritvami in merilnimi napravami v energetiki. Poleg tega se ukvarjam z mikrokontrolerji (bolj ali manj ljubiteljsko), ter v zadnjem času tudi nekoliko bolj zares z embedded sistemi. Sem zaprisežeh hifist in ljubitelj samogradenj in DIY-a na sploh.

lp,
Leon

_________________
Music is a part of my life, DIY is my life !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dipsi111
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.57
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2005 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem dipl. inž. strojništva (konstrukter, specializacija vzdrževanje). Delam v večjem prehrambenem podjetju kot namestnik vodje vzdrževanja, vodja tehnične podpore, energetik, kurjač, po potrebi tudi kot informatik ter elektronik. Kot je razvidno me ponucajo za vse. S samo elektroniko se ukvarjam že več kot 15 let. Predvsem se ukvarjam z analogno elektroniko (predvsem audio tehnika - ter tudi vse ostalo) v zadnjem času pa tipam tudi v smeri digitalne elektronike (mikro kontrolerji).

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Prispevkov: 722
Aktiv.: 3.25
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2005 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem v 2. letniku elektro smeri - program elektrotehnik - elektronik. Hobi mi je programiranje 8051 (katerega se tenutno ucim), elektronika (nasplosno), ter računalnistvo oz informatika (linux! Razz)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9406
Aktiv.: 42.36
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2005 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(kmalu diplomirani) elektrotehnik elektronik (FE v Lj.)
Svoje čase me je še zanimala astronomija, zdaj pa samo še elektronika - najbolj digitalni sistemi, analogne reči pa bolj malo.

Delal bom v firmi ki izdeluje merilne letve in senzorje zasuka. Trenutno sem pa še vedno lučkar na koncertih....

Kaj bi preveč nakladal, ko pa vse ostalo že piše na moji spletni strani Wink

LP, aly.

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
boco
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Prispevkov: 919
Aktiv.: 4.14
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še eden izmed tistih, ki v šoli ni kaj dosti "povohal" elektrike.Sem namreč strojni tehnik, zato mogoče včasih vprašam kakšno neumnost Wink .Sicer sem opravljal že toliko poklicov, da jih raje ne naštevam. Elektronika, je bila sicer tista stvar, ki me je vedno zanimala, pa sem nažalost preveč poslušal starše, ki so imeli sicer dober namen, ko sem se odločal o svojem poklicu.Torej elektronik samouk VI. stopnje Very Happy
Sedaj delam tisto kar me veseli.Delam na področju informatike -vzdrževanje omrežij in računalniške opreme. Obiskal sem nekaj tečajev za programiranje routerjev, tako, da bi lahko rekel, da CISCO -ta kar poznam.
Druagače pa tudi modelar (trenutno spet v mirovanju).

Toliko o meni....sicer bi se še kaj našlo, ampak bi bilo že slišati kot reklamna objava.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mleko_milk
Član
Član



Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Prispevkov: 73
Aktiv.: 0.33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2005 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat sem še osnovno šolec, ki se med prostim časom ukvarjam z elektroniko. Npr. delam mešalno mizo (za muziko), vijačim svoj računalnik itd. Vpisal sem se na Vegovo (v Ljubljani) in sicer smer elektrotehnik računalništva. Ko se bom izšolal pa se bom verjetno zaposlil v kakšni službi Laughing
_________________
Kar je dobro, ni slabo.


Nazadnje urejal/a mleko_milk Tor Apr 26, 2005 7:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
RGorazd
Član
Član



Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Prispevkov: 1712
Aktiv.: 7.71
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2005 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektrotehnik elektronik (zanekrat še). 5 let delovnih izkušenj na področju javne telefonije in komunikacij. Trenutno zaposlen v industriji, kjer : menjavam pregorele žarnice, vlečem kable, delam inštalacije, priklapljam stroje, servisiram stroje za brizganje plastike (specializacija Krauss Maffei), servisiram VSE stroje, ki jih imamo v tovarni, programiram PLCje (Simatik, CyBro, Moeller,Mitsubishi, Hitachi), štelam pnevmattske ventile, menjujem pnevmatske ventile, posegam v dela hidravlika, bentim vodilne...itd...skratka...opravljam klasična dela povprečnega štromarja.
Doma za nameček veselo zažigam Atmele, sedaj delam prve korake v asemblerju, čeprav mi AVRstudia ni ratalo še zagnat, vendar sem videl, da v Bascomu zadeva kar lepo teče in je verjetno bolj primerna za učenje. Kaj še počnem? Letim z UL letalom, jezim starše...vendar to ne spada več na ta forum.


LP Gorazd

Aja...pa še po forumih kradem majstrom čas in govorim neumnosti Very Happy Very Happy

_________________
.
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Naslednja
Stran 3 od 18

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 48 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group