|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
forum-1 Neznanec

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:29 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 3:52 pm Naslov sporočila: Pokvarjen TV Daewoo |
|
|
Sedaj stvar je taka. Moj 10 let starDaewoo 2898ST je začel nekaj zajeb.... Nisem iz te stroke, vendar rad kaj popravim tudi sam...Namreč slika na zaćetku skače in dobiva nekake črte čez čas pavčasih postane normalna, vćčasih pa tudi ne.
Malce sem pogledal po forumih in se odličil da bom sam poskusil popraviti. Mislim da je šel en ?elektrolitski kondenzator? na napajanju. TV sem odprl in zaslišal zvok kot da preskakuje iskra. Opazil sem tudi da ko je zvok močnejši je slika slabša,ko pa se slika izboljša zvoka ni.Torej predvidevam da je v ?kondenzatorju? stik. Lociral sem tudio element ki je oddajal zvok. Težava je pasedaj da ne vem kaj je to. Verjetno gre za elktrolitski kondenzator. Stvar sem odspajkal na njem piše 274j400v spodaj pa JPFUW3. Sedaj me zanima kaj moram kupit da bom nalotal nazaj noter (ime, vrednost,...) Malce sem Googlal pa nisem nič našel. Če kdo ve kaj je to naj prosim sporoči. Ima pa element dve nogici in je rjave barve kot nekako zalit v plastiko..
Vem da boste rekli da vsak ki ima doma lotkoln se spravi popravljat TV, ampak vseeno hvala za pomoč..
lp. grega
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
31.55 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole, kar si odlotal, kar lepo prilotaj nazaj in išči naprej.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forum-1 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa morda veš zakaj brni noter kot da bi preskakovala iskra?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prebit VN trafo ali kakšen slab lot.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forum-1 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem že nalotal nazaj noter, kaj pa je bilo to?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2008 4:48 pm Naslov sporočila: Re: Pokvarjen TV Daewoo |
|
|
forum-1 je napisal/a: |
Verjetno gre za elktrolitski kondenzator. |
Folijski je pa res Napetost imas podano (400V), kapaciteto pa tudi (270 nF), ce ga bos res sel menjavat.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni