|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Avg 16, 2008 4:09 pm Naslov sporočila: DiscoLitez težava |
|
|
Pozdravljeni!
Pred nekaj časa sem si naložil DiscoLitez, Winamp LightShow.
Imam pa težavo z naslovom LPT vrat. Moj naslov LPT vrat je D800, česar pa DiscoLitez ne podpira. On ima samo 2BC, 3BC, 278 in 378. Te datoteke so razširitvene .dll. Zdaj pa me zanima, kako bi preuredil datoteko .dll ali pa kaj druga, da bi program zaznaval D800. Uporablja kdo DiscoLitez? Če samo preimenujem datoteko ne deluje, kar je logično. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Avg 16, 2008 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje si pa našel paralelni port na naslovu D800? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Avg 16, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam PCI razširitveno kartico. Original računalnik sploh nima LPT porta. Delujejo vredu, ker iz Bascoma komot programiram, tam lahko sam napišeš poljuben naslov. Drugod pa ne. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2008 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Program je videti opuscen, ce je za avtorja visek razvoja (leta 2006 ) podpora dostopu do portov za WinNT/W2000 (ki ne dovoljujejo vec direktnega dostopa brez ustreznih klicev).
Ce ga kljub vsemu zelis usposobiti, bos potreboval izvorno kodo programa - potem je popravek preprost. Na tisti strani je omenjen SDK, morda je to ravno to (morda pa tudi ne ... ti rabis ta program, zato bos to sam ugotvaljal).
FWIW, verjetno bi bilo lazje napisati nov plugin iz nicle, kot pa opopravljati eno staro opusceno sranje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Avg 17, 2008 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delno sem rešil težavo, oziroma upam in mislil, da sem jo popolnoma.
Čeprav sem se domislil bolj barbarske (beri grobe) rešitve, je uspela. .DLL knjižico sem popravil kar v HEX kodi.
Najprej sem odprl tale prevajalnik in 378 prevedel v HEX, kar je 33 37 38 00.
Potem sem knjižico odprl v programu HHD Hex Editor Neo, in v celotni knjižiči poizkal vse take skupke HEX kode.
Potem sem spet odprl prevajalnik in vpisal besedico D800, kar mi je prevedel v 44 38 30 30. Tako sem enostavno v HEX kodi knjižice vse 33 37 38 00 zamenjal z 44 38 30 30.
Zdaj v programu napiše, da imam vrata D800, kar se mi zdi odlično. Rešitev moram samo še preizkusi hardwersko, če res deluje. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Sob Jun 27, 2009 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Spet jaz. Discolitez mi zdaj dela (tista moja rešitev ni delovala, sem pa pisal avtorju in je spisal nov plugin, kjer samo vpišeš poljuben naslov vrat).
Odločil sem se narediti Discolitez hardware Deluxe32. Pa imam eno vprašanje:
Tam naj bi uporabil zero-cross triac optocouplerje MOC3041. Toda na eBayu sem našel dobro ponudbo optocouplerjev MOC3010, ki so v bistvu enaki kot MOC3041, enida razlika je ta, da 3010 niso zero-cross.
Zato sprašujem - ali je sploh pomembno na tem vezju, da so optocouplerji zero-cross ali bi lahko bili navadni? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger007 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.34 Kraj: okolica Litije
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2009 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko so navadni, vendar je za efekt bolj smiselno vgraditi zero cross, prvič zaradi motenj pri vklopu, ki so pri zero cross minimalne, in drugič mislim, da tudi žarnice zdržijo dlje časa, če jih vklapljaš v trenutku, ko gre sinusoida skozi nulo. _________________ Lp Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Sob Jul 25, 2009 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Spet jaz. Discolitez mi zdaj dela (tista moja rešitev ni delovala, sem pa pisal avtorju in je spisal nov plugin, kjer samo vpišeš poljuben naslov vrat).
|
A se da ta dobiti ta plugin od tebe, ker na netu ga ne najdem!? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2009 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
_ID_:
Tukaj imaš temo, na Discolitez forumu.
Če imaš enako težavo kot jaz boš rabim salo DLO_Parallel plugin, tiste za PowerSwitch in Printer adapter pusti.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni